Jump to content

Xamaxy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Xamaxy objavio

  1. Poštovani, hvala na odgovoru. Napravio sam kako ste rekli i na moje čuđenje policija je stvarno bila zainteresirana i "nabrijala" se i pokreću nekakvu tužbu jer već imaju jedan takav slučaj tj jednu zrtvu te ekipe koja je za razliku od nas uplatila tu cifru.
  2. Poštovani, mama mi je obavještena jučer od strane Adria Management Consulting firme da imaju dokument koji treba doći podići. Danas po dolasku saznaje da je riječ o bjanko zadužnici potpisanoj 23.7.2008. godine sa iznosom od 50.000kn. Vrlo vjerojatno kao sredstvo osiguranja nekog kredita i gospodična tamo je spominjala često kreditno-štednu zadrugu itd. bez da je pokazala ili rekla od kud joj i kako to sve. Zašto je problem reči mi smo od XY to dobili i sad radimo ovo. To mi je sumnjivo. Takav kredit je stvarno postojao i davno je otplacen bez ikakvih problema ili repova. Dotična firma traži 185kn uplate da bi nam dali tu bjanko zadužnicu jer je nismo sami podignuli nakon otplate kredita. Naravno, ako ne uplatimo 185kn riskiramo da se "netko", "bilo tko" i sličon, upiše na zadužnicu i ode podići novac i dovede nas u probleme. Da li je ovo legalno i moguće ili je najobičnija prevara i ucjena? Kako netko djeli tuđe dokumente da bi ih mogao netko drugi prodavati vlasniku? Unaprijed hvala.
  3. Nitko nikakve savjete ili saznanja nema?
  4. Dobar dan svima, zamolio bi Vas za jednu pomoć i savjet. Radim u ~180km udaljenom mjestu od svoga prebivališta. U prosvjeti. Iako udaljenost nije nešto strašno velika, pvezanost je apsolutno koma, znači rijetki vlak i vožnja 3 i pol sata u JEDNOM smjeru, tj rijetki autobus i vožnja 4h u jednom smjeru. Samo autom je 60,000km godišnje što je ekstrem. Takva je situacija, e sada, ja sam putne i dio plače namjenio za podstanaraski stan, režije, klopu i put, ISKLJUČIVO radnim danom, znači pon-pet. Ne mislim se tamo preselit ili živjet jedne sekunde više nego radno trebam! Danas je rečeno da je netko cinkao policiji i da moram putovat ili prijavit boravište. Jasno mi je da sam u svjesnom prekršaju kojeg je i ravnatelj meni predstavio kao takvog i idealnog prilikom zapošljavanja, al cinker je napravio frku jer moja plača izgleda brutalno sa putnim a niš ne vidim od toga za osobnu dobit, al kaj se može, hrvatski jal je skoro izvozni proizvod Moja pitanja: -kako prijavit boravište ako je gazda u ogromnoj kući sa 4 stana i vlastitim obrtom neprijavljen tj iznajmljuje na crno? SVI stanovi u gradu su na crno! -da li se prijavom takvog (radnog) boravišta gube putni prema prebivalištu tj dobi se onda samo cipelarina? (jasno mi je da nemrem zakonu objašnjavat "geldajte, ja ne vidim ni lipe od toga dapače još i dodam da bi mogao tu radit) -koliko je policija revna u traženju takvih na prijavu? -kakve su kazne? da li mogu dobiti otkaz u prosvjeti ili je dotično nevezano? Isto tako, kad bi me ulovili, i ja dobim kaznu, dal mogu dalje počet putovat i dobivat putne ili su sankcije znatno veće? PS 3 roditelja mojih učenika su policajci i presretni su raspletom/mojim radom/zadovoljstvom djece, niti A nisu rekli meni nemoj to radit, nego dapače! HVALA!!
  5. Pozdrav svima, novi sam ovdje pa da ne otvaram odma novi thread pitat ću ovdje jer je o istoj stvari riječ. Naime, 2.4. 2010. petak, sam išao za Ljubljanu i tom prilikom kupio tjednu vinjetu. Danas 9.4.2010. sam išao za Krško i sad je bila dilema da li mi vinjeta vrijedi ili ne vrijedi, jer ak je 2+7=9 onda vrijedi i danas, ali ako se broji drugi kao početni onda je jučer istekla. Na slovenskoj granici sam pitao slovenskog policajca da li mi ta vinjeta vrijedi ili ne tako da odma kupim novu! Rekao je netreba kupiti, vrijedi. Po povratku na granicu zaustavlja me revni službenik DARSa i lupa mi kaznu od 150Eura jer ne vrijedi. Da li imam osnove za žalbu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija