Jump to content

tipkovnica

Korisnik
  • Broj objava

    50
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trebam odgovor. Pokrećemo socijalnu zadrugu .Zanima me možemo li odmah registrirati i podružnice ( dvije ) ili trebamo čekati određeno vrijeme . Hvala na odgovoru
  2. Riješenje CZSS je u Prvostupanjskom bilo pozitivno - međutim drugostupanjsko je odbilo to riješenje kao neosnovano. Naime, utvrđeno je da kod djeteta ne postoje oštećenja predviđena člankom 37 iako je riječ o autizmu koji sam po sebi u svojoj dijagnozi F.84 podrazumjeva više poteškoća . Inače riječ je o autizmu kod kojeg je uz druge poteškoće i govor problem . tj.nema govora. Dalje - riječ je i o tom da se kroz tu dijagnozu najčešće podrazumjeva i mentalna -ali je liječnici ne registriraju - jedino uz zahtjev roditelja jer se smatra da je sa jednom dijagnozom sve pokriveno. Dijete ima zbog svoje dijagnoze i poteškoća pravo na invalidninu u punom opsegu . Pravni lijek nam je da se žalimo na Upravni sud. Zanima me - plaća li se podnošenje tužbe , koliko postupak traje i imali osnove da pobijem Riješenje na osnovu gore navedenog ?
  3. aktivan@ a zašto tata ne uzme dijete k sebi kad je već "njegovo" ? Ima pravo tražiti skrbništvo,pa onda neka mama plaća njemu alimentaciju .tj. djetetu ili neka na sudu dokazuje da on nije ili je tata
  4. Jeli moguće da poslodavac nekažnjeno da otkaz radniku koji je zaposlen na neodređeno radno vrijeme poradi korištenja bolovanja? Riječ je o spondilozi kičme - a zaposlenik se vratio 7 dan na posao.Poslodavac prijeti otkazom ukoliko osoba ponovno poradi ove ili neke druge bolesti ode na bolovanje?
  5. Ne kužim - moram li ja to privatnom tužbom ili postoji neka druga mogućnost...? Koliko su troškovi te privatne tužbe? Te što u slučaju da otac ne pristupi vještačenju(DNK analiza)- tj- ako ode u susjednu državu.Kako dalje ide postupak te tko snosi troškove?
  6. Imamo jedno pitanje - Moj sin je napunio 10. godina,a kako ga otac nije priznao,zanima me koji postupak moram pokrenuti s obzirom da je otac otac djeteta državljanin države Bosne,odnosno korisnik je dvojnog državljanstva(Hr i BiH) te može li država Hrvatska pokriti troškove utvrđivanja očinstva,odnosno što mi Hrvatska država može ponuditi u svezi glede,t.j. u određivanju očinstva i alimentacije s obzirom da sam nezaposlena samohrana majka.
  7. Danas nas je posjetio - policajac ... mislim da je to naš kvartovski Pitao je supruga - što se dogodilo ... Pa nam je na kraju rekao da je sad sve na sudcu ,te da imamo pravo žalbe ako presuda bude nepovoljna za supruga.Njegovo privatno mišljenje je da je to sve skupa bez veze završilo na policiji ,te mi je rekao da sam susjeda trebala prijavit kad je vikao ispred zgrade na mene .Eto , ja njega nisam prijavila za to - al je on prijavio mog supruga , za ništa! Na koncu ako je netko bolestan to mu ne daje za pravo da bude bezobrazan. Ovo za pušku ćemo se gonjat - princip ,jer mu nije ni palo na pamet da bi nekomu prijetio sa oružjem ...ali bez odvjetnika ,jer i suprug zna sam sočit dvi tri na papir ,a i usmeno.
  8. Da , lijepo ga sačekajte u svom dvorištu - i pozovite i policiju i hitnu u isto vrijeme - a i druge susjede svjedoke tj.počnite vikat !
  9. Ja ne kužim kako netko može ulaziti u tuđe dvorište - radit koješta i nikom ništa? I jel to dvorište ograđeno - ako nije - zašto ga ne ogradite ?Ja bih stavila i bodljikavu žicu ako treba i nabavila bi psa čuvara!
  10. Ovaj sa labudicom je već otišao za ćošak kad je sve počelo ... Suprug je danas otišao do referenta za oružje koji mu je rekao da se oružje uvijek može prodat ili darovnicom poklonit jer nije predmet izvršenja prekršaja , al neka sad ne dira ništa dok ne vidi kako će to sve skupa završit na Sudu - pošto postoji mogućnost da mu se vrati i dozvola i oružje. E , sad mene nešto buni. Na jednoj temi na ovom forumu (isto je u pitanju prekršaj) je napisano da na prekršajnu presudu nema žalbe. Vivass - ti si napisao da postoji mogućnost žalbe ... Jel postoji mogućnost žalbe ili ne ?
  11. Koliko je meni poznato važan je kontinuitet prijavljenosti na HZZO da bi se ostvarila naknada. Ako nije bilo prekida prijavljenosti - ne znam zašto žena nebi mogla ostvariti barem minimalnu rodiljnu naknadu koja iznosi nekih 1 600 kuna mjesečno ? Za visinu naknade je važan prosjek od zadnih 6 mjeseci- ako je osoba primala plaću.
  12. Zašto je čačkao ? Igrom slučaja moj suprug nije mogao taj dan izaći iz garaže jer je susjedovo auto taman kupila labudica i gonila na popravak, pa je mislio izać pitat šta je i usput mu reć da mi se ne obraća sa glupostim i da me ne vrijeđa bezrazložno. On se na to počeo derat da ja lažem, da on meni ništa nije rekao te je pokušao izazvat supruga na guranje ili valjda da ga moj udari - našto je moj nije reagirao - pa je onda krenuo prema šupi po nešto i vikao suprugu da ga čeka! Susjed je naknadano izjavio da ga moj suprug gurnuo pa je on pao ( što nije istina jer je u prvoj izjavi kazao da ga moj nije ni taka ) i sad to treba i dokazat. Zato i pitam - radi poligrafa jer svjedoka nema. Osim toga policajac je zapisao da je to nastavak događaja od prije dva mjeseca te je rekao suprugu da oni susjeda već imaju kao problematičnog u registru.
  13. Puška nije predmet izvršenja prekršaja i vodi se na suprugu. Svjedoka događaja u garaži - suprug nažalost nema.Sa susjedom je bila njegova supruga .Ni na kraj pameti da će ovaj tako postupit. Može li suprug tražiti poligrafsko testiranje u slučaju da njih dvoje daju lažni iskaz događaja? Za događaj pred zgradom ima svjedoka ,ali to su maloljetne osobe( 14- 15 godina) te moj sin koji ima 14 godina.Čovjek kojega je susjed napao je sjedio zatvoren u automobilu tako da sumnjam da je išta čuo što mi je govorio.Jedino što je mogao je to da je vidio kako mi je odmjerio dva puta srednji prst. Ovo za pušku ( lovačka puška ) mi je žao što je izuzeta i što se ne zna hoće li se ili neće vratiti - ipak je riječ o materijalnoj šteti koja nije bila potrebna.
  14. Dijete posebnih potreba je dobilo rješenje o nastavku školovanja u posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi prije dvije ipol godine. Na to rješenje smo se žalili i uputili prigovor.Nakon 6 mjeseci smo dobili odgovor gdje se naša žalba uvažava ,da ustanova ne odgovara učenikovim sposobnostima ,ali da rješenje kao takvo za nastavak školovanja u toj ustanovi nije ni moglo biti doneseno jer je medicinska dokumentacija starija od 6 mjeseci.Pravni lijek je bio da odradimo sve iznova ili da se žalimo na Ustavni sud. Mi smo izvadili nove nalaze i ponovno smo dobili rješenje za istu odgojno-obrazovnu ustanovu na što smo ponovno pisali žalbu. Od dana pisanja i predavanja žalbe u protokol je prošlo godinu ipol dana ,a mi još uvijek nismo dobili drugostupanjsko rješenje za nastavak djetetova školovanja od strane nadležnih . Naime - dijete je po zakonu obvezno polaziti školu , bez obzira jeli ili nije dijete posebnih potreba - a ono sjedi kod kuće već treću ŠK. godinu.Na sve pozive i upite dobijamo samo usmena obećanja - a na papiru i konkretno - ništa. Što da radimo? Ako sam pogriješila - podforum ... sorry.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija