Jump to content

TatjanaO

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ovoj vasoj raspravi nasla sam nesto sto bi moglo biti poveyano i s mojim problemom. To o postenom posjedu....To mi je spomenula i odvjetnica. Naime, ona mi takodjer kaze da ako uspijemo dokazati da nije bio u postenom posjedu tada ne bi mogao dobiti pravo sluznosti. Imate li ideje na koji nacin mogu dokazati to njegovo nepostenje? Naime, kao sto sam rekla, ne zivim na toj lokaciji i doista ne znam kad je on to poceo koristiti kao prolaz. Dosla sam do nekih informacija da nije koristio iskljucivo prolaz preko moje parcele vec i taj javni put koji spaja njegovu parcelu s javnom povrsinom. Susjeda bas i nema puno...a uz to jedan od susjeda mu je svjedok kako je on to neometano koristio dugi niz godina.I da jos nesto razjasnim...Moze li mi netko reci da li sluznost je ili nije povezana s postojecim izlazom??? Da pojasnim, mogu li ja ikako dobiti neki plus ako dokazemo da on ima javni put (a ucrtan je u katastarskom planu) i da se bez obzira na to polakomio i na moju parcelu? Odnosno, dobiva li se sluznost puta samo na temelju tog njegovog dugogodisnjeg koristenja, bilo ono opravdano ili ne??? Znaci, ako on ima svoj izlaz koji moze koristiti za prolaz i provoz, zasto je koristio i moju parcelu? Usput, taj put koji on trazi preko moje parcele je za nekih 10-15 metara duzi od postojec puta koji je ucrtan u kat.planu i vodi se kao javno dobro. Bi li mi pomoglo ako recimo zatrazimo sudskim putem uvid u njegovu gradjevinsku dozvolu. Jer, ako je dobio dozvolu morao je imati i prilazni put...ili sve to nema veze sa sluznoscu???
  2. Kako da mu zabranim da prolazi? On je vec podigao tuzbu i trazi posjed prava sluznosti prolaza i provoza. Odvjetnik mi je savjetovao da sad nista ne poduzimam dok je proces u tijeku, barem sto se tice ogradjivanja parcele. Mozda mu mogu zabraniti da kosi ali da li to rjesavam sudski ili usmenim putem? Ako mu sad zagradim opet ce me tuziti i po toj stavci...U cijeloj toj prici nije mi jasno kako on uopce ima pravo traziti pravo sluznosti preko moje parcele ako postoji drugi javni put od njegove parcele do javne povrsine? Tko pise takve lopovske zakone????
  3. Vlasnica sam gradjevinske parcele koju smo naslijedili brat i ja od roditelja. vlasnistvo nije upitno. Susjed iza nas kao izlaz sa svoje parcele koristi put koji je ucrtan u katastarskom planu i vodi se kao javno dobro. istina, put je uzak ali moze se proci autom. e sad, problem je sto taj susjed tvrdi da se on neometano 3o godina kroistio i nasom parcelom kao izlazom i trazi posjed prava sluznosti prolaza i provoza. mi smo znali da on kosi tu parcelu, nismo znali da i izlazi preko nje jer pobogu ima izlaz. a osim toga kaze susjed da bas autom i ne ide cesto preko nje jer je to livada pa je cesto vlazna. mi inace ne zivimo na toj lokacji. zanima me ima li on pravo traziti to sto trazi obzirom da postoji taj javni put koji vodi iskljucivo i samo do njegove parcele???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija