Jump to content

Arcus

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Arcus objavio

  1. Štovani, možete li navesti koji iznos mjesečno plaća vlasnik domene http://www.youtube.com ZAMP-u i s kojim pravom oni omogućuju reprodukciju djela autora pod zaštitom ZAMP-a bez ikakvog nadzora? Koliko kazni je platio youtube.com i imaju li vaši inspektori neugodnosti dok rade svoj posao sprječavajući američke pirate koji neovlašteno omogućuju reprodukciju vrijednih djela vaših štovanih štićenika?
  2. http://www.uzuvrh.hr/stranica.aspx?pageID=180 http://www.forumudruga.org/savjetnik/raunovodstveni-savjetnik/267-neoporezive-isplate-fizickim-osobama.html
  3. OIB subjekta ostaje isti, mijenja se vlasnik, eventualno sjedište, direktor itd..(prema situaciji).... najbolje je sve te promijene u jednom potezu riješiti.
  4. Svi zajedno kod javnog bilježnika i napraviti prijenos vlasničkih udjela.
  5. Koliko vidim privatni prijevoznici uopće nemaju tih problema. U Samoborček ili Meštrović ne možeš ni ući u vozilo dok nisi s vozačem "raskusurao" kartu. Kako bi bilo kada bi putnik kod njih ušao silom u vozilo? Po nekima nitko ga ne smije legitimirati ni dodirnuti, potjerati van ili zadržavati u vozilu jer on ne smije kasniti na posao, po njegovom stavu on se smije besplatno voziti dok ostale budale plaćaju nekakve karte.
  6. Znači li to da je isplatljivije čekati tri godine i pustiti sud da sam odradi brisanje nego sam pokretati postupak likvidacije? Ako sud po službenoj dužnosti briše d.., što je s onim oglasima u NN i troškovima JB-a ? Broje li se izjave o neaktivnosti kao izvješće predano u FINA-i? Zna li netko?
  7. Sad, kad mi je predmet riješen mogu potvrditi da je gospodin Ivan Horvat u pravu.
  8. Ovo je pozitivno završeno pa ako nekog sa sličnim problemom zanima kako je prošlo. Tužba nije bila potrebna nego je pretprethodni vlasnik tabularnom izjavom potvrdio valjanost ugovora bez obzira na grešku u datumu. Ono što je nevjerojatno je činjenica da je prijedlog upisa obrađen i riješen već DRUGI dan. U utorak sam predao prijedlog, već u srijedu je na "e-izvadak.pravosudje.hr" stajao status Z-predmeta "riješeno - udovoljeno", a vlasnički list u podulošku je bio unijet s mojim imenom.
  9. Osoba 1 je prodala stan osobi 2. Nakon nekog vremena osoba 2 proda stan osobi 3. Osobi 3 je prijedlog upisa odbijen jer na ugovoru između 1 i 2 nema tabularne izjave. U međuvremenu osoba 2 umire. Pitanje: na čije ime osoba 1 dopušta upis u knjige na tabularnoj ispravi? Na ime pokojnog 2 s kojim je sklopila ugovor i prodala stan ili se pokojnik preskače i dozvoljava se upis osobi 3 s kojom nije sklapala nikakav kupoprodajni ugovor? Hvala
  10. Možete sami voditi svoje knjigovodstvo ako znate. Najbolje je vidjeti sa svojim referentom u poreznoj, možda vas budu samo tražili pismenu izjavu u kojoj ćete napisati da si sami radite papire.
  11. Točno, samo u međuvremenu je došlo nekoliko zaduženja na poreznu, poslat ću zahtjev za storniranjem uz potvrdu o mirovanju koju je ovjerila porezna. Ukoliko ne prihvate, a platim preko žiro-računa onda nema druge nego predavati sva izvješća koja treba. Hvala.
  12. Društvo nije poslovalo, no ako stižu zaduženja HGK i plaća ih se sa žiro računa firme to predstavlja nekakav trošak i pretpostavljam kako bi se trebao prikazati gubitak na kraju poslovne godine. Hvala.
  13. Radi se o neaktivnoj firmi s nedirnutim temeljnim kapitalom, pa dok je u tom statusu bilo bi mi draže da se ne opterećuje papirologijom i to samo zbog 55 kn mjesečno koje bih radije rješavao uplatnicom i time pokušao izbjeći svu moguću papirologiju od statistike do PD obrasca. Mislim, država tu ništa ne gubi, ne prikazuješ troškove što njima uvijek odgovara, pa ako se time ne krši nikakav zakon dobri običaji struke mogu malo i pretrpit. Hvala
  14. Može li se članarina HGK plaćati gotovinskim uplatnicama i uopće ne knjižiti u poslovnim knjigama, ne prikazivati? Ima li u tome nešto nepravilno? Hvala.
  15. Koliko je meni poznato može. Više informacija ovdje: http://www.hitro.hr/Default.aspx?sec=22
  16. Zna li netko koji je postupak prilikom prodaje d.-a. Društvo ima temeljni kapital od 20.000 kn, nikada nije poslovalo i nema imovine niti zaposlenih. Vjerujem da je prvi korak kontaktiranje javnog bilježnika koji sređuje dokumentaciju i šalje je na trgovački sud. Treba li sredstva od prodaje navesti u poreznoj prijavi (bivšeg) vlasnika kao nekakav prihod? Hvala.
  17. Arcus

    TSI-POD

    Postoji naknada banke koja si sama skine sredstva za dostavu izvoda 3,5 kn mjesečno i naknada za otvaranje računa, tako da na računu nije više punih 20.000 kn već umanjeno za tih nekoliko kuna. Jeli ta promjena vuče automatski obvezu podnošenja TSI-POD? Hvala najljepša.
  18. Arcus

    TSI-POD

    d.. nikada nije poslovao i jedini promet po računu je provizija banke za održavanje tog računa. Mora li to društvo predati TSI-POD?
  19. Često se slične teme provlače po forumima, koliko sam shvatio negdje morate biti osigurani, kod nekog drugog poslodavca ili plaćati doprinose na navedenu osnovicu. Povoljnije je zaposliti se u vlastitoj firmi, prijaviti se na minimalac i plaćati manje doprinose.
  20. http://www.mirovinsko.hr/default.asp?id=586 http://www.rrif.hr/Obvezno_osiguranje_nezaposlenih_clanova_uprave_dru-370-vijest.html Citat: U praksi se može dogoditi da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zatraži od Sudskog registra podatke o članovima uprave društva ili o izvršnim direktorima d.d. određenog društva radi utvrđivanja statusa osiguranika. Zbog navedenoga umirovljeni ili nezaposleni članovi uprave društava i izvršni direktori d.d. trebaju biti na oprezu iz razloga jer su samostalno obveznici osiguranja prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, Zakonu o zdravstvenom osiguranju i Zakonu o zaštiti zdravlja na radu. To znači da se članovi uprave društava i izvršni direktori d.d. a koji su izvan sustava osiguranja, trebaju se obvezno osigurati kao samostalni osiguranici te plaćati propisane doprinose na osnovicu u svoti od 7.460,00 kn.
  21. Postoji li mogućnost da taj pret-prethodni vlasnik izda tabularnu izjavu prethodnom vlasniku (normalnu, uz moju inicijativu jer oboje sada više nemaju veze sa stanom) i na taj način reguliram prvu spornu točku? Može li se nekakvom dodatnom izjavom ispraviti i greška koju su napravili prilikom datumiranja punomoći (stavili su datum jedan dan iza datuma sklapanja ugovora) ili je baš tužba jedini način reguliranja ove slijepe ulice? Hvala.
  22. Odbijen prijedlog za upis u knjigu PU, kako dalje? Osporen je kupoprodajni ugovor bivšeg vlasnika. On je kupovao stan preko opunomoćenika, problem je u tome što je datum punomoći jedan dan iza datuma na kupoprodajnom ugovoru. Drugi sporni momenat je uvjetovanje uknjižbe cjelokupnom isplatom (koja je najvjerojatnije izvršena) u ugovoru. Što bi sada trebalo poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija