Jump to content

uprolazu

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas ako netko zna. Stiglo rješenje za dionice i koji je postupak dalje ako hoćemo prodati ?
  2. Sad mi je sve jasno. Mislila sam da je bilo nekih novih promjena, a za ovo znam od prije.
  3. Ja ne razumijem ovaj tekst... mmislim zanima me ima li nekih promjena da ne znam, a zanima me jer koristimo autocestu.
  4. Provokacija? Ne...samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život. Točne podatke koliko ima umirovljenih nisam htjela tražiti. Ima zadovoljnih mirovinama, a ima i onih koji imaju puno niže mirovine i to su uglavnom one ostavrene zadnjih nekoliko godina. Ne znam što očekujete od mene da Vam odgovorim ? Ja ne mogu učiniti ništa da te mirovine budu veće kao ni ovih 50000 korisnika tih mirovina, ali uzimam si to pravo da se poklonim svakom teškom invalidu i kažem mu HVALA !
  5. Ljubomora, zavist prema najtežim stradalnicima ili njihovim primanjima ? Prijavit više te koje stalno razvlačite da su ostvarili neazslužena prava.
  6. Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima. Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo... prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe razvrstavaju se HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kojima je status utvrđen na osnovi oštećenja organizma predviđenog Pravilnikom o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata u Listi postotaka oštećenja organizma u sljedećim točkama: – 54. Amputacija obiju ruku u laktu; – 58. Amputacija obiju ruku u nadlaktici; – 65. Eksartikulacija obiju ruku u ramenu; – 77. Potpuna uzetost obiju ruku; – 120b. Eksartikulacija u kuku – obiju nogu; – 123. Obostrana paraliza lumbosakralnoga pleksusa; - 153d. Stanje nakon ozljede mozga i/ili kralježničke moždine s oštećenjem motoričke funkcije udova – potpuna uzetost dva uda – 157d. Parkinsonizam najtežeg stupnja; – 168. Sljepilo, odnosno gubitak vida na oba oka; – 201. Najteži slučajevi bulbarne paralize; – 210. Konsolidirane frakture kralježnice s flacidnom paraplegijom ili spastičnom paraplegijom u fleksiji, trajna nepokretnost i vezanost za krevet 100% – I. skupina; – 211d. Konsolidirane frakture cervikalnoga dijela kralježnice s lezijom cervikalne medule i paretičnim pojavama na gornjim i donjim ekstremitetima najteži oblici – invalid nepokretan i ne može se služiti rukama; – 212d. Ataktički sindrom nakon traume – najteži oblici – nemogućnost kretanja zbog ataksije; –213d. Klinički utvrđen polineuritički sindrom – najteži oblici – teška oštećenja motiliteta s atrofijama, teškim trofičnim smetnjama i potpunom uzetošću ekstremiteta – invalid nepokretan. HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kod kojega postoje oštećenja organizma iz članka 3. ovog Pravilnika i druga oštećenja koja ga (zajedno) čine potpuno nesposobnim za obavljanje svih životnih potreba, te mu je zbog toga potrebna neprekidna njega i pomoć druge osobe, također se razvrstava u prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe. hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?
  7. http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/107211/Braniteljske-mirovine-nece-se-dirati.html nemojte unaprijed nagađati
  8. Može li mi netko objasniti kako je moguće da čovjek koji je u mirovini podigne kredite i zaduži ju cijelu da mu ne ostane nikakvih sredstava ? Može li se nešto napraviti da dobije bar neki iznos za život ?
  9. Da, slažem se da treba pisati istinu, pa tako ću i ja napisati da nemaju svi 100 % invalidi 10 tisuća mirovine.
  10. Nisam stručnjak da bi dobili pravi odgovor od mene, ali jednostavno moram napisati da bespovratni krediti ne postoje. Mogu jedino biti umanjeni za postotak invalidnosti.
  11. Plačanja poreza oslobođeni su samo oni automobili, ne osobe, na koje se nije morao platiti porez i carina.
  12. Objasnio je Prekaljen i ja mu se zahvaljujem...ili je nick 1971...ispričavam se ...
  13. Trebao si vec u sedmom mjesecu dobiti taj kriznjak nazad,ja jesam.Podigni odrezak za mirovinu za 6 mjesec i provjeri.Decki,neki mediji vec bruje da izlazimo iz recesije.Valjda ima tu neceg.Ja imam optimizma,vjerujem da bu bolje.Nije niko u okruzenju propal pa valjda necemo ni mi.Sigurno nece biti lako....Ja za sebe mogu reci da mi nije bas svejedno,ne ovisim samo ja o mirovini.Tak sam se zapalil za ovu temu,tako mi grickalice koja kosi travu,cini mi se da je nebu dugo,sef bu pokosil i mene i nju. Podatak da je krizni porez ukinut nije točan.
  14. Redovito pratim ovaj forum i evo moram napisati da su mirovinu smanjili i 100 % invalidu 2 skupine. Jel to po zakonu ?
  15. Registrirala sam se samo da odgovorim ovom gospodinu koji se pita koji su to 100 % -tni invalidi.Gospodine dajte si malo truda i pročitajte tko ima i na koliko pravo invalidnosti. Suprug mi je 100 % invalid II skupine i ne može vam odgovoriti. Ne može ovo ni pročitati. Nadam se da je dovoljno da shvatite bar u našem slučaju tko ima na to pravo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija