Jump to content

dewson

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako-ja i od pokojnog brata supruga naslijedili smo stan od moje sestre.Nakon ostavinske rasprave svatko od nas u vlasništvu je stana 1/2.Na nasljeđeni stan još nismo platili porez iako je ostavinska rasprava bila još prije 2 mjeseca, nismo znali da moramo sami podnijeti zahtjev za plaćanje poreza.Stan smo nedavno prodali. Zanima me sljedeće: 1.Hoćemo li ja i druga vlasnica platiti porez 5% svaka, ili svaka pola od tih 5%,budući da je stan vlasništvo 1/2? 2.Hoće li nam u poreznoj praviti probleme budući da smo prodali stan,a na njega još nismo platili porez? megyyy is online now Prijavi nepoćudan post Edit/Delete Message
  2. Pozdrav! Situacija je sljedeća:bratić i ja naslijedili smo stan od pok. tete.Ostavinska je gotova te se trebamo upisati kao vlasnici.Zanima me koliko posto se plaća taj upis i na temelju čega.Naime,postoji kupoprodajni ugovor za stan koji je kupila pokojna teta na 21000 kn,a realna vrijednost stana je oko 40000 eura.Hoće li se vrijednost stana ponovno procijenjivati ili ćemo platiti porez (čini mi se da je to 5%) na taj kupoprodajni ugovor od 21000 kn?
  3. ukratko, umrla mi je tetka koja nije bila u braku, i nije imala djece, pozvani na ostavinsku raspravu su bili braca i sestre kojih je bilo 2 brata i 1 sestra. u medju vremenu je preminuo i moj otac i sad cekamo ostavinsku raspravu za pokojnog tatu.pok. tetka je sastavila oporuku da sve pokretnine idu pok. tati a nekretnine na bracu na 2 dijela. ostavinska za pok. tetku je bila, medjutim nije zavrsena dok ne bude ostavinska za pok. tatu i trazi se potvrda da se sestra koja zivi u inozemstvu slaze s oporukom ili bilo kakva potvrda od nje ali po nama ona se osjeca prevarenom premda se mi slazemo da nekretnine idu na 3 dijela.sta nam je ciniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija