Jump to content

Taliban

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim kod jedog poslodavca malo vise od godinu dana i do sad nisam iskoristio niti jednog dana godisnjeg odmora koji on uopce ne spominje kao da ni ne postoji. I na moje pitanje kad bi mogao koristit svoj GO on odgovara da si on ne moze priustit da placa nekog da me mjenja i u smislu da svi mozemo bit sretni uopce da radimo i primamo placu. E sad sta mi je cinit? U zakonu o radu pise da imam pravo za 4 tjednja godisnjeg ali ako ga ne iskoristim do 30.06 da mi propada. Također pise da su kazne ako ga prijavim od 60 do 100 tisuca kuna. Dal da zovem drzavni inspektorat ili da angaziram odvjetnika ili mozda da pokusam nesto drugo? S obzirom da mi GO propada 30.06 koji je krajni rok do kojeg mogu nešto poduzeti ?Uglavnom od svog godisnjeg odmora nemam namjeru odustat i spreman san na baš sve. Hvala puno na odgovorima
  2. radim od 10.04 ove godine pa me zanima kad ću imat pravo na godišnji odmor i koliko dana mogu koristit i do kad naj kasnije ih mogu iskoristit? radim na ugovor na određeno i imam oko 7 godina radnog staza u bivšoj firmi su mi za svaki mjesec dali oko 2 dana godišnjeg pa me zanima jel to nešto novo ili neki novi zakon?
  3. evo dobio sam posao u jednom ugostiteljskom objektu pa me zanima čija je zakonska obaveza plaćanje sanitarne knjizice i higijenskog minimuma? poslodavac kaze da on nema nista s tim i da ja sve placam. mislim nema mi logike, ajde jos da platim higijenski minimumun jer traje 4 godine ali sanitarnu jos nisam cuo nigdje da sam placam, ako dode inspekcija nece mene kaznit ako je ne budem imao nego njega pa je logicno da on vodi brigu o tim stvarima. sta zakon kaze o tome i jel se mogu pozvat na neki zakon?
  4. evo dobio sam posao ali traze potvrdu o nekaznjavanju pa ne znam ocu imat problema za dobit potvrdu jer sam prije 9 miseci pijan pretukao nekog lika i dobija prijavu za fizicki napad i remecenje javnog reda i mira, u 8 mj. san dobija presudu i kaznu od 1100kn koju san uredno platija. također san cuja da samo drzavne sluzbe imaju pravo trazit tu potvrdu prilikom zaposljavanjaa ostali ne, da li je to istina? hvala unapirjed
  5. zivim u splitu i grijem se preko centralnog grijanja cije vođenje vec dosta godina preuzela hvidra. od tad se kvaliteta usluge drasticno smanjila a cjene se stalno povecavaju. kad bi grijali naplacivali bi oko 500kn a kad ne onda 100kn mjesecno, radijatore bi ukljucili sat dva vremena i to je to. sada su se stanari u mojoj zgradi odlucili na ugradnju kalorimetra, uređaja koji mjeri potrosenu toplinu i placas koliko potrosis, troskove tog uređaja i njegove ugradnje placam ja, 18 miseci po 150kn. prije ugradnje tog uređaja mi je radilo svih 5 radijatora i racun bi iznosio oko 500kn a sad drzim ukljucen samo jedan i dode mi racun preko 400kn plus 150kn za kalorimetar. nisam zadovoljan tom uslugom jer se za iste novce sad smrzavam i takvo poslovanje hvidre smatram cistim lopovlukom i prevarom. da napomenem nisam jedini koji se zalio na ovo, ima dosta ljudi koji isto nisu zadovoljni uslugom. zanima me jel mogu trazit da prekinem s koristenjem i placenjem njihovih usluga s obzirom da nisam zadovoljan uslugom i cjenom i da mi se ventili zatvore i plombiraju te , troskove kalorimetra bi platio do kraja i grijao se na klimu sta je puno jeftinije. kakav je postupak ako je to moguce i kako bi prosao na sudu da se s njima naganjam ?
  6. dobio sam rjesenje o ovrsi u iznosu 3500kn zbog neplacenih prometnih kazni i to pljenidbom novcanih sredstava (place) ovrsenika koju ima kod poslodavatelja - temeljem ovrsne isprave. to su valjda preko prijave za povrat poreza nasli di radim pa se oce tako naplatit ali ja vise ne radim nigdi i nemam nista u svojoj imovini, ni nekretnine ni auto, nezaposlen sam i zivim sa roditeljima. sta sad, pretpostavljam da ne mogu nikako naplatit taj iznos pa me zanima jel moguca nekako izbjec to placanje u buducnosti, postoji li kakva zastara ili da se nekom zalbom ili drugim nacinom sprijeci placanje?
  7. imam li pravo na socijalnu pomoć s obzirom da sam nezaposlen i živim s roditeljima koji su u mirovini, imaju 1400 i 3100kn mirovine a i s nama zivi brat koji je ucenik. od ovoga se ne moze živit hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija