Jump to content

lorna45

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rad dvokratno

  Hvala na pojašnjenju. Pogledala sam navedeni pravilnik i tamo se ne spominju ljekarničke ustanove. Uvijek se mogu obratiti komori i odvjetniku za slučaj da se bude opet poteglo to pitanje. Iskreno nisam čula da netko radi dvokratno kao zdravstveni djelatnik visoke stručne spreme, a niti srednje stručne spreme, u ljekarničkoj ustanovi.
 2. Rad dvokratno

  Radim u državnoj zdravstvenoj ustanovi niz godina, ugovor na neodređeno.. Predloženo mi je dvokratno radno vrijeme na više lokacija. Ne odgovara mi jer imam 2 god dijete koje nije primljeno u jaslice i radom u suprotnim smjenama suprug i ja "pokrivamo" čuvanje djeteta. Znam da u kolektivnom ugovoru piše da u zdravstvu nema rada dvokratno, nemam trenutno svoj ugovor na uvid. Da li me poslodavac može natjerati na neki način da radim na taj način?
 3. Kazneni postupak

  Prije skoro 2 godine sestra je podnijela DORHu kaznenu prijavu protiv oca u kojoj navodi sustavno seksualno zlostavljanje. Proslo ljeto su pozvali dva bliska clana obitelji da svjedoce, jer ih je ona navela kao svjedoke. Nakon tih ispitivanja a u kojima niko nije svjedocio u korist tuziteljice nadali smo se odbacivanju tuzbe. Medjutim, naknadno je obavljeno psihijatrijsko vjestacenje tuziteljice i optuzenika prosle jeseni. Sad sam ja pozvana na svjedocenje koje je otkazano prije god dana zbog zdravstvenih razloga. Svjedocenjem nisam optuzila oca, tj rekla sam sve kako je bilo. Ovoj optuzbi prethode napadi od strane sestre prvo majke pa mene da smo je unistile na razne nacine te je na kraju optuzila oca da ju je silovao od djetinjstva do unatrag 5 god, kad je zadnji put bila u kuci. Zivi u inozemstvu, pocela se najprije zaliti na depresiju i tako je krenulo. Drzavna odvj je rekla da je ona istraumatizirana i imam dojam da ce dici tuzbu, pa zaista mi je to strasno, da li moze dorh procijeniti da je to sto ona tvrdi istina i dati na sud, nasa obitelj je vec samim njezinim ponasanjem unistena, a sigurna sam da ona ne namjerava stati sa maltretiranjem dok su roditelji zivi.
×