Jump to content

ever

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a molim te lijepo, koraljkica, tko je to ovdje uopće pričao o tome da bi se djeci trebalo uskratiti pravo na alimentaciju. Rasprava se vodi o tome ,,kako osigurati da roditelj koji uplaćuje novac za dijete može biti siguran da je taj novac i utrošen za potrebe djeteta, te uz to zaštiti i pravo djeteta na alimentaciju,, Osica ti je to lijepo objasnila. Molim te pročitaj ispravno i detaljno prije nego komentiraš! :cita:
  2. Napokon netko tko razumije temu, iako iskreno rečeno i mene su odveli na krivi put. Možda sam na krivom mjestu počeo raspravljati o tome, ali kako ovaj forum prati jako mnogo očeva kojima se u pogledu ove teme čini nepravda, mislio sam da će ih zanimati. Ipak, molim da nastave raspravjati svi koji se neslažu sa sadašnjim zakonom i načinom isplate alimentacije. A ja odo pšotražiti neku udrugu očeva, očev blog ili nešto slično tko u vezi ovoga može i zna nešto poduzeti. Hvala, osica!
  3. odgovor tipkovnici: -otac je tražio skrbništvo i nije tražio alimentaciju, na pripremnom ročištu se o tome izjasnio (iako mu je majka već rekla da dijete nije njegovo već od jednog koji je naletio, čak ga je i imenovala, ali samo imenom )uostalom to govori svaki put kad osjeti da joj je ugroženo da joj dijete bude dodjeljeno na zajednički život,i očekuje da će otac na sudu poricati očinstvo nebi li mu nabila troškove dokazivanja, -otac nije svoje dijete vidio šest mjeseci, jer mu ona to ne dopušta, a lijepo joj je poslao pismo da se ko ljudi dogovore radi susreta sa dijetetom, oglušila se totalno, -kako da uopće nešto poduzme u vezi toga kada je sud odbio i uzeti to pismo kao dokazni materijal a o drugom da i negovorimo, kao što je dokaz gdje majka poriče da je on otac ( toliko o tome koliko je pravda na strani majke a koliko na strani očeva) -zašto bi on dokazivao očinstvo kada to ne poriče on već majka ( ma kakva je to majka koja se poigrava sa životom svoga djeteta tako niskim postupcima i radnjama, ali koga je to briga u ovoj državi,kakva prava djeteta su tu u pitanju, bitno je da je dijete negdje, samo neka nije na trošku države) i nakon svega, ovaj otac razmišlja ovako.--nema veze ako ću plaćati alimentaciju,ali neka bude ,,mojem,, djetetu, a ne da sa od te alimentacije živi cijela obitelj (bivša, njeni otac, majka, brat i sestra,,jedino radi otac koji ima plaću oko 3800kn) -jel taj otac zaista dužan uzdržavati cijelu obitelj bivše? -kako će on znati da je alimentacije stvarno utrošena za potrebe njegovog djeteta? Moj je odgovor, nikako, jer mu to niti jedan zakon u ovoj državi neomogućava! Evo, newbie, objasnite , dajte svoj odgovor. I ne morate me imenovati za nikoga i ništa, ipak zahvaljujem, i čudim se jer niste jednom odgovarali očevima kojima su majke uskraćivale prava gleda djeteta. I na kraju, ako svi pravnici razmišljaju kao vi iako se drugačije izjašnjavaju,kako se možemo i nadati da će se bilo što promjeniti glede ovoga?
  4. ma o čemu vi pričate koraljko, ko je spominjao silovanje, ili bilo koji drugi način na koji se dijete začelo, -ako čemo o pijuckanju krvčice na slamčicu-što bi rekla o majci koja ulazi u brak deset dana prije poroda, nepuna dva mjeseca nakon toga odlazi iz njega izjavljujući da muž nije otac djeteta, telefonom, naravno, kasnije kroz slijedećih nekoliko mjeseci isto izjavljuje pisajuću postove po internetu, ali uz to pokreče razvod i uredno traži od tog istog neoca alimentaciju 1000kn, i nakon toga opet šalje poruku baki da joj mala nije unuka -o svemu neotac podnosi pisane dokaze sudu , a sutkinja neželi od suđenja raditi cirkus (žalosno) , valjda radi zaštite prava djeteta-za djete je bolje cijeli život držati ga u zabludi o tome tko mu je otac, nego prihvatiti dokaze i ,,majčicu,, obvezati na dokazivanje očinstva, ne , to nikako, radije će čekati da se otac o tome izjasni, pa neka i to on plati Draga moja koraljka, sve što napisah iz razloga je što sam upoznat o istinitim događajima , i ne govori mi samo da su žene uvijek u pravu, pa što danas reče premijerka naša, kolike su se za vrijeme utakmice našle na balkonu, - zar muževi zaista nemaju pravo niti na to malo zadovoljstva da si u miru pogledaju jednu utakmicu, sigurno su izbačene što su im taj mir priuštile. I imam dva sina i jako dobro znam koliko me mjesečno koštaju,sigurno ne 1000kn, osim u mjesecima kad se obnavlja garderoba i nabavljaju knjige, imam i ženu koja je uvijek poštovala moje potrebe i zadovoljstva, a i ja isto tako njezine, i nisam je nikada imao razloga izbaciti na balkon. -i vjeruj, 90% očeva bilo bih sretno da novac za alimentaciju sam pretvori u sve potrebito za dijete- -tebi je izgleda poštenije da dijete misli kako otac nedaje ništa, a sve kupuje mama, pa makar i za očeve novce namjenjene djetetu -najlaklše je vikati,, ti si ga napravio pa ga i hrani...nema veze što sam ga ja rodila, već budi sretan što sam ti ga rodila, pa sad hrani i mene..... ajde molim te! Nije mi bila namjera ovdje raspravljati o ovome na ovakav način, već raspraviti o stvarnom jednakopravnom položaju očeva i majki kod zajedničkog uzdržavanja djeteta -što je djetetovo neka bude djetetovo :beba:
  5. Iz dana u dan čitam po ovim stranicama žalopojke raznih majki, majčica ili kako već, koje jadikuju kako im otac neisplaćuje alimentaciju. U svakom slučaju, one su u večini. Očevi se tu i tamo požale se da im te iste majčice uskraćuju sad ovo, sad ono pravo, uglavnom , što se tiče viđanja djeteta i sl.Ti isti očevi koji bih majčicama trebali plačati alimentaciju blačeni su na sve moguće načine od svojih bivših. A naša draga pravna država pobrinula se na sve moguće načine da zaštiti sva prava djece, a kako je zakon uvijek na strani mamica, uz to je jednopotezno zaštitila i njihova prava, a u prvom redu da im očevi redovno isplaćuju alimentaciju. Da, baš njima, majčicama , a ne djeci. Tko to kontrolira te mile žene koliko novca od alimentacije utroši uopće za potrebe djece. Nitko i nikada. Svaka ode njih kad se obraća bivšem, samo što ne kaže ,,treba mi za šminku, za bon za mobit.,, i sl. Jedan primjer u koji nisam mogao povjerovati kad sam čuo: otac plaća alimentaciju za dvoje djece 2000kn, majka ne radi nigdje jer lijepo od toga preživljava, i to kod svojih roditelja, od kojih jedan samo dobiva još neku mirovinu od 1000kn.Naravno , majčica može od toga slobodno preživjeti jer kad djeci trebaju tenisice, knjige i sl, uredno zove oca da im to kupi, jer ona sad baš nema. A otac kao otac, nemože podnijeti da djeci nešto nedostaje , pa kupi. Pitanje:Ako ova naša pravna država toliko brine o pravima djeteta,kako se nije pobrinula o obavezi da svaka majka mora imati obavezu dokazati u svakom trenutku da je očev novac namjenjen djetetu za to isto dijete potrošila? ili Zašto zakonom nije dopušteno da otac isplaćuje alimentaciju u naravi, znači podnošenjem računa o stvarima koje je za dijete kupio?
  6. Imam sličnu situaciju u obitelji...hm, možda stigne odgovor, ili da otvaram novu temu?
  7. Hvala ipak. Danas smo poslali zajedničku tužbu, priložili sve dokaze. Slično je kao sličaj onog gradonačelnika Vukovara gdje je sud objedinio postupke tako da mislim da ih neće razdvajati, ali ako hoće to je stvar suda, neka ih razdvoji. Tužba je poslana a na sudu je sada da radi svoje! Hvala Utjerivaču!
  8. Hitno je, sutra zadnji dan za podnošenje? :hvala: :hvala:
  9. Dakle, da pojasnim, dali se može podići zajednička tužba, ili svaki član obitelji mora podići zasebnu tužbu. Kako su klevetali i vrijeđali svi članovi obitelji protiv kojih se tužba podnosi, dali se mora za svakog posebno ili?
  10. Članovi jedne obitelji, njih četvero, već dva mjeseca vrijeđaju i klevetaju članove druge obitelji, njih dvoje, koji su odlučili podići tužbu jer raspolažu svim dokazima o uvredama i klevetanju. Pitanje: Dali tužitelji mogu podići zajedničku tužbu protiv svih tuženih,....ili.... svaki tužitelj mora podići zasebnu tužbu....nešto sam pročitao u zakonu ali bih molio podrobnije objašnjenje? :hvala:
  11. O, dobar odvjetnik može jako puno, ali mu se mora i jako puno platiti. Inače za ovakva i slična djela tarifice su im među najvišima.Ali, opet ponavljam , molbu za pomilovanje može napraviti sam, jedino ako imaš novaca, onda možeš uzeti nekog dobrog odvjetnika, još da je iz Zagreba, pa da ima veze tamo gore idealno. Ali, nisam jedino upućen u to kakva je situacija sa davanjem pomilovanja za takvo djelo.
  12. U Remetincu procjenjuju i odlučuju za koji tip zatvora jesi, vjerojatno uz pomoć suda. O tome odlučuje monogo faktora: ako si sam pristupio izdržavanju kazne ( plus za otvoreni tip), vrsta djela radi kojeg si osuđen,ponašanje osobe. Ako se nije sam javio na odsluženje kazne nema šanse da ide u otboreni. Međutim, dok je u kaznionici, ima priliku prihvatiti ili ne prihvatiti posao,zalagati se i sudjelovati u aktivnostima i obvezama, općenito svojim ponašanjem zaslužiti premještanje u poluotvoreni tip kaznionice. U kaznionicama se dobivaju tjedne ocjene, Sve prati odgojitelj ( smječno ali istinito , imaju odgojitelja) i njega sve treba pitati. Kada je premješten u poluotvoreni tip dobiva pravo na vikende, točno određeni broj sati,( broj sati ovisi o tjednoj ocjeni) što nadalje mora strogo poštivati. U zatvorenom tipu telefoniranje je ograničeno i obavezno uz prisustvo čuvara. U poluotvorenom ima pravo na razgovor iz govornice, određeno vrijeme, ali za svaki poziv treba pitati. Isto vrijedi i za otvoreni, samo su još malo popustljiviji. Za svako daljnje premještanje sud će odlučivati na tamalju izvještaja uprave zatvora. Neka bude jaganjac i za koji mjesec je u poluotvorenom. Eto , to je iz mog iskustva. Nema kršenja pravila kaznionice. Neka traži pomilovanje od predsjednika,dobiva se za Božić, a na temelju ponašanja kaznionica sama smanjuje kaznu i do dva mjeseca.
  13. Sinek, budi strpljiv, pravi pravnici ti baš i ne odgovaraju vikendom. Mislim da do sada nisi dobio odgovor stručnjaka, mi smo manje više, bar ja, iznio sa čime sam konkretno upoznat jer imam isto problem oko sličnih stvari, pa tako šunjam po zakonima i skupljam podatke i saznanja.Ako ne dobiješ odgovor obrati se porukom moderatoru i zamoli ga da ti odgovori na temi. Jedno znaj: sud i CZSS uvijek su na strani majke jer je to u našoj državi tako. Zato se bori i na sreću na vrijeme si krenuo.
  14. Zlekić Nisi dobro pročitao Razvesti će se tak u jesen, dakle u braku su i ona ne može imati pravomoćno riješenje što znači da ne može sama napraviti putovnicu za dijete, već trebaju oba roditelja za potpis. Ako on ne želi da dijete ide zašto bih joj dao potpis. Ako njoj ne može nitko zabraniti da ide, može li njega netko prisiliti da pristane na djetetov odlazak?
  15. ever

    bajka o odvjetnicima

    Evo i jednog primjera na moju zadnju objavu: u malom gradiću nakon dvdesetak godina braka razvode se muž i žena sa troje tada još malodobne djece, dvoje srednjoškolaca i jednim osnškolcem. Njega brani stari poznati fiškal iz gradića, a nju srednjegodišnja odvjetnica, nekada vježbenica a kasnije neko vrijeme i odvjetnica u uredu tog fiškala. Razvod i sve što uz njega ide otegne se na četiri godine. Bivši sav sretan nakon svih navlačenja i natezanja uz svesrdnu pomoć starog fiškal (KOJI MU NA SREĆU RADI NA DUG) dobije sud uz presudu da mu bivša mora isplatiti za godine koje je radio kod nje ravno 17000kn. Iiii...pogodite šta....dug kod starog fiškala iznosi 15500kn. Naravno, tada su tarife ipak bile nešto niže, još ako se uzme u obzir da je sve završilo prije tri-četiri godine. Pitanje: za koga li je to jadni stari fiškal tako dugo borio na ročištima???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija