Jump to content

ovdje_nova

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupila poljoprivrednu parcelu prije 10-tak godina, a sad susjed odlučio pomjeriti međe jer želi svoju podijeliti i izgraditi stambene objekte. Tako on, u odnosu na katastar dobija bitno veću parcelu na uštrb moje i također susjedne državne parcele (te dvije su prije bile jedna parcela). Parcela je na 50m od naselja s jedne strane i nešto malo udaljenija od županijske ceste, u katastru ucrtane bijele ceste, i nekoliko kuća. Katastarski se čini prilično jasna situacija. 1. Ima li šanse da se nekako uključi i treća zainteresirana strana - Državno odvjetništvo / DUDI, i na koji način? 2. Ako mogu dodati još jedno pitanje (ako ne, ignorirajte): Ja moram dokazivati vlasništvo na dijelu parcele koja mi pripada po katastru (i koji sam koristila) i sad sam na milost i nemilost lažnih svjedoka i suca koji je dobar prijatelj sa sinom protu stranke. Da je taj susjed koristio cijelu parcelu, dobio bi cijelu? Okolne državne parcele se već godinama privatno koriste - to znači da će one postati privatno vlasništvo? Hvala.
  2. Ude, zahvaljujem na savjetu! Paracelsus, znala sam sta kupujem, medjutim problem nije samo moj vec i prijasnjih i buducih vlasnika, i jednostavno se mora naci rjesenje. Po zakonu svaka parcela mora imati pristupni put, nemoze se do nje dolaziti iskljucivo padobranom. Kod poljoprivredne zemlje postoje navodno nekakvi nepisani sporazumi - jako je puno poljoprivrednog zemljista bez formalnog pristupnog puta. Ali ja se "nepisanih pravila" bojim jer nemam barba-Luku, pa se zelim osigurati ako mogu. Ispricavam se TatjanaO ako sam joj "ukrala" temu. Koliko sam do sad citala razne forume (a manje ucestvovala u njihovom sadrzaju) nisam primjetila da je tema vezana za jednu osobu/problem pa sam se prikljucila sa svojim ... Ispricavam se svima ako sam pogrijesila...
  3. Molim za pomoc ... Kupila sam poljoprivrednu zemlju prije par godina bez pristupnog puta. Do kraja asfaltirane ulice sela ima oko 60m preko privatne cestice susjeda, do bjele ceste ima isto toliko preko zemljista u vlasnistvu RH ili cestice u vlasnistvu opcine. Trenutno prelazimo opcinsko zemljiste jer je zapusteno. Prijasnja vlasnica kaze da su koristili razlicite puteve - kako su se mjenjali vlasnici/susjedi tako se mjenjao i pristupni put. Sad se bojim da jednog dana ostanem bez ikakvog pristupnog puta. (Tamo samo zasadili masline pa idemo relativno cesto.) Zanima me da li mogu i kako na neki naci legalizirati pristupni put. Kome se obratiti? Moram li angazirati odvjetnika? Bila kakva pomoc bi mi dobro dosla. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija