Jump to content

blekso

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je blekso objavio

  1. takvog dečka bi svaka mama poželjela za zeta
  2. Da je kojim slučajem netko sklopio ugovor na osobnu kartu od Milanovića, policiji ne bi trebalo više od pola sata da pronađu tog lopova.. kade se potkraduju mali ljudi nikoga za to nije briga..
  3. Uistinu je glupo više postavljati pitanja o (ne)zakonitosti provođenja ovrha od strane FINE, a što sam i osobno osjetio na svojoj koži. Naime bez volje i znanja skinuta su mi novčana sredstva sa mog računa u ime nepostojećeg duga. Nakon što sam se „naskakao“ vraćen mi je sav novac koji mi je ovršen. Pitam se da li je uistinu provođenje ovrha na HR način u skladu sa zakonima. Naime novac mi je ne samo skinut bez moga znanja i volje, nego u matičnoj banci nisam mogao dobiti ni osnovnu obavijest tko me je i temeljem čega ovršio. U FINI sam dobio potrebnu obavijest , ali sam to morao i platiti. Potom sam izgubio dva dana da bi vratio svoj novac, a sada nitko za ništa nije odgovoran. Da li je moguće da su svi u pravu a jedino ja u krivu i jedino ja snosim posljedice. Banka nije dužna nikoga obavijestiti da je zatražena ovrha nad njegovu računu, FINA također. Tvrtka koja me ovršila također nije kriva, ne poriče da je njen djelatnik iskoristio pogrešku suca i podnio sudsko rješenje FINI na ovrhu, ali drže da su novac vratili i da su time sve riješili. Troškove ovrhe koje mi je FINA naplatila nitko mi nije dužan nadoknaditi, jednako kao izgubljeno vrijeme i troškove koje sam imao da bi vratio ovršeni novac. Da li je sve tu baš tako čisto i u skladu sa zakonom kao što me svi sudionici uvjeravaju? Ima li osnove da se tu nekoga tuži po pitanju nadoknade troškova?
  4. Pas nije svjestan ni da je veliki ni da je mali ni da je snažan, pas nije svjestan ni da je pas. On se ponaša u skladu sa okolinom i ljudima sa kojima živi. Kao i za dijecu i za psa je potrebna briga i odgoj psa (ja to ne bi zvao dresurom), naročito ako se radi o ovako snažnom psu. Mišljenja sam da je čovjek svojim nekontroliranim ponašanjem izazvao psa i da snosi veći dio krivice.
  5. Nikako se ne smijete oslanjati na FINU, između FINE, Zagrebparkinga, lakomih odvjetnika i kruha gladnih bilježnika nema nikakve razlike.. svi oni vrebaju svaku priliku da na Vama bez muke zarade
  6. "ali nije mogla vidjeti ništa dok nije bila sa prednjim krajem u cesti" ako nije ništa vidjela kako si je dozvolila da se i dalje kreće ?
  7. Svinjoliki odvjetnik se obogatio na tim ovrhama
  8. U skladu sa zakonom izriče se kazna za nepravovremeno podnošenje obrazaca. U skladu sa istim zakonom ministar donosi odluku da za nepravovremeno plaćanje poreza nema nikakvih kazni, nema čak ni kamata, a moguće je i dug otplatiti u ratama.. Prije nekoliko godina bilo je moguće otplatiti porezni dug bez ikakvih posljedica uplatom polovine duga.. Nismo li mi ipak stoka sitnog zuba, t.j. ovce za šišanje? Ažurirano
  9. ipak ide polako na bolje.. ja sam takav spor izgubio, jer je sud prihvatio njihove navode da su mojom uplatom zatvorili neke druge račune.. te neki drugi računi su zauvijek ostali neki drugi računi, nikada ih nisu dostavili ni sudu ni meni.. kako se radilo o sporu male vrijednosti nisam mogao pobijati utvrđeno činjenično stanje u 1. stupanjskom postupku, a kako je sve trajalo više od pet godina ne mogu ni kaznenu prijavu podnijeti
  10. blekso

    Hrt

    naprotiv nemoj ništa zaboraviti, ne dozvoli da te pretvore u izvršitelja zadataka kakvi su danas na cijeni, promatraj svijet kritički i ostani buntovan, bori se uvijek za promjene i cijelog sustava ako treba.. primat ćeš udarce ali ćeš ih naučiti izdržati.. protivnici će te respektirati
  11. T-com besramno vara po načelu ako prođe prođe.. meni su nakon što sam odjavio priključak mjesecima stizali računi i svaki puta sam gubio vrijeme na reklamacije..
  12. Imam sličan problem. Prije dva mjeseca dok sam bio na bolničkom liječenju sa mojeg računa je uzeto cca 5.000,00 kuna bez ,mojeg znanja i pristanka. Budući da znam da nikome ništa ne dugujem krenuo sam istražiti što se dogodilo. U matičnoj banci su me otpravili navodom da oni nemaju ništa sa ovrhama i uputili me na FINU. U FINI sam saznao tko je ovršitelj ali sam tu obavijest morao platiti. Uglavnom da ne duljim, sav novac mi je vraćen na račun ali sam se ja "naskakao" i izgubio dva dana a imao sam i neke troškove, poput naknade za provedbu ovrhe koju si je FINA naplatila sa mojeg računa. Imam li ja ikakva prava u svezi nadoknade troškova sa ovrhom, koja je kako se ispostavilo bila zabuna te primio isprike koje meni ne znače ništa.
  13. Dugugodišnje iskustvo, digitalna pohrana i čuvanje svih dokumenata pavvir@gmail.com
  14. ako odvjetnik nije u upisan u registar obveznika PDV-a tada je iznos samo 1.000,00 Kuna, ako ne izda račun tada je 0(bula) kuna
  15. Nažalost Trgovački sudovi ovakvi kakvi jesu, sa tim i takvim sucima su nešto što bi svaka država koja drži do sebe trebala ukinuti. Suci Trgovačkih sudova sude isključivo po principu mali-veliki pa je velikima dozvoljeno sve. Postoji mogućnost da sudac donese presudu temeljem takozvane „vjerodostojne“ isprave koja će u naravi biti njihova konto kartica iza koje nitko ne stoji i nitko ne odgovara za njenu točnost a da Vi ipak nećete moći ništa učiniti jer ste mali i nevažni. Ali da su takav postupak pokrenuli protiv Agrokora, sudac bi bio u velikim problemima ako ne bi već na prvoj raspravi odbio njihovu tužbu.
  16. blekso

    T-Com

    U prvom mjesecu otkazao sam u centru T-Coma sve usluge koje samo koristio ( fiksni telefon, TV max, ADSL), koje su uz pisani sporazum trenutno ukinute. No tu nije kraj, za usluge koje su u pisanom obliku otkazane i ukinute, uredno svaki mjesec na kućnu adresu mi stižu računi za prethodni mjesec, pa sam ih prisiljen reklamirati i gubiti vrijeme. Reklamacija mi se uz ispriku uvijek ljubazno uvaži no idući mjesec sve nanovo. Ne znam što će mi se dogoditi ukoliko budem nekoliko mjeseci odsutan pa neće imati tko reklamirati pristigle račune. Hoće li onaj njihov punašni lakomi odvjetnik iskoristiti priliku da si još malo prigrabi na ovrhi? Oni su uporni i imam osjećaj da samo čekaju na moj propust reklamacije a istovremeno mi to sve već ide na živce. Što mi je činiti da prekinem taj cirkus?
  17. Za svaku razliku ugovorene rate leasing kuća je dužna izdati račun sa iskazanim PDV-om. Činjenica je da je Zakon o porez na dodanu vrijednost toliko jednostavan da ga pravnici koji su profesionalno deformirani ne mogu razumjeti, pa je tako baš u tijeku blamaža na Trgovačkom sudu, jer je netko ustanovio da suci Trgovačkih sudova nisu upoznati ni sa osnovama Zakona o porezu na dodanu vrijednost iako svakodnevno u vezi sa njime donose odluke pa im je svaka presuda t tome dijelu suprotna zakonu. Zatražite od leasing kuće da Vam ispostavi račune za obračunate razlike pa ako se ogluše možete sve prijaviti Poreznoj upravi.
  18. U jednom sporu koji je moja tvrtka izgubila pred Trgovačkim sudom, sudac je naložio da moja tvrtka nadoknadi između ostaloga i trošak PDV-a koji je protustranka imala po računima odvjetnika i vještaka, čime je po nama protu stranci pribavljena protupravna materijalna dobit na naš teret . Budući je protustranka trgovačko društvo u sustavu PDV-a, zaračunati PDV na fakturama odvjetnika i vještaka je za nju pretporez koji je provela kroz svoje poslovne knjige i naplatila iz državnog proračuna prilikom redovnog mjesečnog obračuna PDV-a. Prema tome PDV ma koliki bio, za protu stranku je neutralan i po tom osnovu protustranka nema nikakvog troška. Da li je moguće da suci Trgovačkog suda ne razumiju osnove obračuna PDV-a?
  19. Pred Trgovačkim sudom u Zagrebu tvrtka tužitelj potraživala je od moje tvrtke cca 10.000,00 Kuna. Presudom suda tužitelju je priznato samo 2.000,00 Kuna a za ostalo je odbijen. Ovih dana tu presudu je potvrdio i Visoki trgovački sud RH. Problem je u tome što je mojoj tvrtki kao tuženoj naloženo plaćanje cjelokupnih sudskih troškova unatoč činjenici da je tužitelj uspio u parnici samo 20 %. Nisam pravnik ali kao laik mislim da smo sudske troškove trebali snositi srazmjerno uspjehu u parnici t.j. tužitelj 80% a moja tvrtka kao tužena samo 20%. U žalbi je iznesen taj prigovor, no stav je Visokog suda da uspjeh tužitelja od 20% nije neznatan. Može li se tu išta više poduzeti ?
  20. pomognimo ovdje koliko možemo nekome tko je u nevolji i zanemarimo svoj ego
  21. Meni se je dogodilo nešto slično, otvorio sam tvrtku prije više godina i prijavio se u sustav PDV-a na način da sam preporučenom poštanskom pošiljkom podnio prijavu za upis u sustav. Lani kada sam ostao bez posla odlučio sam pokrenuti posao sa tom svojom tvrtkom. Prije no što sam počeo sa poslom posjetio sam Poreznu upravu da provjerim da li je sa mojom tvrtkom sve u redu , budući je više godina bila neaktivna. Kada sam dobio potvrdan odgovor počeo sam raditi i izdavati račune, naravno sa iskazanim PDV-om. U zakonskom roku podnio sam obrazac mjesečnog obračuna PDV-a nadležnoj ispostavi Porezne uprave. Ubrzo mi je stiglo rješenje od Porezne uprave u kojem se navodi da budući da nisam evidentiran u sustavu PDV-a nemam pravo na odbitak pretporeza po ulaznim računima i da sam prema tome dužan platiti sav PDV obračunat po svojim izlaznim fakturama. Budući da nikakav postupak u kojem bi ja dokazao da sam uredno podnio prijavu u sustav PDV-a nije proveden osjećam se prevareno. Podnio sam pravovremeno žalbu i još uvijek čekam rješenje po žalbi, no uistinu ne vidim nijedan razlog da bi i moji kupci mogli imati probleme sa poreznicima po pitanju mojih izlaznih računa. Svi mi kažu da sam u pravu kao i da to pravo nikada neću ostvariti jer da je Porezna uprava služba u kojoj caruje nekompetentnost, nerad i demonstracija sile i da će mi silom oteti novac. Pred velikima da se puzi, a male da se nemilosrdno gazi.
  22. način izražavanja primjeren jednom poduzetniku nije moguće primjenjivati u komunikaciji sa državnim službenicima jer vas neće nitko razumjeti iz već ranije navedenih razloga .. i dalje smatram da Vam je jedina šansa ukoliko (podvlačim ukoliko) će rasprava na Upravnom sudu biti prema novom zakonu javna, a to nije nemoguće jer su u tom pogledu već upućene ozbiljne zamjerke iz Evrope, a naši itekako paze da se ne zamjere.. uistinu ne treba svakome vjerovati i zato ne računajte na uspjeh u slučaju podnošenja kaznene prijave protiv bilo kojega djelatnika PU a zaboravite i na pučkog pravobranitelja, on je kao sveta voda niti škodi niti koristi, a iz prakse se zna da je uvijek na strani jačega a to niste Vi.. ostajete na vjetrometini sam protiv svih, rijetki su koji su pobijedili..
  23. unatoč činjenici što ste najvjerojatnije u pravu, nemate nikakvih izgleda u sporu sa Poreznom upravom koja je pretežno sastavljena od seljačina iz ercegovanije jedina vama je šansa ukoliko će rasprava na Uprvanom sudu bitiprema novom zakonu javna, da uzmete dobrog odvjetnika
  24. nisam pravnik, no zato bi vrlo rado pogledao poslovne knjige tog gospodina
  25. problem je ako se radi o većoj svoti, da će naša banka obavijestiti Poreznu upravu zemlje iz koje novac stigao i proslijediti podatke o pošilajocu koji bi mogao imati problema ako novac nije ćist
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija