Jump to content

fiume2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je sljedeći. Imam obrt na kojem je napravljen dug neplačanja poreza na dobit.Do toga je došlo jer sam napravio uslugu i prema dogovoru(usmenom,sa svjedocima)pusti da jedna osoba radi preko mene dok nije otvorila svoj d..Dogovor je bio da će platiti sve troškove rada moga obrta,poreze,pdv i doprinose za period koji mu bude potreban(po dogovoru 3 mjeseca).Sada treba platiti poreze ali ne plača.Ta osoba je spremna i potpisati da će vratiti novac za koji me tereti država ali sada nemože a ovrha mi je pred vratima.Kako je osoba imala pristup računu imam izvode od banke di se vidi da je digao novac.Imam svjedoke i barem za sada priznaje dug ali ga ne vraća. Postoji li kakva šansa da po pravnoj osnovi dođem do tih novaca,šta da napravim da se osiguram da će se nekako to platiti? Molim za pomoć i unaprijed hvala!
  2. Trebao bi raditi posao menađera u jednoj firmi,imam dvije mogućnosti.Otvoriti firmu kao ugovorni partner da mogu izdati fakturu za obavljeni posao i pravdati troškove ili zatražiti menađerski ugovor(o kojem malo znam). Ako bi išao na menađerski ugovor neznam na koji način bi onda išla isplata(tekući račun ili žiro),mogu li i kako pravdati troškove jer sam bi plačao doprinose i poreze.Odnosno doprinose ne jer sam zaposlen. Hvala!
  3. Ako sam dobro shvatio,mogu imati svoj obrt i imati menađerski ugovor s nekim d.. koji naknadu za moj posao uplačuje na moj obrt? Dali se u ugovoru naglasi da obavljas menađerski posao za tu firmu ili se to samo po sebi podrazumijeva ako su u ugovoru navede stavke koje ste napisali?
  4. još jedno pitanje mogu li imati obrt koji radi i imati menađerski ugovor,koliko sam nasao na netu mogu.Imali netko takav slučaj?
  5. može pomoć? u pregovorima sam za radno mjesto direktora prodaje.Znam da menađerski ugovori nisu zakonom određeni,ali... Kada neki ugovor dobiva status "menađerskog ugovora",odnosno dali negdje piše da si menađer npr. Mozda nisam dobro formulirao pa ću pojasniti šta me točno zanima ako netko može pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija