Jump to content

majali

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Tek sad vidim "stecajne mase", mislilo se na bračnu stečevinu, tj.izdvajanje stečene imovine u braku. vjerujte, da sami znamo sto bi bilo bolje , odreči se nasljedstva ili ne, ne bi postavljali ovdje pitanja . postoji imovina, da, nesto sitno, vrijednost zanemariva, dug je barem dvostruko veći, od tuda i pitanje da li izdvojiti dio koji je stečen u braku. kad se čovjek prvi puta nađe u tim problemima, povlaći se pitanje za pitanjem. ako odlučim jedno, što će se dogoditi, ako drugo, koje su posljedice itd. prvi puta čujete za ostavinu, odricanje, bračnu imovinu, dugovi, obveze... hrpa stvari za nekog tko nije pravnik...
  2. Na koji nacin se trazi izdvajanje iz stecajne mase? Ostavinski postupak jos nije gotov. Da li nam je to fodstni trosak? Koliko nas kosta ostavina ako se odricemo nasljed.?
  3. Sto se dogadja s imovinom koja je bracna stecevina a glasi na pokojnika? U slucaju da se odricemo nasljedstva?
  4. Na prvoj raspravi naglasili smo da ne prihvacamo nasljed. Ustvari naslijedili ne bi nista, osim duga . Nakon toga nas j.biljez.upozorava da to nije samo tako, da time necemo riješit problem. Da se dovodimo u nezgodnu situaciju te da ce traziti zivog nasljednika dok ga nw nadje. Do kuda u stvarnosti javni bilj. Ide daleko u ovom slucaju? Ako pozove striceve i njihovu djecu te se oni odreknu, znaci li to da ce zvati cijelo selo na raspravu dok ne nadje zivog nasljednika, odnosno svu daljnju rodbinu ?
  5. ok, ja predlažem iduće zakonske nasljednike ili j.bilježnik pronalazi sam? ne bi htjeli uplesti u to rodbinu iz tko zna kojeg koljena..
  6. ok, znaci na meni je da vracam dugove dok ih ne vratim, ili dok me netko od vjerovnika ne tuži, pa tek u sudskom procesu moram dokazivati da je vrijed.naslijeđ.imovine manja od dugova. a sto se dogadja u slučaju da se na ostavini odreknem nasljedstva. odricem se ja, brat i otac, javni bilježnik traži ostale nasljednike ?
  7. pozdrav, 1.zanima me sto se dogadja u slucaju kad se nasljednici (suprug, djeca) na ostavini odriču nasljedstva? javni bolježnik pronalazi ostalu rodbinu kao nasljednike? 2. u slučaju da je iznos nasljeđene imovine malen, a nasljeđeni dugovi puno veći: tko sastavlja procijenu vrijednosti nasljeđene imovine s kojom kao nasljednik mogu otići u banku i pravdati se da sam naslijedio 5000kn imovine , te ne vraćam 20.000 kn kredita? kako to u stvarnosti funkcionira, u banci po dogovoru ili banka odmah tuži nasljednika pa se tek na sudu dokazuje vrijed.nasljedstva? HVALA
  8. a sto se događa sa dugovima tvrtke u tom slučaju??? Da li možemo sami pokrenuti zahtjev za brisanjem tvrtke iz sudskog registra ili je dovoljno ne predati GFI-pod u finu?? i da li se ja kao direktor te firme mogu nakon brisanja iz reg. prijaviti na zavod za zapošljavanje??? (TVRTKA JE U BLOKADI 3 GOD. i nema zaposlenih niti izlaznih računa u tom razdoblju)
  9. MOLIM za savjet. otac je vlasnik d.. i u mirovini je, prokurista je, a ja sam član društva tj.direktor. firma je u blokadi već 2 god.od str.leasinga koji ne želi pokrenuti stečaj a ni mi sami nemamo sredstava za to, nemamo dug prema dobavljačima niti prema poreznoj, firma nema imovine jer je vraćena leasingu. vlasnik firme ne namjerava više poslovati, ali je problem što ostajem ja kao direktor društva te plaćam doprinose za sebe za svaki mjesec a to mi je veliki trošak. kako da izidjem iz te situacije, htjela bi se ispisati iz sudskog registra i prijaviti na zavod za zapošljavanje???
  10. trebam savjet odvjetnika za spor s leasingom. imate koga za preporuciti??? može i na pm. hvala
  11. majali

    leasing

    Molim za savjet Otac je vlasnik d.. te je prilikom uzimanja leasinga potpisao zadužnicu. rate za financijski leasing su placane i placeno je ucesce. nakon sto vise nije mogao placati rate -sredstvo leasinga je vraceno. tu pocinje problem: terete nas za razne troškove,a sredstvo je prodano od strane leasinga a nas terete za razliku. sad je ocu došla ovrha na temelju zadužnice, gdje leasing traži 200.000 kn razlike!! napisali smo prigovor i sad predmet ide na sud. da li imamo kakve sanse protiv leasinga i da li netko ima prijedlog kog odvjetnika uzeti???? napominjem da je placeno ucesce,rate dok je sredstvo bilo kod nas i da je predmet leasinga vracen. njihov procijenitelj je izvrsio procjenu, predmet su prodali bez da su nas obavijestili i sad nas (oca) terete za razliku. Molim za pomoc
  12. Direktor sam u d.. u kojem radim kao računovođa te sam tako i prijavljen na zavodu. da li se mogu odjaviti sa mirov. i zdravstv. da više ne plaćam doprinose i prijaviti se na burzu kao nezaposlen???? a da i dalje u sudskom reg.ostanem direktor-nemam koga dr. staviti za dir. tj. MOGU LI BITI DIREKTOR I NEZAPOSLEN ISTOVREMENO???? MOLIM ZA POMOĆ!
  13. član sam uprave d.. (direktor)i jedini zaposleni, zanima me da li se mogu odjaviti sa mirovinskog i zdrav. i prijaviti na burzu a da i dalje ostanem direktor u firmi koja je pred stečajem?? u firmi sam prijavljen kao djelatnik na minimalac. Doprinosi i davanja poreznoj su podmireni, stoga bi se odjavio da se ne stvori dug za doprinose. u sudskom registru i dalje ostajem direktor dok se ne pokrene stečaj? odjava mi je jasna, naime odjavljujem se kao referent na kojem sam radnom mjestu i bio , a ne kao direktor, a kako onda s R-Sm obrascem??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija