Jump to content

gala385

Korisnik
 • Broj objava

  332
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

gala385 je zadnji put osvojio dan listopad 5 2015

gala385 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O gala385

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3546 pregleda profila
 1. Provala u profil na društvenoj mreži

  Ako imate gmail, isti ne razlikuje npr. pero.peric@gmail.com i peroperic@gmail.com, tako sam se greškom ulogirao u fejs nekog lika jer sam dobivao njegove mailove.
 2. Otkaz - koja vrsta - radi naknade sa zavoda

  http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10130
 3. Otkaz nakon tri mjeseca

  Pravo na novčanu naknadu stječe nezaposlena osoba koja u trenutku prestanka radnog odnosa ima najmanje 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca. Dakle ostvarujete uvjete, pod uvjetom da zadnji radni odnos mora trajati najmanje 3 mjeseca jer je protekli odnos prestao sporazumom. Sklopili ste ugovor na određeno vrijeme i on će prestati istekom vremena na koji je sklopljen, dakle nema otkaza. Uobičajeno je da Vam poslodavac samo uruči obavijest o prestanku radnog odnosa i potvrdu o vrsti poslova koje ste obavljali i trajanju radnog odnosa.
 4. Godišnji nakon bolovanja

  Imate, ali poslodavac određuje kada se isti koristi. Zakonski možete 1 dan koristiti kada želite. Pomoć za bolovanje duže od 90 dana imate samo ako je propisano Kolektivnim ugovorom ili drugim podzakonskim aktima. Ako radite u državnoj/javnoj ustanovi onda prema kolektivnom.....
 5. Godišnji iz prethodne godine nakon porodiljnog

  Prvo i osnovno, kada ćete ići na godišnji određuje isključivo poslodavac a ne radnik, s time da svaki godišnji mora omogućiti najkasnije do 30.06. sljedeće godine uz iznimke iz ZOR-a (Vaš slučaj), odnosno prenijeti stari godišnji se može najkasnije u godinu u kojoj se vraćate s rodiljnog/roditeljskog dopusta. 1. Imate pravo na cijeli godišnji iz 2017.(stari godišnji) 2. Može, naravno ovisi hoće li poslodavac to odobriti. 3. Kvake nema jer poslodavac omogućuje godišnji odmor u skladu s planom godišnjeg odmora koji većina rade u 6 mjesecu odnosno zakonski 15 dana prije nego radnik krene na godišnji. Neuobičajeno bi bilo da poslodavac daje početkom 2017. godine čitav godišnji za 2017.
 6. Neplaćeni dopust

  Čista volja poslodavca nevezana uz Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. Poslodavac Vas je dužan odjaviti s mirovinskog i zdravstvenog ako koristite neplaćeni dopust jer Vam prava i obveze miruju.
 7. Izračun radnog staža

  U potvrdama o stažu program HZMO ne računa nepuni radni staž. Formula je... Staž u danima x broj sati / 8
 8. Pravo na godišnji odmor

  Sukladno čl. 78. st. 2. ZOR-a, kada ugovor prestaje, uvijek ide razmjerni dio godišnjeg odmora.
 9. Isplata razmjernog dijela GO

  Čl. 78 st 2. ZOR.
 10. godišnji odmor

  Ako se radi o javnom/državnom sektoru moglo bi biti problema u slučajnu neke financijske kontrole.
 11. godišnji odmor

  Zakonski ga ne možete koristiti nakon 30.06., odnosno "propada". Čl. 84. st. 4. ZOR Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.
 12. Godišnji odmor

  U pravu su. Prenijeti možete godišnji samo iz godine koja prethodi povratku na posao. Institut prenošenja godišnjeg odmora dopušta prenošenje neiskorištenog dijela godišnjeg odmora samo na iduću godinu, (npr. stečeni godišnji odmor za 2012. godinu može se prenijeti na 2013. godinu), a ne na godine koje iza nje slijede. http://www.mrms.hr/pitanje/godisnji-odmor-3/
 13. Godisnji nakon porodiljnog

  Prenijeti možete godišnji samo iz godine koja prethodi povratku na posao, dakle 2017 + 2018. Institut prenošenja godišnjeg odmora dopušta prenošenje neiskorištenog dijela godišnjeg odmora samo na iduću godinu, (npr. stečeni godišnji odmor za 2012. godinu može se prenijeti na 2013. godinu), a ne na godine koje iza nje slijede. http://www.mrms.hr/pitanje/godisnji-odmor-3/
 14. Možete prenijeti samo godišnji iz 2017. i iskoristiti ga do kraja 2018. Naravno, poslodavac će odrediti kada ćete ga koristiti.
 15. Donošenje pedagoške mjere

  Pretpostavljam da se radi o ukoru ako spominjete razredno vijeće. Škola mora roditelja obavijestiti PRIJE izricanja mjere, a iznimka je ako se ne odazove niti pisanom pozivu na razgovor. Dakle roditelj mora biti informiran o neprihvatljivom ponašanju, ako se ne odaziva telefonski, niti pisanom pozivu, mjera se može izreći i bez toga. Rok za donošenje mjere je 15 dana od saznanja za neprihvatljivo ponašanje. Uobičajeno je unutar tog roka roditelju dostaviti mjeru preporučeno s povratnicom.
×