Jump to content

avaks

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je avaks objavio

  1. A može li se sestra i brat odreći svog dijela u korist moje žene, a mi njih isplatimo naknadno ili odmah po dogovoru. Voljeli bi ostati u toj kući, ali glupo je ulagati u kuću koju mi žena dijeli s bratom i sestrom.
  2. Ja i žena smo u situaciji da već drugi put moramo ulagati u kuću da bi normalno živjeli. Kuća je podijeljena na nju, brata i sestru. Sada bi se dogovorili koji je realan iznos potrebno isplatiti bratu i sestri da bi mi postali vlasnici jer oni nemaju interesa za kuću, te bi taj iznos isplatili kroz 8 godina da ne dižemo kredit i plaćamo kamate. Je li najbolje da to riješimo ugovorom o raspodjeli imovine, i da li se moja žena može odmah upisati kao vlasnik ako se brat i sestra odreknu svog dijela u zamjenu za isplatu kroz 8 godina.
  3. Pored obiteljske kuće koja je kupljena nalazi se dio dvorišta na susjednoj katastarskoj čestici od cca 100m2 koji su prijašnji vlasnici kuće koristili (unatrag 50 godina) gdje se nalazi štala u ruševnom stanju od cca 30m2. Taj prostor je potrebno utužiti preko odvjetnika, kako bi postali vlasnici budući da se ta štala i koristi preko 50 godina kao pomoćni objekt obiteljske kuće. Je li moguće nakon toga štalu rekonstruirati i napraviti objekt stambene namjene malo veći od same štale.(štala je ucrtana prije 1968.).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija