Jump to content

JosipB

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobro, hvala nebi ni ja volio ulazit u parnice iz obiteljski razloga, cijena odvjetnika i sudova nema veze. Preostaje onda samo nada da ce postivati mene i moje kad bude punoljetan i ode samnom u banku, sto cu naravno i nadogradit, u suprotnom ne nasljeduje nista od mene.
  2. Mislite da bi sud presudio u njegovoj korist ako on laže i kaže da sam ja njemu darovao nešto što nisam ? Banci sam kod otvaranje racuna napisao da je novac nasljedstvo od moga oca, sto je istina, valjda bi sud to uvažio ?
  3. Da nesto sam htjeo izbjeci, zena pokjnog oca je osporila moj dio nasljedstva, ali pravomocno izgubila. Pa sad opet pitam, sto ako sin slucajno kaze da je novac njegov i nece ga meni predati, kad bude punuljetan. Sto bi onda sud rekao ? kome bi dao za pravo, meni ili sinu ?
  4. Da sin je maloljetan (17) Novac nije dar sinu, novac sam nasljedio od svoga oca, samo sam ga privremeno stavio na racun svoga sina i upravljam racunom, kao njegov otac i stvaratelj racuna. Pitanje je, sto ako on kao punoljetan (18) kaze da je to njegov novac, dali ja onda na sudu moram dokazat daje to moje nasljedstvo ? i sto ce sud rec ? Dakle novac nije dar sinu !
  5. Samo ja, novac koji sam nasljedio od oca sam orocio na racun svoga sina, na racun koji sam ja otvorio u banci. Sto bi sud rekao, ako sin kaze da je moj novac njegov ?
  6. Ako sam orocio novac koji sam nasljedio, na racun druge osobe (clan moje obitelj), dali je to jos uvjek moj novac, ako vlasnik racuna slucajno kaze da je novac njegov ? Sto bi sud reko ?
  7. Koji bi tekst moj zemljišnoknjižni prijedlog morao imati, da bi ja dobio "zabilježba zabrane otuđenja i opterećenja do pravomoćnog okonćanja parnice" na spornu nekretninu ? I dali uz taj prijedlog moram priložiti preslik tužbe sa brojom parnice ?
  8. Što sve mora biti navedeno u takvom ugovoru, da bi on imao oblik javnobilježničkog akta ? Dali ga može pisat bilo tko, ili samo javnobilježnik ? Dali je ugovor ispravan, ako je naprimjer djelomično pisan rukom ? Ili mora izgledti kao ovaj ? http://crozona.net/Galerije/Kondo%20kondo/6.%20ugovor%20adriatica%20net%20%20hypo%20ulaganje%20eph.pdf
  9. Sad mi se nejavlja i neradi ništa. Što poduzet ?
  10. Imovina (bračna stečevina) dan danas glasi na moga oca. Drugu imovinu osim bračne stečevine moja mačeha nije imala. Dali imovina mora glasiti na moju mačehu, prije pokretanja ostavinskog postupka ? Nije sporno što je bračna stečevina, mačeha je bila u braku s mojim ocem 30 godina, sve se steklo u tih 30 godina. A zadnji brak je trajao 3 godine, u kojemu absolutno ništa nije stečeno. Valjda nasljednici mačehe imaju pravo na mačehin dio bračne stečevine, i ako žena što je bila u braku 3 godine ima ugovor o doživotnom uzdržavanju, gdje piše da je sve njezino ? Nije li samo pola njezino, a druga polovica mačehina ?
  11. Iza moje pokojne maćehe nije bila ostavinska rasprava (bracna stecevina nije podjelena) Prije smrti moj pokojni otac je sklopio novi brak. A nova supruga ima ugovor o doživotnom uzdržavanju, gdje moj otac daje sve novoj supruzi, skojom nije stekao ništa. Dali se sad moze zatražit ostavinsku raspravu iza pokojne maćehe ? Dali njezini nasljednici jos uvjek imaju pravo na bračnu stečevinu svoje majke ? Ili je moj otac ugovorom o doživotnom uzdržavanju "potrošio" bračnu stečevinu moje maćehe ?
  12. Dali UGOVOR O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU koj nema točnu oznaku nekretnine i površine (samo piše sva nekretnina) na bilo koj način može postati pravovaljani, sad poslje smrti primatelja uzdržavanja ?
  13. JosipB

    Izjava ?

    "Nasljednici mogu do sveršetka ostavinskog postupka dati javnom bilježniku pismenu izjavu o tome primaju li se nasljedstva ili ga se odriču. U izjavi treba navesti da li se nasljednik prima odnosno odriče dijela koji mu pripada na temelju zakona ili oporuke, ili da se izjava donosi na nužni dio" Ako izjaviš da hoćeš nužni dio. Dali onda gubiš pravo na opručeni dio ? Ako izjaviš da hočeš opuručeni dio. Dali onda gubiš pravo na nužni dio ? Dali se može pismeno javiti bilježniku da se primaš zvog nasljednog djela bez da se navede koji dio ? JB
  14. Procjenili su štetu na mome vozilu na oko 1400 kn, pa mi se nekako neda platit odvjetnika. Europsko izvješće o nesreći postoji ali policijski zapisnik o očevidu, ne. Vozilo njihovog osiguranika se sudarilo s mojim vozilom jer je zaboravio povući ručnu kočnicu, kad ga je parkirao i otišao. Stoga vlasnika vozila nisam ni vidio, a očito se i nejavlja svojoj osiguravajućoj kući. Dali mogu nešto drugo poduzet, prije nego što se obratim pravobraniteljstvu osiguranja ? Prošlo je skoro 6 mjeseci od prometne nesreće.
  15. Osiguranje kaže, "Temeljem analize predmeta obavještavamo Vas da za sad nismo u mogućnosti provesti isplatu Vašeg odštetnog zahtjeva sukladno odredbi članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Naime, uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da istoj ne prilieži izjava osiguranika, koju smo zatražili službenim putem" Čekam od 14.01.2010, dan danas tvrde da nemaju izjavu svog osiguranika. I da zato nemogu platit popravak moga auta. Što da radim ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija