Jump to content

rolas

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru, mislim da ću onda to tako i napraviti, jer je vozilo staro preko 30godina pa tako i nema neku vrijednost, Nadam se sad samo da troškovi ostavinske nebudu previše... Lp
  2. to sam shvatio, samo bih želio znati da ako prihvatim u nasljedstvo ovo vozilo, dali me mogu teretiti za neka dugovanja od mog oca po toj osnovi?
  3. Poštovani, molio bih pomoć u vezi nedavno nastale situacije. 2007 mi je umro otac i na ostavinskoj raspravi smo se odrekli nasljednog prava i sva imovina se prebacila na općinu. Naravno, to smo napravili jer vrijednost imovine je bila manja od dugova koje je moj otac imao. Nedavno mi je došao čovjek koji je od mog oca kupio motocikl a nikad nisu napravili ugovor (jer je motocikl bio neispravan i služio je za ukras...), sa idejom da bi sad prijavili taj motocikl kao naknadno nađenu imovinu i da ga prihvatim u ostavinskoj raspravi kako bih ga mogao njemu prodati. Moje pitanje je: dali bi meni zbog toga mogli doći na naplatu neki očevi dugovi jer postoji još jedan sudski spor koji se čeka da se riješi.... Lp
  4. Dali postoji možda riješenje za ovu situaciju? Hvala
  5. Bio je registriran, odjavljen je 2000. , i da; oldtimer je (1980.g)
  6. Poštovani, Godine 2003. Sam kupio od prijatelja motocikl . Motocikl je kod mene od onda, ali se nije vozio ni registrirao jer je bio neispravan. Sa prijateljem sam napravio ugovor vez javnog bilježnika i nisam prenio vozilo na sebe, a u međuvremenu mi je prijatelj preminuo. Recite mi , dali postoji mogućnost i kako bih mogao doći do toga da prenesem vozilo na sebe. Obitelj preminuloga vozilo nije ni stavilo u ostavinsku raspravu jer su mislili da je to riješeno, ali su se također i odrekli nasljednog prava..... Unaprijed se zahvaljujem.
  7. Molim pomoć.... Imao sam obrt u razdoblju od 2003-2007.g. i u tom razdoblju mi je nastao sadašnji porezni dug. Početkom 2013. godine sam predao zahtjev za otpis duga u Poreznoj (ispunio njihov formular koji su mi dali tamo u PU). U srpnju ove godine sam išao provjeriti kakvo mi je stanje i vidio sam da je sve ostalo isto, te sam onda ponovno predao zahtjev i požurnicu (sve kako su mi tamo rekli) i dalje čekam da se to riješi. Prije desetak dana sam išao ponovno pitati kada bi se moj slučaj mogao riješiti, te su mi 'ljubazno' odgovorili da oni rješavaju zastare samo kad imaju viška vremena !!! Molio bih Vas dali postoji neki rok i na koji način da predam zahtjev tako da barem dobijem neki službeni odgovor. Hvala!
  8. hvala na odgovoru, počeo sam skupljati papire, valjda ćemo nešto riješiti...
  9. Poštovani, trebao bi Vašu pomoć.... Godine 2003. pristao sam potpisati za 2. jamca kredita "prijateljima" koji su trebali novac da ulože u posao. Na kraju je ispalo ovako; dobili su novac i niti jednu ratu kredita od onda nisu platili!!!! Očito sam bio uvučen u namjernu prijevaru. Oni su imali otvoren obrt te su svojem zaposleniku po papirima podigli plaću da bi bio kreditno sposoban, te su sebe stavili kao 1.jamca a ja kao zaposlenik u školi sa stalnim primanjima sam bio idealna žrtva. Meni je sada sjela obustava na plaću, ali sam i sam u kreditima pa mi nisu uspjeli još ništa naplatiti. Molim pomoć ako postoji, dali ih mogu negdje prijaviti i dali ako ih dam na sud, dali je moguće privremeno obustaviti ovrhu na plaći.... Unaprijed se zahvaljujem.
  10. Poštovani, Imam ovrhu zbog neplacanja dobrinosa iz obrta koji je radio od 2001 - 2006g. 2006. sam dobio rjesenje o ovrsi ali mi nisu mogli nista uzeti jer nisam imao nista svoje. Do sada nisam imao novaca da vratim taj dug i sad je taj dug sa kamatama narasao na dosta pristojan iznos za koji ne vjerujem da cu ikad imati novaca da vratim.... I sad imam par pitanja: 1. Kako i dali je moguce dobiti zastaru? 2. Zelio bih otvoriti devizni racun i dali ce mi odmah uzeti sve novce koji mi sjednu na njega? 3. Dali mogu uplaćivati kakvu vrstu zivotnog osiguranja ili sam odmah ostao bez toga? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija