Jump to content

Sung

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1
 1. Kako živjeti pošteno..utaja poreza!

  Ja nisam pravnik, tako da Vam ne mogu dati pravni savjet (imam druga iskustva sa utajom poreza, kada možete ispasti osumnjičeni i kad stvarno niste krivi), također nemojte misliti da Vas ja osuđujem... Jednostavno, za takvu vrstu utaje poreza o kojoj Vi govorite je potrebno dvoje. Iako, da li ćete vi koji ste platili uslugu za to i odgovarati u slučaju da se sazna... Neznam, to će Vam odgovoriti pravnik. U svakom slučaju sretno sa izgradnjom!
 2. Kako živjeti pošteno..utaja poreza!

  Vi kažete "preduhitrio' sam arhitekta i mogućnost da zatraži plaćanje mimo računa, ja sam mu predložio da bar dio cijene bude preko računa rekavši ' neka bar jedan dio bude preko računa". Kada već predlažete utaju poreza (u ovom slučaju vi predlažete, arhitekta ste preduhitrili), onda vjerojatno savjest neće biti mirna, jer utajili cijeli iznos, ili 10% iznosa, utaju ste počinili, ali mislim da Vam ovaj forum neće olakšati savjest. To što netko razmišlja kako bi utajio porez ne znači da i vi tako morate razmišljati. Zatražite račun na puni iznos, platite i mirno ćete spavati (kada Vas to već toliko muči). Da, utaja poreza se događa i u Njemačkoj.
 3. Pozdrav. Bez otvorene tvtke ne možete zatražiti certifikat te ne možete potpisati ni ugovor sa T-Com, također morate imati prijavljenog blagajnika (vjerojatno ćete to biti Vi). Taj rok 5-7 dana je njihov rok da bi Vam pripremili fiskalnu blagajnu, ali kako bi uopće mogli koristiti fiskalizaciju (na bilo kojoj blagajni) potreban Vam je Fiskalni Certifikat, a njega ćete zatražiti u FINI i to tek nakon što je tvrtka otvorena (https://www.fina.hr/fiskalizacija). Kada dobijete certifikat, tada napravite porezni akt, i sve to šaljete T-Comu. U teoriji vi bi mogli kupiti program ili uređaj za fiskaliziranje i prije otvaranja tvrtke, ali taj program ili uređaj nećete moći koristiti (osim eventualno za vježbu) dokle god vam FINA ne izda certifikat te ga povežete sa blagajnom(unesete podatke certifikata i podatke iz poreznog akta).
×