Jump to content

gala385

Korisnik
 • Broj objava

  412
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

gala385 je zadnji put osvojio dan listopad 5 2015

gala385 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O gala385

Nedavni posjetitelji profila

3968 pregleda profila
 1. Tehnoloski visak u skoli

  Vi ste i dalje u radnom odnosu, iako Vaša prava i obveze miruju, a Vas mijenja osoba do Vašeg povratka s dopusta. Svi bismo išli na neplaćeni dopust kada bismo time mogli izbjeći proglašenje tehnološkim viškom.
 2. Godišnji odmor promjena poslodavca

  Ima pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. Ako je prekid duži od osam dana, ostvaruje pravo na puni GO kod novog poslodavca nakon 6 mjeseci neprekinutog rada. Ako je prekid kraći, ostvaruje pravo na razmjerni dio GO-a.
 3. Godisnji odmor

  Sukladno čl. 84. st. 5. Zakona o radu isti možete iskoristiti do kraja ove godine.
 4. Godišnji iz prethodne godine nakon porodiljnog

  Godišnji iz 2018. možete iskoristiti do kraja ove godine.
 5. Mogućnost izuzeća županijskog suda

  Dakle preostala bi izvanredna revizija koju po praksi VSRH odbacuje i ne znam je li uopće dopuštena...
 6. Nešto me zaintrigiralo... npr. OS Sisak odbija tužbe radnika povodom tužbi za isplatu razlike jubilarne nagrade (masovni slučajevi od prije par godina). Predmeti po žalbi su dodjeljivani ŽS Split i Osijek koji imaju sudsku praksu na štetu radnika, a npr. ŽS Zagreb ne. Postoji li način na koji radnik/stranka može utjecati na to da predmet po žalbi bude upućen na sud na kojem je sudska praksa u njegovu korist? Od 8 sporova u mojoj školi doslovno svi su upućeni na ŽS koji su potvrdili presude OS Sisak, odnosno, bili na štetu radnika... Hvala unaprijed....
 7. Izgubljena Porezna kartica

  Pretpostavljam da Vam treba za novi posao. Ako poslodavac ima e-Poreznu, ne morate ništa niti će Vas istu tražiti jer si sam može sprintati iz sustava. Ako nema, odete u Poreznu upravu i sprintaju je za sekundu bez naknade. Detaljno... https://www.poslovni-edukator.hr/index.php/elektronicko-dostavljanje-porezne-kartice-obrasca-pk-u-2018-godini-dodatna-obavijest
 8. Pravosudni ispit

  Podforum mrtav...ako nekog zanima, bio sam na slušanju. Kolege su prošli iako bih dao ruku u vatru da će ih oboriti jer su kriminalno odgovarali osnovne stvari. KZ i KPP su odgovorili možda jedno pitanje ispravno. Osnovne stvari nisu znali iz područja kaznenog prava i prošli. Totalno čudni kriteriji da bih pomislio da "bitniji" zagrebački odvjetnički uredi imaju veze s time. Komisija poprilično zahtjevna s dosta potpitanja.
 9. Izračun - razmjerni GO

  Onaj prvi, dani se zaokružuju. Upotrijebivši potonju logiku, za 5 mjeseci rada biste mu dali godišnji za 6 mjeseci, a ne 5.
 10. Žalba javni natječaj

  Ovisno o ustanovi, pitanje jest postoji li žalba kao pravni lijek na odluku o izboru. Moguće je da ne postoji žalba, već samo prijava nadležnoj inspekciji. U svakom slučaju, ukoliko je izabrana osoba ispunjavala uvjete, nemate osnove sa žalbu. Kad bi nepotizam bio valjana osnova za žalbu, srušili biste sustav natječaja u čitavoj državi. Osobno sam bio 3 godine na Zavodu i jedini pravnik u Gradu u evidenciji zavoda kad su tražili nekog za jedno radno mjesto. Za radno mjesto su dovukli sina djelatnice s prebivalištem u Zagrebu. Toliko o svrsi zavoda.
 11. Žalba javni natječaj

  O kakvoj je ustanovi riječ?
 12. Opomena pred otkaz

  Ako radite u javnim/državnim službama, u registar zaposlenih u javnom sektoru se unosi navedeni dokument, tako da bi postojanje opomene (dakle ne sadržaj dokumenta) mogla vidjeti kadrovska služba.
 13. PK kartica i nezaposlenost

  Najbliža porezna uprava. Poslodavac istu printa putem aplikacije porezne uprave ili Vam u poreznoj sprintaju prvi put, vidjet ćete u poreznoj.... https://www.porezna-uprava.hr/baza_znanja/Stranice/PoreznaKartica.aspx Tu sve piše...
 14. Rodiljni dopust

  Osobama B i C prestaje ugovor o radu povratkom osobe A. Osoba C bi trebala imati ugovor do povratka osobe B odnosno A na rad.
 15. NAKNADA za ODVOJENI ŽIVOT

  Ne mogu iščitati iz tumačenja Vašeg KU način izračuna, ali sam našao nešto vezano na RRIF-u. To bi Više poznavale računovođe....Predlažem nazvati savjetnike RRIFA na https://www.rrif.hr/kontakt.html (naplaćuje se) Naknada za odvojeni život od obitelji je neoporeziva do 1.750,00 kn mjesečno Poslodavac može radniku isplatiti do 1.750,00 kn mjesečno naknade za odvojeni život od obitelji bez obračunavanja poreza na dohodak. Pravo na naknadu se utvrđuje za dan. Iznos dnevne naknade za odvojeni život od obitelji zapravo je neoporezivi mjesečni iznos naknade za odvojeni život podijeljen s brojem ukupnih dana za mjesec za koji se naknada isplaćuje. Primjera radi, ako se naknada za odvojeni život od obitelji isplaćuje u veljači 2017. tada dnevni iznos iste iznosi 62,50 kn, a ako bi se naknada isplaćivala u mjesecu koji ima 30 dana (npr. travnju, lipnju) tada iznosi 58,33 kn, a ako bi se isplaćivala u mjesecu koji ima 31 dan (npr. ožujku, srpnju) tada iznosi 56,45 kn.
×