Jump to content

lorna45

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lorna45 objavio

  1. Da bismo dobili vrtić moramo prijaviti prebivalište u susjednom gradu, dijete i ja ćemo prijaviti prebivalište a suprug mora boravište prijaviti. Naša općina nema vrtić. Da li mi možemo nakon mjesec dana ponovno prijaviti prebivalište na staroj adresi tj suprug odjaviti boravište bez sankcija od strane MUPa, jer kad se upišemo u vrtić više niko ne traži dokumente a realno bi i dalje živjeli na drugoj adresi te su moguće provjere i slično od strane MUPa. Hvala!
  2. Hvala na pojašnjenju. Pogledala sam navedeni pravilnik i tamo se ne spominju ljekarničke ustanove. Uvijek se mogu obratiti komori i odvjetniku za slučaj da se bude opet poteglo to pitanje. Iskreno nisam čula da netko radi dvokratno kao zdravstveni djelatnik visoke stručne spreme, a niti srednje stručne spreme, u ljekarničkoj ustanovi.
  3. Radim u državnoj zdravstvenoj ustanovi niz godina, ugovor na neodređeno.. Predloženo mi je dvokratno radno vrijeme na više lokacija. Ne odgovara mi jer imam 2 god dijete koje nije primljeno u jaslice i radom u suprotnim smjenama suprug i ja "pokrivamo" čuvanje djeteta. Znam da u kolektivnom ugovoru piše da u zdravstvu nema rada dvokratno, nemam trenutno svoj ugovor na uvid. Da li me poslodavac može natjerati na neki način da radim na taj način?
  4. Prije skoro 2 godine sestra je podnijela DORHu kaznenu prijavu protiv oca u kojoj navodi sustavno seksualno zlostavljanje. Proslo ljeto su pozvali dva bliska clana obitelji da svjedoce, jer ih je ona navela kao svjedoke. Nakon tih ispitivanja a u kojima niko nije svjedocio u korist tuziteljice nadali smo se odbacivanju tuzbe. Medjutim, naknadno je obavljeno psihijatrijsko vjestacenje tuziteljice i optuzenika prosle jeseni. Sad sam ja pozvana na svjedocenje koje je otkazano prije god dana zbog zdravstvenih razloga. Svjedocenjem nisam optuzila oca, tj rekla sam sve kako je bilo. Ovoj optuzbi prethode napadi od strane sestre prvo majke pa mene da smo je unistile na razne nacine te je na kraju optuzila oca da ju je silovao od djetinjstva do unatrag 5 god, kad je zadnji put bila u kuci. Zivi u inozemstvu, pocela se najprije zaliti na depresiju i tako je krenulo. Drzavna odvj je rekla da je ona istraumatizirana i imam dojam da ce dici tuzbu, pa zaista mi je to strasno, da li moze dorh procijeniti da je to sto ona tvrdi istina i dati na sud, nasa obitelj je vec samim njezinim ponasanjem unistena, a sigurna sam da ona ne namjerava stati sa maltretiranjem dok su roditelji zivi.
  5. Zanima me ako je dorh poceo provoditi istrazne radnje tj. pozivati svjedoke da daju iskaze, da li to znaci da je iduci korak podizanje optuznice ili ovisi o iskazima svjedoka, tj. da li postoji mogucnost odbacivanja kaznene prijave? Kaznena prijava je predana u studenom 2016., a svjedoci ispitani pocetkom srpnja 2017.. Da li su tu ispostovani rokovi o duzini trajanja istrage? Okrivljenik je dobio kaznenu prijavu i odluku o provodjenju istrage te da se ocituje o izboru odvjetnika.
  6. Činjenično, ali svjedok je imao priliku procitati iskaz i nije te promjene unio. Buduci da cu i ja morati na ispitivanje, a nikad prije nisam bila treba mi informacija da li oni odlucuju sto ce zapisati ili se pise sve sto ja kazem.
  7. lorna45

    Svjedocenje

    Postovani, zanima me zasto pri svjedocenju u istrazi u dorhu neke stvari jednostavno ne unesu u zapisnik? Moze li se naknadno traziti tj. po zavrsetku ispitivanja da unesu ili nemamo to pravo? To mi sve izgleda jednostrano jer biraju sta ce zabiljeziti a sta ne te se ne dobije cjelovita slika.
  8. Poštovani,moj otac je dobio Privremeno rješenje o penziji iz Federacije BiH.Rješenje je privremeno jer se iznos mora revalorizirati i nisu potpuni svi podaci. Navedeno je da ima 15 dana pravo žalbe. Pitao je pravnika u Zavodu za mirovinsko osiguranje o žalbi i dobio odgovor da se ne treba žaliti jer je rješenje privremeno i da se žali kad dobije trajno rješenje. Da li je to točno? Bojim se da ne ostane bez prilike za žalbu. Unaprijed hvala
  9. Hvala na brzom odgovoru. On radi u srednjoj školi. Stvar je u tome da je počeo raditi 1.11.1995. , a ne 1.9.1995. te mu zato i nedostaju ta 2 mjeseca, bar mi to tako gledamo. Što se tiče mirovine, on će dobivati mirovinu iz BiH gdje je radio od 1975. - 1995. te iz RH za rad od 1995. - 2010. Tu mu priznaju prethodni rad u BiH upisan u radnu knjižicu što se tiče plaće, ali mirovina ide iz one republike bivše države u kojoj je radio bez obzira što smo do 90-tih bili jedna država. Nadam se da vam ovo što sam napisala ima smisla. Pozdrav
  10. Poštovani, moj otac 13.8. puni 65 god životam, a do 15 god staža u RH ce mu nedostajati 2 mjeseca. Radi kao profesor u hrvatskog jezika i knjizevnosti. Budući da profesori automatski idu u mirovinu kad navrse 65 godina, da li on ima mogućnost ili pravo da odradi ta dva mjeseca kako bi ostvario redovnu starosnu mirovinu. Prije je radio u BiH. Mirovina ce ionako biti mala, a bojimo se bez punih 15 godina, jos i manja. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija