Jump to content

gepard

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me kako sastaviti ugovor o autorskom djelu o izradi web stranice za pravne osobe i za fizičke osobe i kako se, te kolika se davanja plaćaju na to autorsko djelo? Ako može objašnjenje ili neki link. Hvala.
  2. Rado bih volio vidjeti tu stranicu kako izgleda, da bi kod koštao 400.000 kuna, kao što je navedeno.
  3. Zahvaljujem na odgovorima, puno su mi pomogli. Lijepi pozdrav.
  4. Zahvaljujem na odgovoru gospodine, sada mi je puno jasnije. Molio bih još nešto ako mi možete reći, jer nisam nikad imao posla sa ovrhama, računima i sl. pa mi je to sve nepoznanica, svaki mjesec sam uplačivao neku sumu novaca koliko imam od onog mjeseca kada je donesen ovršni prijedlog do sada, pa me zanima da li to ima svrhe uplaćivati na svoj tekući račun (koji je vezan uz ovrhu), kada je sudski postupak u tijeku, ako može objašnjenje.
  5. Pozdrav. Prije 6 mjeseci dobio sam ovršni prijedlog od javnog bilježnika na sumu od 30.000 kn, što nisam plaćao redovno kredit, uslijed gubitka posla. Na taj prijedlog sam pisao žalbu slijedeći dan, pošto nemam mogućnosti za plaćanje, nego mogu mjesečno plaćati određenu sumu dok ne dobijem posao što sam naveo u žalbi. Od tada više niti mi se javila banka, niti bilježnik, neznam što je sa žalbom. Svaki mjesec uplatim nešto na taj tekući (koji je blokiran) preko internet bankarstva druge banke, ali nigdje nikakvog odgovora, niti rješenja, niti izvoda iz banke niti ništa, jednostavno ne znam na čemu sam. Što mogu očekivati, da li je imao tko nešto slično,ili bilo što, što da radim?
  6. Možda kada bi podigla još neki kredit, i da ti ukupna kreditna zaduženost prelazi 1/3 plaće. Nisam siguran, ali mislim bolje i to, nego nekom plaćat kredit, da je neznam kakav prijatelj.
  7. Pozdrav. Dobio sam ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine od javnog bilježnika na cifru od 30.000,00 kn na osnovi dokaza iz poslovnih knjiga. Ali desilo se to da sam bio na nekoliko razgovora u banci unazad 5-6 mjeseci i kod svoga bankara i kod drugih službenika da vidim kako to riješiti bez sudova, jer plaćao sam bankovni kredit u iznosu oko 2.000,00 kn mjesečno u vremenu od godine i pol dana i sve je bilo u redu jer sam tada imao mjesečna primanja od oko 4.000,00 kn. Kada više nisam imao takva primanja,tj. kad sam dobio otkaz u toj firmi, dobio sam drugi posao u drugoj firmi gdje su mi trenutna primanja od 2200,00 kn, pa više nisam mogao plaćati taj mjesečni iznos, nego sam plaćao po 1000,00 kn. Ali na razgovorima u banci sam to napomenuo, pa mi je rečeno i to nekoliko puta da mi mogu dati kredit za preklopiti ali opet ne mogu jer nemam prosjek plaće. Odazivao sam se na razgovore u banci,ali sve se svodilo na to da nemam prosjek plaće i da mi treba jamac, pa sam im rekao da je to teško danas, pa im ponudio policu životnog osiguranja, ali opet nije išlo. Stalno sam im govorio da ne osporavam taj kredit, samo kroz neko vrijeme, da nađem kakav bolje plaćen posao i da mi neće biti problem, ali ništa. Za jamca nema šanse da ga nađem jer tko bi mi jamčio pogotovo u današnje vrijeme, a i sam sumnjam da bi nekom potpisao (jer često dobivam od jednoga čestitku da nije platio ratu, ali nakon toga plati itd.) jer nemam siguran posao i sl. Sada sam dobio ovaj ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine na 30.000,00 kn , sa potpisom i pečatom javnog bilježnika. Ne znam što da radim, kako napisati prigovor (u roku 8 dana) i što mi je činiti, jer poludio sam kad sam ovo dobio, jer uvijek sam redovno plaćao svoje obveze i kredite i ljudi mi bili jamci i nitko nikad nije niti osjetio da mi je jamac, a ovo me je psihički pokopalo. Molim ako ima netko neki savjet ili pomoć što da radim. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija