Jump to content

Vidra051

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bi ako itko zna kako riješiti slijedeći slučaj: Punica mi ima dvojno državljanstvo: mađarsko i hrvatsko Vlasnica je auta sa Mađarskim tablicama. Živi u Hrvatskoj i uredno ima prebivalište kod nas. Da li je moguće jednostavno odjaviti auto u Mađarskoj i prijaviti u Hrvatskoj jer se vlasnik auta ne mijenja ili se mora prolaziti nekakva posebna procedura? Unaprijed hvala.
  2. Draga Sivi, Evo možda pomoć u rješavanju problema, mada nisam siguran koliko će tebi pomoći: Citiram: "Što se tiče povezanosti privremene nesposobnosti za rad i otkazivanja ugovora o radu važno je naglasiti da poslodavac ne može radniku otkazati ugovor o radu ako je kod radnika nastupilo privremeno smanjenje radne sposobnosti iz profesionalnih razloga (ozljeda na radu ili profesionalna bolest). To znači da u drugim slučajevima poslodavac može i za vrijeme trajanja bolovanja radniku otkazati ugovor o radu s tim da mu kod redovitog otkazivanja ugovora o radu u kojem postupku se utvrđuje i trajanje otkaznog roka, otkazni rok ne teče. Kako kod izvanrednog otkaza ugovora o radu nema otkaznog roka to radni odnos prestaje s danom uručenja odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu. Ono što je vrlo bitno naglasiti je da u slučaju da smatrate da Vam je poslodavac nezakonito otkazao ugovor o radu (ako se radi o otkazu od strane poslodavca) imate rok od 15 dana da prigovorite odluci jer u protivnom ćete izgubiti pravo da zaštitu tražite sudskim putem."
  3. Ok, shvaćam da me grad želi i hoće vući za nos. E, sad, tri kratka pitanja: 1. Ako pustim da to dođe na prekršajni sud, da li mogu tražiti od suda da me se samo opomene s obzirom na okolnosti i težinu prekšaja 2. Da li postoji bilo šta u ZOSP-u, tj. bilo kakav članak koji uređuje zaustavljanje na mjestima za dostavu i na koji bi se onda mogao pozvati 3. Da li je grad tj. prometno redarstvo obavezno onda navesti na samom znaku da je dostava dozvoljena samo teretnim vozilima (kao što je navedeno npr. dozvoljeno trajanje dostave)? Ne muči me toliko kazna koliko nepravda jer gaze maloga čovjeka koji samo pokušava obaviti svoj posao koji mu donosi kruh.
  4. Može li mi itko pomoći? Naime, imam osobno vozilo koje koristim u službene svrhe, jer obrt u kome radim nema nikakvo vozilo registrirano na obrt. E sad, problem je nastao kada sam, konkretno u gradu Rijeci, zaustavio vozilo na mjesto za DOSTAVU, upalio sva četri žmigavca, postavio natpis da obavljam dostavu, STVARNO obavio dostavu u firmu koja se nalazi upravo 5 metra od samog parkirnog mjesta, potvrdio radni nalog o obavljenoj dostavi na kojem piše i točno vrijeme i na kraju dobio KAZNU od prometnog redarstva grada Rijeke da sam nepropisno parkirao vozilo. Posalo sam im odmah dopis da se ne smatram krivim jer sam upravo obavljao djelatnost za koju je i određeno parkirno mjesto i da imam svu potrebnu dokumentaciju, a na što su mi oni odgovorili da su od 01.01.2011. promijenili uredbu o uređenju prometa i da se više ne može zaustavljati sa osobnim vozilom i da moram imati teretno vozilo ili kamion (!?!?!?!?!). Osnovni je problem, što ću morati se još X puta zaustaviti na isto mjesto kako bi obavio dostavu i/ili servis. Što da napravim, da čekam da me prijave sucu za prekršaje pa da se žalim ili?
  5. Evo moje priče, pa ako mi netko može pomoći, bio bi vrlo zahvalan: Samohrani sam otac dvoje male djece (od 6 i od 3 godine).Supruga mi je stradala u prometnoj nesreći i od tada počinju problemi.Baka i djed s majčine strane moje djece su pretpjeli veliki emocionalan šok kao i ja ali s tom razlikom da sam ja krenuo dalje s životom i pomirio se s situacijom, ali oni nisu te stalno proživljavaju taj tragični događaj. Djeca kada su odlazili kod njih i vraćali se doma, dolazili bi u šoku, traumatizirana, mokrenje u krevet, noćne more, ignoriranje mene (oca) itd.itd. Baka i djed ih konstantno doslovno bombardiraju informacijama o pokojnoj majci,odvlače na groblje bez obzira na želje djece, te su čak samovoljno upali u moj dom jer je bio otključan,a mene nije bilo u stanu, počeli skupljati stvari po koći, trgati sa zidova itd. nakon čega sam im odlučio ograničiti pristup viđanjima djeci i o tome obavijestio CZSS. Baka i djed i dalje viđaju djecu svaki tjedan barem jedanput u prostorijama i oko vrtića. Rekao sam im da mogu viđati djecu, ali uz moj nadzor ili nadzor nadležne osobe. Oni se ne mogu pomiriti s time niti se dogovoriti samnom već su pokrenuli sudski spor odnosno prijedlog o viđanjima djece u kojem traže veća prava nego u brakorazvodnom sporu. Dakle traže da viđaju 2 puta tjedno + svaki drugi cijeli vikend + svaki drugi blagan + 15 dana ljednih praznika u komadu + 7 dana zimskih praznika u komadu. Neznam što mi je činiti, očajan sam jer uništavaju mi djecu i kompletan život, koji vjerujte mi nije lagan kao samohranom ocu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija