Jump to content

Drago_Gervais

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani, Radim u jedinici lokalne samouprave na radnom mjestu koje zahtijeva posebnu zdravstvenu sposobnost. To znači da se taj posao ne može obavljati ukoliko bolujete od bilo kakvih kroničnih psihičkih ili drugih bolesti. Ja sam se tijekom obavljanja tog posla psihički razbolio i sad mi je, nažalost, potrebno bolovanje koje bi vrlo vjerojatno moglo potrajati i nekoliko mjeseci. U slučaju da odem na bolovanje i da me nema dulje vrijeme, moj poslodavac bi mogao tražiti provjeru moje zdravstvene sposobnosti slanjem na ponovni liječnički pregled za radno mjesto na koje sam raspoređen. To je malo vjerojatno, ali je moguće, pogotovo znajući da živimo u korumpiranoj državi i da moj poslodavac teoretski protuzakonitim putem može doći do stvarnog razloga mog bolovanja. U tom slučaju ja taj liječnički pregled ne bih mogao proći jer bolujem od kronične psihičke bolesti. Zanima me što bi se u tom slučaju dogodilo. Bih li tada bio stavljen na raspolaganje, nakon čega mogu dobiti i otkaz ili me poslodavac, s obzirom na to da sam bolestan, po zakonu mora rasporediti na drugo radno mjesto prikladno mom zdravstvenom stanju? Unaprijed svima zahvaljujem na odgovorima.
  2. Pozdrav! Molim preporuku za dobrog odvjetnika u Zagrebu koji je stručnjak za zemljišnoknjižno pravo.
  3. Tražim kvalitetnog odvjetnika u Zagrebu radi podizanja tužbe zbog služnosti puta na zemljišnoj parceli.
  4. Tražim dobrog odvjetnika iz Zagreba za radne sporove. Molim informacije na PM. Hvala!
  5. Za obavezni prekršajni nalog vrijede propisi iz Prekršajnog zakona. Ovdje nije riječ o upravnom, već o neupravnom postupku. Kako Vam je u poštanskom sandučiću ostavljena obavijest o pošiljci, a vi je niste preuzeli (pogotovo ako je niste preuzeli više puta), redarstvo ima pravo zaključiti da namjerno izbjegavate primitak pošiljke. Jedino što Vam preostaje je tražiti povrat u prijašnje stanje ukoliko imate opravdani razlog i dokaz da niste mogli preuzeti pošiljku. Ukoliko za to nemate dokaz, prekršajni sud će odbaciti Vaš zahtjev.
  6. Mislim da su ovdje primijenili čl. 145. st. 5. Prekršajnog zakona. "(5) Ako se poziv ili odluka ne može stranci ili sudioniku u postupku (članak 108. stavak 1. i 2.) dostaviti jer nije sudu prijavila promjenu adrese ili postoje okolnosti koje ukazuju da očito izbjegava primitak poziva ili odluke, sud će istaknuti poziv ili odluku, osim presude kojom je okrivljeniku izrečena kazna zatvora ili maloljetnički zatvor, na oglasnu ploču suda i protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava se smatra uredno obavljenom. Na jednak način postupit će se i u svezi dostave pravomoćne odluke radi njezina izvršavanja."
  7. Vjerojatno si parkirao u prometnoj traci. Dakle, u prekršaju si.
  8. Mjerodavan je Zakon o općem upravnom postupku prema kojem žalba na Rješenje komunalnog redarstva ne odgađa izvršenje istog. No, u praksi, komunalna redarstva ne brzaju s izvršenjima ukoliko stranka podnese žalbu nego u pravilu čekaju odluku Ministarstva graditeljstva pa postupaju sukladno njoj.
  9. Jučer me sa ceste u vožnji pri velikoj brzini pokušao svojim autom izgurati čovjek koji je nakon toga pobjegao i kojem sam zapamtio registraciju, te ga odmah prijavio policiji. Dežurna policajka rekla mi je da mogu naknadno podnijeti prijavu u svoju najbližu policijsku postaju. Tamo su mi rekli da odem u I. postaju prometne policije u Zagrebu jer se na njihovom terenu desila ta situacija, a kada sam njih nazvao kako bih to ipak provjerio, rečeno mi je da moram otići podnijeti pismenu prijavu prekršajnom sudu, a ne policiji. Može li mi netko reći što je ovdje točno i otkad se to ovakve stvari prijavljuju pismeno prekršajnom sudu, a ne policiji?
  10. Poslodavac mi omogućuje da godišnji odmor koristim u dva dijela, ali problem je u tome što se od mene traži da do polovice siječnja odredim korištenje godišnjeg odmora za cijelu godinu, što mi nikako ne odgovara. Isto tako korištenje godišnjeg odmora u mojoj firmi ne smije biti kraće od 12 dana, što znači da nemam pravo na taj famozni jedan dan godišnjeg kad to meni odgovara (s najavom tri dana ranije).
  11. Poslodvac ne dopusta prebacivanje godisnjeg iza 31.12. vec se cijeli godisnji mora iskoristiti u tekucoj godini i to s naglaskom na to da se u komadu ne smije koristiti manje od 12 dana godisnjeg odmora. Da li se radi o krsenju Zakona o radu i da li je ovo dovoljan razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu od strane radnika zbog osobito teske povrede ugovora?
  12. Pa pitao sam samo jel mogu dobit godišnji i da vidim jel još tko zna što o tome za neodrađivanje otkaznog roka. Šta se čudiš? Pametnjaković.
  13. Ne znam za vaša iskustva, ali jedan 55-godišnji pravnik mi je rekao da nema gotovo nikakve šanse da poslodavac na sudu uspije dokazati da mu je radnik nanio štetu neodrađivanjem otkaznog roka, odnosno tvrdi da si sa tom tužbom poslodavci mogu slobodno obrisati stražnjicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija