Jump to content

bilosto

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bi li mi netko mogao poslati šprancu na email ve.ilic@gmail.com hvala
  2. Dakle, poslodavac me ne može bez moje volje slati u mirovinu ali dobivam otkaz. Na burzu ne mogu jer imam 55 godina, znači ipak protiv svoje volje moram u mirovinu. Poslodavac me nije poslao u mirovinu ali "ja sam danas radila a sutra sam u mirovini". Jasno mi je da ne mogu ništa ako poslodavac ne želi da radim kod njega ( firma i dalje radi ) ali da mi je dao otkaz nekoliko dana ranije ( prije navršenih 55 godina ) imala bih na burzi maksimalnu naknadu do pune mirovine ( do 2014. godine ). Koliko sam razumijela ipak nemam pravo na nikakvu otpremninu makar sam maksimalno oštećena jer sam silom u mirovini.Poslodavac mi nije ponudio nikakvo zamjensko mjesto makar se radi o velikoj firmi.
  3. Zahvaljujem na odgovoru. Kod poslodavca sam bila manje od 2 godine tako da na tu vrstu otpremnine nemam pravo ali prema kolektivnom ugovoru za rad u djelatnosti trgovine radnik ima pravo zbog odlaska u mirovinu na otpremninu. Poslodavac je svjesno napisao na odluci o otkazu da se javim na burzu. Da je napisao da se javim na mirovinski u roku bih napisala prigovor. Ja sam u situaciji da bi trebala radit do pune mirovine jer je prijevremena sramotno niska. Tada bih još stavila prigovor i na otkazni rok, god. odmor ali sada ništa jer je prošao rok. Sada me zanima jel mogu tražiti otpremninu jer sam morala u mirovinu i odštetu radi toga jer ću primati smanjenu mirovinu.
  4. bilosto

    radni odnos

    Dobila sam poslovno uvjetovani otkaz na kojem piše da se javim na burzu. Tamo kažu da moram u prijevremenu mirovinu jer imam 55 godina. U mirovinu nisam ni namjeravala iči jer moram još raditi. Na rješenje o otkazu se nisam žalila, jer se ne može ništa učiniti ako mi daju otkaz. Da su me iz firme slali u mirovinu onda bi ja u roku dala prigovor i tražila da mi isplate otpremninu radi odlaska u mirovinu i da mi dokupe staž. Sada sam oštećena jer moram u mirovinu koja če biti biti dosta manja jer se odbija za privremenu mirovinu. Da li ja mogu sada tražiti naknadu od firme da mi isplate gore navedeno?
  5. Imam riješenje o komunalnom doprinosu ( zadnja rata 2004. godine ). Iste godine dobivam zaključak o komunalnom doprinosu sa novim iznosom. Iste godine imam pravomoćnu presudu za povrat rente. Tražila sam prijeboj rente sa komunalnim doprinosom 2000., 2003., 2004. godine međutim do danas to nije učinjeno. Zatim dobivam 2008. godine od zavoda za izgradnju grada Zagreba opomenu odnosno ovrhu za plačanje komunalnog doprinosa. Na to im ponovno pišem da izvrše prijebog rente sa komunalnim doprinosom. Zanima me s obzirom da sam tražila prijeboj da li ja mogu sada tražiti da mi izvrše povrat rente po sudskoj presudi ? Da li je komunalni doprinos od 2004. godine bio u zastari 2008. godine kada su slali opomenu ? Smatram da su 2004. trebali izvršiti prijeboj rente sa komunalnim doprinosom kako sam i tražila pismeno. Sada oni traže na komunalni doprinos kamate što smatram da ne mogu jer su to trebali naplatiti od rente 2004.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija