Jump to content

sinky00

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. drvoprerađivača,odnosno radnika koji radi na istim poslovima kao što sam i ja.
  2. Poštovani,ima li poslodavac pravo na osnovi ovog dokumenta zaposliti drugog radnika i nakon koliko vremena?
  3. Hvala vam na odgovoru:znaći:ja mogu napravit vanbračne djece koliko želim,samo moram sa nekim napravit ugovor o doživotnom uzdržavanju i sva moja imovina je sigurna. FENOMENALAN ZAKON.
  4. Poštovani,molim vas pomoć. Ovako:djed mi je umro prije dva mjeseca i ja i moj brat(polubrat po očevoj strani)dobili smo poziv za ostavinsku raspravu.Otac(vanbračni sin od djeda) nam je umro 2013.god.i ja i brat smo trebali nasljediti njegov dio. Međutim:moj pokojni otac ima polusestru i moj djed je napravio sa njom "ugovor o doživotnom uzdržavanju" E sad:kad smo došli na raspravu moja "teta"je donijela te ugovore gdje se navodi da moj djed njoj nakon njegove i smrti njegove supruge(mačeha od mog oca) ostavlja sve. ispalo je da smo ja i brat ostali bez svega,čak i bez (kak se ono zove)nužnog djela. djed je imao nekretnine i pokretnine u vrijednosti cca 300000kn. javi bilježnik navodi da je ugovor sklopljen 2002.god. JAVNI BILJEŽNIK NAM NIJE DAO NA UVID TE PODATKE. Recite mi molim vas imamo li pravo po zakonu na ikakav dio s obzirom da je moj otac ipak bio djedovo dijete(iako ga nije volio)
  5. da...ali što je s onim novcima koji su ostali na blokiranom računu
  6. Poštovanje:ovako,od pokojnog oca naslijedio sam blokirani račun u banci.račun je blokiran iz razloga što je bio jamac za kredit gospođi koja kredit nije vračala.Na računu stoji pozamašna svota novca jer mu se je uzimala jedna trečina plaće,ali taj novac je ostao na računu. E sada:stiglo je rješenje od 05.veljače 2014.godine da se ovrha u ovom predmetu obustavlja uz obrazloženje:Dana 12.ožujka 2013.god.ovrhovoditelju je dostavljen dopis,te je upozoren da ukoliko u roku od 60 dana ne dostavi tražene podatke,da će postupak biti obustavljen.Kako se ovrhovoditelj nije očitovao na dopis,a niti je stavio kakve prijedloge,to je temeljem čl.67.st.2.Ovršnog zakonariješeno kao u izreci rješenja. Sada problem:znaći prošlo je skoro dva mjeseca od rješenja a na fini i u banci nisu dobili nikakvo rješenje i račun je još uvijek blokiran.Znam da je protiv riješenja bila dozvoljena žalba u roku od 8 dana i koliko znam,ovrhovoditelj se nije žalio. Molim vas pomozite.
  7. dobro...ovako,ako jasno u zakonu piše da ja SMIJEM te grane ukloniti(gore navedeno)tko i zašto mora odlučiti za ispunjenje uvijeta,jer((3) Ako je vlasniku posebnim propisom zabranjeno postupanje iz stavka 1. ovoga članka, ostaje mu pravo na naknadu štete iz stavka 2. ovoga članka.)a meni nije i to je moje privatno zemljište i ne razumijem zašto bi se netko koristio mojim vlasništvom jer tuđe netrebam a svoje nedam,po vašim riječima ja moram tražit dozvolu od nekoga da maknem nešto što je na mojemu privatnom vlasništvu,iako(ponovo se pozivam na čl.105 (1) ) zakon jasno kaže da ja te grane SMIJEM odsjeći.Oprostite,ali recite mi dali sam ja krivo protumačio članak 105,mada mislim da imam toliko pameti da razumijem ovo što piše u dotičnom zakonu.A ako sam nekim slučajem krivo shvatio zakon,recite mi kome se moram obratiti za dozvolu da tuđe stvari otklonim sa svoga teritorija? Ja mislim da je to slično kao da vam netko sazida zid na dijelu vaše parcele(samo što za zid treba građevinska dozvola)
  8. da...hvala vam na informaciji,ali neznam na koji način sam ja samosvjesno pribavljo neko svoje pravo ili pravo za koje mislim da mi pripada,jer mislim da je ovdje zakon jasan: ZAKON O VLASNIŠTVU Grane i korijenje Članak 105. (1) Vlasnik smije iz svojega zemljišta istrgnuti žile i korijenje tuđega drveća i ostaloga raslinja kao i odsjeći grane tuđega drveta i dio debla koje se nalaze u zračnom prostoru iznad njegove nekretnine i zadržati ih za sebe, ili se pak služiti tim dijelovima tuđega drveta. (2) Za štetu koju su njegovoj nekretnini prouzročile žile, korijenje ili grane tuđega drveća, a što se ne bi dogodilo da je njihov vlasnik postupao dovoljno obzirno, vlasnik susjednoga zemljišta ima pravo tražiti naknadu. (3) Ako je vlasniku posebnim propisom zabranjeno postupanje iz stavka 1. ovoga članka, ostaje mu pravo na naknadu štete iz stavka 2. ovoga članka. (4) Odredbe stavka 1. i 2. ovoga članka ne primjenjuju se u slučaju međusobnoga graničenja šuma.
  9. Da,izgleda da ima poznanstava u policiji,samo neznam što mi je sada činiti,da se ponovno obračam istoj PP.mislim da nema svrhe. Jedino da se obratim unutarnjoj kontroli policijske uprave i prijavim slučaj???
  10. poštovani:dana 21.05.2013.imao sam verbalni,a umalo i fizički sukob sa svojim susjedom. pošto živimo na selu imamo naravno voćnjake i drveče,a grane susjedovog drveča prelaze na moju stranu. Toga dana oko 16 sati na lijep način sam ga upozorio da ukloni te grane,jer mi smetaju prilikom košnje mog posjeda, na što je on meni odgovorio da mi J... mater i da sam govno,te da on grane neće uklanjati. Nakon toga ja sam postupio sukladno zakonu o vlasništvu(Članak 105. (1) Vlasnik smije iz svojega zemljišta istrgnuti žile i korijenje tuđega drveća i ostaloga raslinja kao i odsjeći grane tuđega drveta i dio debla koje se nalaze u zračnom prostoru iznad njegove nekretnine i zadržati ih za sebe, ili se pak služiti tim dijelovima tuđega drveta.) i počeo uklanjati grane koje su bile na mojemu posjedu. Nakon toga dolazi susjed na moj posjed i ponovo mi j... mater i fizički nasrče na mene.ja sam se obranio,ali njega nisam udario,zatim on odlazi u svoju kuću i zove policiju. Nakon 1 sat dolaze dva policijska službenika(jedan kod mene,drugi kod susjeda) i sastavljaju zapisnik. Poslije toga ja sam alkotestiran i izmjereno mi je 1.55 promila alkohola,te sam odmah priveden u PP.Pitomača na 12 sati. Ja jesam toga dana popio oko 1L.vina,ali ničime nisam(kako policijski službenici kažu) narušavao javni red i mir. Popio sam u svojoj kući,ničime nisam vrijeđao susjeda(mada on mene jest) i bio sam spriječen u postupku koji mi gore spomenuti zakon dozvoljava. jedan od policijskih službenika mi je rekao da će protiv mene biti pokrenut postupak za narušavanje javnog reda i mira,a moj susjed je ostao "netaknut" smijući se meni u lice mada(još jednom ponavljam)on je mene napao na mom posjedu,a grane koje sam ja htio ukloniti,još uvijek uredno vise na mojoj strani,jer me je susjed upozorio da se ne igram sa svojim životom.neznam više kome da se obratim,jer izgleda da zakon nije za sve isti.
  11. poštovanje:ovako,imam jedan problem i molio bih vas za savjet. Prije tri mjeseca umro mi je otac i nakon ostavinske rasprave ja sam proglašen kao jedini nasljednik. Otac nije posjedovao nikakve nekretnine osim dva računa na banci,jedan zaštieni i glavni koji mu je blokiran. Nakon što sam se raspitao u banci i u fini,doznao sam da je bio jamac gospođi koja ne vrača svoj kredit koji je digla u štedno kreditnoj zadruzi. Banka već tri godine redovito ostavlja 1/3 njegove mirovine na njegovom glavnom računu,a ostatak je on dobivao na zaštieni. Međutim,novac koji je njemu blokiran još i sada stoji i već se je nakupila dosta velika svota. Kad sam došao u ured gospođe koja vodi posao u fini,rekla mi je da ona ni sama nezna što je sa time i da je to vjerojatno nepravomočna presuda(TRI GODINE) i dala mi je broj "vjerojatno"direktora te štedno kreditne zadruge,rekla mi neka njega kontaktiram i da taj novac najvjerojatnije mogu dobiti. Ja sam već četri puta zvao dotičnog gospodina,objasnio mu o kome i o čemu se radi,ali on nikad nema vremena za mene što mi je malo sumljivo. Molim vas recite mi koja su moja prava i što mogu očekivati.Unaprijed hvala
  12. ovako:radio sam u jednoj pekari mjesec i 22 dana.nakon mjesec dana počeo je"mobing"od strane poslovođe(koji je ujedno sin od direktora,a radili smo samo ja i on).mjesec dana je šutio i nije govorio ni rijeći,samo kad je nešto mijenjao u poslu,a ja to nisam znao,odgurnuo bi me rukama,ispravio to što sam ja"krivo napravio"i nastavio radit dalje.ja to naravno nisam mogao više trpit i nakon još jednog odgurivanja dao sam otkaz(jedino sam ga mogao udariti,a svi znamo kakve bi to posljedice imalo).nakon 12 dana dobio sam radnu knjigu,ostale papire i otkaz ugovora o radu,na kojemu piše:"na osnovu izjave radnika da više ne želi dolaziti na posao donesena je ovakva odluka".JA čak nisam ni potpisao nikakav ugovor o radu!plača mi je bila 3500 kn,svaka druga subota slobodna,znači 28 radnih dana u mjesecu,a vjerojatno sam bio prijavljen na minimalac.Što je najgore,kad sam dobio radnu knjigu upisano mi je samo 20 dana staža. ps.imam puno radnog staža u pekari i znam radit,da nebi ispalo da se je vršio"mobing"zbog toga jer sam nesposoban. još nešto:direktora sam u to vrijeme obavijestio o svemu,ali on nije reagirao na to. Molim vas recite mi što da radim.hvala
  13. molim vas pojasnite mi onda zakon o vlasništvu čl.105
  14. ovako:zanima me postoji li kakav zakon o odstojanju zasađenog drveta i granice posjeda od susjeda,zatim,smije li to isto drvo(ako je več zasađeno preblizu)prelazit granama na moju stranu posjeda i smije li korijenje u zemlji prelazit posjed. problem je u tome što mi je kuća dosta stara(oko 30 god.)i korijenje od susjedovih oraha(ima ih 10 koji su zasađeni na cca 1.5 metara od međe)mi je počelo ići ispod temelja koji su počeli pucati. kuća mi je povučena 1 metar od granice posj.a njegove grane idu i do 4 metra na moju stranu.znaći imam ih i na krovu. zamolio sam ga da to ukloni,ali on me jednostavno ignorira. molim vas recite mi kakav je zakon u vezi toga i komu se mogu obratiti. hvala.
  15. ovako:imam problem sa susjedom koji je posadio 10 oraha otprilike 2 metra od međe.posadio ih je prije 20-ak godina kad je još moja baka živjela u kući gdje sam ja sada. e tu sad nastaje problem.ti orasi su naravno narasli i grane su se raširile iznad mog krova i naravno po krovu moje kuće.recite mi postoji li kakva mogučnost da on ukloni ta stabla,jer,kad pada lišče moj krov je pun,pada mi u dimnak,a dvorište mi se ni nevidi od lišča,a on ne želi poduzeti ništa.molim vas pomagajte.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija