Jump to content

yamaha

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je yamaha objavio

  1. Hvala najljepše, dakle ako u trenutku smrti mog supruga izgrađena kuća stoji recimo 1/2 na mene a 1/2 na naše zajedničko dijete, ta nekretnina ne bi ulazila u ostavinsku raspravu za suprugom? Zanima me također da li postoji način da u slučaju da ja prva umrem napravim oporuku kojom tu nekretninu ostavljam samo svojoj djeci, ili da uvjetujem na neki način da suprug ima pravo doživotnog korištenja, ali da nakon njegove smrti, pripada isključivo našim zajedničkim potomcima? Hvala
  2. Hvala, ali mene zanima kako ja mogu zaštititi svoje dijete tj. naše zajedničko od eventualnog budućeg potraživanja glede te nekretnine , s obzirom da planiramo graditi kuću, i s obzirom da su sredstva moja, a suprug ima iz prijašnje veze dijete? Mijenja li išta na stvar ako se izgrađena kuća i zemljište prepiše na naše dijete? Hvala
  3. Ako kuću izgrađenu u braku suprug daruje svojoj supruzi te se odriče ikakvih potraživanja vezanih uz istu, da li suprugovo vanbračno dijete ima ikakvih prava vezanih uz tu nekretninu?
  4. Moj izvanbračni drug već godinama plaća alimentaciju za dijete iz prošle veze u iznosu od 1000 kn mjesečno, na što je doduše po preporuci socijalne službe sam pristao. To dijete sad ima 12 godina. Mislim da je to preveliki iznos, (pogotovo što to dijete od tog iznosa ne vidi niti ne koristi gotovo ništa, no to je već druga priča),te sam bila i kod socijalne službe, iznijela svoje argumente, nakon čega su oni rekli da u principu ne mogu ništa ako se njih dvoje ne mogu sami dogovoriti. (?!)Suprug radi kod privatnika, dobiva na račun mjesečne prihode u iznosu od oko 2200 kuna, mi imamo također zajedničko dijete od 5 godina, a uz to uzdržava i nezaposlenog oca koji nema nikakve prihode niti mirovinu. Zanima me što bi se trebalo poduzeti da se taj iznos umanji, te koji se inače iznos dosuđuje pod ovim uvjetima. Hvala.
  5. Živim već 7 godina sa svojim izvanbračnim drugom s kojim imam i dijete od 5 godina. Vlasnik kuće je svekar, tj trenutno banka s obzirom da je pod hipotekom. Svekar nema nikakvih primanja, dakle sve račune, kredit za hipoteku i uzdržavanje snosimo mi. Uzela sam novi kredit, kojim planiram zatvoriti postojeći hipotekarni, ali pod uvjetom da svekar daruje sve nama. Zanima me na koji način je to najsigurnije učiniti za mene, s obzirom da moj suprug (izvanbračni), ima i dijete iz prethodne veze, te setru, koja je doduše pristala odreći se potraživanja u kući. Dakle, ja već 6 godina podmirujem hipoteku, što je približno 18 000 kuna godišnje,i preostali iznos koji bi trebalo sad zatvoriti je oko 30 000 kuna. Postoji li način da svekar to daruje meni, ili pak mojem djetetu, ali da ja raspolažem imovinom do navršene 18. godine djeteta, dakle da tu kuću mogu ako zatreba ponovo staviti pod hipoteku ili prodati, s obzirom da sam kupila zemljište, na kojem planiram graditi novu kuću.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija