Jump to content

Zhezha

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. puno Vam hvala...eto idem napisem mail pa da vidim jel ce mi ko sta odgovorit...
  2. dakle moze se pisat mail i njima.. .samo se nadam da ce neko izaci van na teren..jer ovo je vec postalo nemoguce za raditi i kad neko nest veli za inspekcije tad kaze meni niko nista ne moze..
  3. poštovanje, sad sa 2014 g ukida se h.ispektorat pa me zanima htijela sam poslat im mail pa na njihovim stranica pise da se to gasi..i da nema vise inspektorata.. naime poslodavac nas tjera da radimo subote koje nikad nisu prijavljene ni placene svaki praznik se mora odraditi a godisnji koristimo samo u ljeti i to po tj. i pol jer nam spoji sa blagdanima a ostatak niti ne iskoristimo nikad..ima ljudi u firmi koji imaju vise od 1000h prekovremenih i godinama neiskoristenog godinjeg... tjera mame sa mladom djecom od 3 g da rade prekovremeno i subotom..a da ne pricam kako umalovazava radnike radniki rade pod stresom dere se na njim vrijeda psuje im sve po spisku za dobro juto dobis idi u p.m. iti ti veli da smo idijoti il nek idemo na pašu.. pa mislim jel to lici na jednog poslodavca...a da sad je pocela i plača minimalac na baku ostatak u kesu i veli da ona tako moze zakonski... molim vas dajte mi neki savjet sto uciniti jer svi mo vec jaadni i neznamo sta nam je ciniti... puno hvala..
  4. ocito da je to samo kod nas u medimurju slucaj... vidi moje slucajeve..i teme...
  5. tako je i kod nas bilo u staroj firmi... redovno smo se potpisivali na jedan papir di su bilo popisani svi radnici.. i pokraj nas potpis..da samo kao primili platnu listu..a od platne liste ni p... niti meni nije jasno...zast to potpisujemo .ko onda ima tu neku korist...
  6. eto samo da vam se jos jednom svima zahvalim..javljam vam da sam uspjela dobiti svoju otpreminu.. kako pomocu vas.. eto puno ste mi pomogli... na kraju sam sve napravila poslala joj obrazac za zastitu prava radinika..dobila natrag da je ona primila to.. nije reagirala na to sljedecih 15 dana nije bilo uplate.. te sam se obratila u zupaniju za besplatnu pravnu pomoc.. koju sam naravno i dobila..100%..a onda pa na sud.. i tamo trazila sve otpremninu,plače neisplačene,prekovremene..sve sta se dalo sam trazila.. kad bi ona dobila poziv za sud.. drugi dan bilo je na racunu uplačeno i vise nego je trebala uplatiti... dakle isplatilo se..cim vide poslodavci da ipak znamo nesto o zakonu odmah imaju novaca za sve.. eto.. jos jednom puno hvala svima.. sve se moze kad se hoce...
  7. Pozdrav, ovako imam problem prosle godine sam bila tehnoloski visak i tako zavrsila na burzi, te sam stala poslodavcu na žulj jer sam ga tuzila za neisplačenu otpremninu i za neisplacene plače...naravno sud prosao u moju korist..al sad kad sam zvala da mi posalju postom ip orazac rekla mi je ako bude htijela da ce mi poslati.. sad me zanima jel ja mogu na koji drugi nacin da dobijem taj svoj ip obrazac te do kad mi ga ona mora poslati.. jel je mogu na temelju toga tuziti opet..puno Vam hvala na pomoci..
  8. ok..tnx.. nikad nisam u tome bila pa niti neznam.. hvala jos jednom... javim kako je proslo..
  9. Puno ti hvala ..samo di da nabavim taj zahtjev za zastitu prava..jel mi to mora neko sastaviti odvjetnik ili mogu sama..na koji način..molim pomoć... tnx..
  10. ostala sam bez posla u 5 mj. dobila sam tehnološki visak..radila 6 i pol godina neprekidno.. poslodavac mi je obecao otpreminu..al tek kao u 6 mj ce mi moci isplatiti..medutim sad je vec 8 mj i jos nista.. svako malo ga zove i kaze bit ce sd uskoro pa bude na kraju mj. i samo nikako.. jel mogu da ga nekako prisilim da mi sto prije uplati.. jer svaka kn ti je potrebna kad si bez posla..
  11. ma zar niko nista nezna...ajde molim vas..
  12. Molila bih vas za pomoc..evo ovako nezaposlena sam od 15.5.2010. od tad sam kao tehnoloski visak i prijavljan na burzi.. pa me sad zanima ostala sam trudna da li imam ja pravo dobivati od burze i dalje svoju naknadu do 1 mj.2011. te kakva su moja prava kao nezaposlenoj trudnici jel imam pravo sta dobivati sad prije rodenja i poslje rodenja djeteta... puno vam hvala...
  13. jos nisam dobila od poslodavca nista..al mi vec napravio papire za tehnoloski visaktj. napisala je da je razlog otkaza gospodarski problem.. i sad sam trenutno na starom godisnjem do 15.5. i onda moram ici na burzu.. budem malo prolistala vase rasprave tnx.. cujemo se..
  14. molila bih vas za pomoc i za savjete..evo ovako.. radila sam u firmi 6 godina i sad sam tehnoloski visak.. zanima me koja su mi prava na burzi koliko mogu dugo biti te koliko dobivam kad sam na burzi.. ako ostanem trudnica kakva su mi tad prava..da li dobivan i neku novcanu naknadu kao trudnica bez posla..?? sta si sve moram rijesiti osim zdrastvenog.. molim vas pomozite nikad nism ovo trebala do sad a sve to nepoznanica..
  15. Molim vas da mi se neko obrati ko zna sta uciniti u takvoj situciji. Hvala..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija