Jump to content

zagi87

Korisnik
  • Broj objava

    72
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mene trenutno najvise interesira ovaj dio oko HRVI. Znam da kad dobiojes status da ide novi izracun a posto nisam znao proceduru pitao sam vas koji znadete. Ovaj dio oko povecanja rat-mir mislim da cu definitivno si pustiti mira posto pouzdano znam da odbijaju sve i svakog bez obzira na papirologiju. A i sam sam to iskusio postu su me odbili i na Upravnom sudu. Imam prijatelja koji inace ima profesionalnu (trazi da mu daju opcu) covjek je obavio X bolinicka ljiecenja, dnevne bolnice, redovne kontrole, Upravni sud sve mu odbijaju. Tak da jako dobro znam kako ide pogotovo ovo oko povecan ja rat-mir, profesionalna-opca. Sto se pak tice duzine procesa kad ti velim da to tjeram od 2005 godine znaci 14 godina mislim da sam jako dobro upoznat koja je to borba.
  2. Bok Poštovani buda 2 Ja sam u mirovini od 2006. g sa omjerom 30 rat-70 mir opca nesposbnost. Zar ce jos jedanput odredivati rati i mir. Lp
  3. Skywalker007 Hvala na odgovoru. Znaci pravo na novi izracun mirovine ima tek od trajnog rjesenja za HRVI. Daj mi reci ako ili kad dobijem to trajno dali onda ide izracun od ovog datuma sa kojim sam dobi HRVI ili od onog datuma kad sam dobio za trajno. Mislim dali ce mi se priznati i ovaj dio statusa ili se od toga mogu pozdraviti. Sto se tice tekuceg racuna taj broj zavod vec ima posto mi na njega sjeda mirovina. Ili moram svejedno sam kontaktirao HZMO da rijesim stvaro oko invalidnine? Sto se tice besplatne participacije to vec imam rijeseno. Sto ti znaci ovo HB iskaznica, na sto se to odnosi? Znaci oni ce me sami pozvati na novo vjestacenje. Ovo oko lijecenja sve se razme. Lp. Postovani gogy1 eto da ti podijelim moje iskustvo. Ja sam zahtjev za status po novom zakonu u uredu Drzavne uprave u mojoj zupaniji predao 17.12.2017. g. Dana 07.08.2018. g. sam dobio poziv da dostavim lijecnicku dokumentaciju moj zdrastveni karton i dr. Prvi poziv za strucnu procjenu sam dobio 27.09.2018. g. Drugi put u istu ustanovu isao sam 18.10.2018. g. pred komisiju. Poziv da dodem na vjestacenje u Tvrotkovu sam dobio za 12.02.2019. g. Dok mi je rjesenje doslo 23.04.2019. g. Eto to ti je odprilike moj put do prvog privremenog rjesenja po novom zakonu. A sad slijedi borba dalje do konacnog i trajnog priznavanja statusa. Inace ta broba traje od 2005. g. BRDO PAPIROLOGIJE bio sam na UPRAVNOM SUDU (za pogorasnje poblesti) na USTAVNOM SUDU (za priznavanje statusa HRVI) UGLAVNOM SVE BEZUSPJESNO. Tko mi kriv sto sam tjerao pa radio sto duze.... jbg Pa sad sudi i porcjenjuj kao to sve skupa ide. Covjek ne more vjerovat da se moras borit sa bolescinom i onda jos jaca borba sa drzavnim vjetrenjacama. Jer kako protumaciti da niti nakon toliko ljiecenja, popijenih tableta, kojekavih komisija, raznih odvjetnika, sudova i dr JOS NE MOGU DOBITI RJESENJE ZA HRVI TRAJNO (iako imam da mi je bolest kao posljedica iz DR imam potvrdeno vec 1500 puta ali sve zabadav). Moram jos tjerati barem tri godine da gospoda zakljuce da imam pravo na HRVI. TUGA I ZALOST. Moram i to jos napisati valjda se nadaju i zele da se sto prije otegnu papki pa da se rijese problema. Lp
  4. Bok Sto sad. Eto jucer sam dobio rjesenje drugog stupnja-revizija te mi je potvrdeno 20% HRVI privremeno do 31.03.2020 g. Ujedno mi je doslo rjesenje pravo na invalidninu od 114,75 Kn. Kako to sad ide dalje? Dali moram je sam podnositi zahtjev za novi izracun mirovine ili to ide automatizomom? Kako se i na koji nacin isplacuje invalidnina? Sto se tice privremenog roka dali moram sam obnavljati zahtjev (jer u rjesenju nista ne pisa samo do kad imam status) za vjestacenje ili me oni pozivaju? Molim one koji znaju odgovore da mi objasne proceduru. Hvala! Lp
  5. Pozdrav svim! Eto javljam se nakon dugog pauziranja. Jako stari mozda ce se sjetite mene i mojih rasprava. Eto da ukratko iznesem moj slucaj pa da se vidi kak se postupa prema nama koji smo po novom zakonu predali zahtjev za HRVI. Ukratko da opisem dosadasnji status. Iz Mup-a kao dragovoljac sam umirovljen 10/2006. dobio sam omjer 30/70 opca nesposobnost, oboljenje PTSP. Posto sam prekasno (09.2006 g.) predao zahtjev za HRVI bio sam odbijen za priznavanje statusa skroz do Ustavnog suda. Sad sam predao ponovno zahtjev za priznavanje statusa HRVI tocnije 18.12.2017. g. Tek sam krajem 08/2018. dobio obavjest da predam potrebnu dokumentaciju sto sam odmah i ucinio. Pred kraj 09/2018. g pozvan sam u bolnicu sv. Ivan gdje sam prosao ponovno testiranje i bio na razgovoru kod doktora. Ponovno sam pozvan oko 20.10.2018 g. u istu ustanovu gdje sam bio ispred komisije od troje lijecnika. Prije par dana sam otvorio profil na e-gradanin te sam provjeri u HZMO status mog predmeta gdje sam vidio da jos nista nije zaprimljeno. 09.01.2019. g. telefonom sam kontaktirao Drzavni ured za branitelje gdje mi je receno da nisu nista poslali prema HZMO jer nisu jos nista dobili od bolnice u kojoj sam bio. Znaci konkretno meni je proslo vise od 13 mjeseci a da nisam prosao ni pola postupka. Koliko ce im jos trebati da odrade moj predmet do kraja? Molim vas da mi napisete svoja iskustva ili eventualne savjete. Ili da netko tko zna tocnije pojasni proceduru. Eto ovo djelim da nekome posluzi kao obrazac sto i kako to ide. Unaprijed zahvaljujem na konkretnim informacijama, komentarima.
  6. Pozdrav od Zagi-a. Evo da Vam javim danas sam dobio RJEŠENJE od Ustavnog suda čiji su suci donjeli jednoglasnu odluku da se Ustavna tužba odbacuje. Famozna rečenica "NE POSTOJE PRETPOSTAVKE ZA ODLUČIVANJE O BITI STVARI" Čekam da se javi Rudavi jer sad več imamo određeni broj branitelja koji su odbijeni i od strane Ustavnog suda da krenemo dalje u akciju NEMA PREDAJE!!! Mogu ovima sucima samo poruciti :hvala: :hvala: :hvala: :hvala: :hvala: daj te si dragi drugovi cim prije promjenite namjestaj u svojim uredima jer vjerujte mi stvarno ste zaslužili jer ovaj vas posao dragi moji "prijatelji" stvarno iziskuje velike napore pa si lijepo stavite nove stolice i sve ostalo da slucajno ne obolite jer Vi stvarno znate krojiti pravdu!!! Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  7. Pajdo pozdrav. Znas s ovim tvojim se mogu i ne mogu sloziti mislim oko vratiti, i tekako bi im mogli vratiti da nas nisu nazalost razjedinili i da nisu ubacili po mom mišljenju oko 150000 tisuca parazita koji su tu gdje nikako nebi smjeli biti i koji su i unjeli najveci razdor medu nas branitelje, i tu stajem po tom pitanju posto bi o tome mogao napisati stvarno ono.... Sto se pak tice ove garniture ja mislim da je gora i od onih protiv kojih smo se borili na ratistu, COVJECE to sto su oni uradili od ove drzave (pokradena, branitelji heroji po kazamatima-uhapseni, doslovno upropastena) i sad ti meni reci KAKO da im vise vjerujem, znam i vidim da neke alternative bas i nemamo ali sam misljenja da bi morali krenuti (bi rekel nas Thompson na krizanje ceste nemoj ici lijevo...) sasvim desno jer bi jos jedino tako mogli sacuvati svoj obraz ili barem to sto je jos od njega ostalo. Iskreno ti velim i zgrozim se i same pomisli, kad bi nasi nazalost prerano preminuli suborci mogli vidjeti za sto su oni polozili svoje zivote!!!Rekli bi to nije katastrofa to je smak svijeta i 100% bi nas pitali zasto smo to dozvolili!!! I eto da ti jos i velim bez obzira sto si ti napisalovo za Medunarodni sud ja cu ici do kraja pa ak odluce da me moraju uhapsiti nek me uhapse ali pajdo moj barem cu znati da sam isao do kraja i nece me muciti savjest ZASTO SAM ODUSTAO. Na jednom sam portalu napisao da sam i ja ponosan sto sam clan zlocinacke organizacije kak i nasi uhiceni (SVI) generali, posto je VELEBNA AKCIJA OLUJA proglasena "zlocinackom" i znaj jos i ovo najvise me boli i pece kad vidim od koga smo proglaseni zlocincima od takvih koji su kroz cijelu povijest napravili nebrojene zlocine i koji su poubijali XX nevinih ljudi a nama nisu dali ni da se branimo!!! BOG I HRVATI pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  8. Pozdrav za Ivom. Da moras iscrpiti sve mogucnosti u RH a zatim na Medunarodni sud, nema zalbe na presudu Ustavnog suda, plafon!!! Ali ti velim nema PREDAJE :amen: Najzalosnije je od svega toga sto se sa državom za koju smo se borili, izgubili prijatelje, zdravlje, najljepse dane mladosti i itd, sad moramo povlaciti po kojekavim sudovima i stvarno se NADAM da cemo mi BRANITELJI ovoj garnituri na vlasti stvarno znati to vratiti pa ak nigdje drugdje onda na slijedecim izborima. Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  9. Pozdrav od Zagi-a 87. Vidim da raspravljate o odbijenici Upravnog suda pa da se nadovezem, i ja sam odbijen od strane Upravnog suda te sam podnio tuzbu na Ustavni sud 04/2010 i do sad jos nisam dobio nikakav odgovor (neznam gdje je zapelo???) inace jedan od mojih kolega je također podnio tuzbu na Ustavni sud 08/2010 i za otprilike 4-5 mjeseci dobio negativan odgovor. Toliko o tome. Sto pak se tice Rudavog i onog dijela oko tuzbe na Medunarodni sud koliko ja znam i koliko sam ukljucen u samo okupljanje branitelja oko tog postupanja mislim da to jos nije propalo posto je sam postupak takav da se moraju iskoristiti sve pravne mgucnosti u RH pa se tek onda moze sastavljati i slati tuzba na Medunarodni sud. I ja vidim da se u zadnje vrijeme Rudavi ne javlja ali znam da je bio sa odvjetnicom u kontaktu i da je jedan od branitelja bio kod odvjetnice na razgovoru, tako da mislim da moramo sacekati da se odredeni dio procedure rijesi u RH, te da se prikupi vec broj nas branitelja koji smo zainteresiorani za pokretanje tuzbe na Medunarodnom sud pa da se nademo sa odvjetnicom (vidi temu Ustavni sud-Medunarodni sud) Ne znam mozda je po tom pitanju u meduvremenu doslo do kakvih promjena, ja takvih informacija nemam a mozda i sve ovo procita i Rudavi pa se na to sve skupa nadoveze. Toliko za sada, pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  10. Pozdrav za sve na forumu i za sve one koje se bore za ravnopravnost nas branitelja, koja nam je navodno zagarantirana po Ustavu RH, ali izgleda da to nije tako! Želim da vam javim a ovo se tice i Rudavog da je jedan iz moje grupe (cije sam ti podatke slao) znaci podnio tužbu na Ustavni sud 18.08.2010.g. i dobio odgovor krajem 02.2011.g. u kojem je vidljivo da se ustavna tužba odbacuje sa obrazloženjem citiram "NE POSTOJI PRETPOSTAVKE ZA ODLUČIVANJE O BITI STVARI". Znaci jos da spomenem da je kod ovog slucaja relativno brzo odrađen postupak, dok moja slucaj jos nije odrađen a ja sam predao tuzbu na Ustavni sud 04.2010.g. i do sad jos nisam dobio odgovor. Znaci i ovaj nazovi politicko Ustavni suda radi kak se kome digne i kak Jaca odredi. Toliko za sad, mi koji nismo rijesili svoje probleme jednostavno smo osudeni na propast, i jedino cemu se ja jos iskreno nadam da ce ovi sto "neznaju" tko je pokrao lijepu nasu konacno sici s trona i dao dragi Bog da se nikad vise ne vrate da vjecito gore u paklu!!!Veli nas jadni napaceni narod svaka rit dođe jednom na sekret!!! Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  11. Pozdrav! Evo imam pitanje za redakciju ili nekog drugog ko mi moze dati odgovor, koje se odnosi na novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji stupa na snagu 26.05.2011. g. Knkretno interesira me čl.125 narecenog zakona posto se taj clanakna dovodi u svezu mog slucaja i mnogih drugih branitelja, naime citajuci čl.125 narecenog zakona piše: "Zahtjev za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata na temelju bolesti,pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti kao neposredne posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske može se podnijeti u roku 12 mjeseci od stupanja na snagu ovoga Zakona". Znaci citajuci da taj zakona stupa na snagu 26.05.2011.g. a u čl 125. piše da se zahtjev moze podnjeti u roku od 12 mjeseci od stupanja na snagu ovog Zakona, znacilo da mi koji smo zakasnili sa predavanjem zahtjeva po osonovi bolesti za prijavu HRVI (po zakonu iz 2005 g.) sad mogli doci konacno na svoje i predati zahtjeve za priznavanje HRVI na osonovu bolesti? Također me interesira posto je moj zhatjev za priznavanje HRVI trenutno na Ustavnom sudu dali bi sto mjenjao po pitanju predavanja eventualnog zahtjeva za HRVI po tom novom zakonu, ako bi to eventualno bilo moguce (mislim na predavanje novog zahtjeva za HRVI)? Jos me interesira dali ce se nama eventualno priznati onaj datum kad smo prvi puta predali zahtjev za priznavanje HRVI (ja sam konkreto prvi zahtjev za priznavanje HRVI podnio 09/2006.g.)? Eto toliko od mene pa unaprijed zahvaljujem na odgovorima ili komentarima. Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  12. Pozdrav za Groznog i Zkova od Zagi-a. Grozni fala lijepa na informaciji ak je to tak kak si napisal, ja se sa takvim necim jos nisam srel pa nisam znal da to tak ide, znaci da se usaglasimo to sad Mihanoviceva ide sa odgovorom prema Upravnom sudu da je kao moja tuzba prema njima neosnovana, znaci procedura kod Upravnog suda ide dalje prema protokolu, jel tak?(zato i stoji u naslovu odgovora citiram UPRAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE U ZAGREBU) Prijatelju Zkova razumijem ja tebe kad pises da ti radije ides na pogorsanje bolesti ali prijatelju da si pratio sve moje objave vidio bi kakav je bio tijek mojeg postupka i da sam i ja krenuo kao za pogoršanje bolesti sa poprilicnom novom dokumentacijom, bolnickim lijecenjem i itd, ali da su mi to sve lijepo odbili sa onim famoznim obrazloženjem da posto nema HRVI nemam pravo na pogorsanje, znaci tom logikom mogu ja jos prikupiti brdo dokumenatcije ali sve zabadav nemas HRVI nema pravo na pogorsanje bolesti. I dati jos napisem malo obrati paznju na pisanje u ovoj temi i jednoj slicnoj drugih forumasa pa ces vidjeti kolikom ima istih ili slicnih pisanja forumasa koji su prilikom predavanja zahtjeva za pogoršanje bolesti prošli od prilike isto sto i ja pa nekli jos i punog gore posto su imali zahtjeve od lijecnika opce prakse u svojim ambulantama da moraju placati za obrasce koji su ima lijcnici pisali za pogorsanje bolesti.Znaci tim nacinom nikad kraja pogotovo ne pozitivnog za mene, zato ne vidim neke razlike između pokretanja novog zahtjeva za pogorsanje bolesti ili podnosenja tuzbe, zato sam ja i isao na nacin da najprije pokusam stvar istjerati cim dalje pa da vidim kako funkcionira stvar a sto se tice samog zahtjeva za pogorsanje bolesti na tvoj nacin nikad nije kasno, samo je razlika u tome da kad podnesen zahtjeva za pogorsanje bolesti sa ovakvim nacinom obrazlozenja da nemam HRVI znaci nikad u zivotu ja vise ne mogu dobiti rjesenje da mi je doslo do pogorsanja (osima ako mi Ustavi sud donese presudu u koju korist u svezi HRVI), a sad cu ipak vidjeti kako ce to funkcionirati kad rjesavam preko suda. Evo za sad toliko, jos jednom fala obojici na savjetima, informacijama i komentarima. Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima ma gdje god bili!!!
  13. Pozdrav postovani prijatelji od Zagi-a! Eto da Vam javim po pitanju ove teme nekaj novog kao sto sam i vec pisao 29.03.2011.godine predao sa tužbu na Upravni sud u zagrebu u svezi pogorsanja bolesti (do sad imam 30 rat 70 izvan rata opca nesposobnost za rad). Zamislite iznenadenja (mislio sam du cu morati cekati 3 g. na rjesenje i odgovor na moju tuzbu) kad ono danas dobijem odgovor i to pazite sad od HZMO, Sredisnja sluzba, Mihnoviceva kbr.3 u kojem lijepo pise znace sve onako kako sam predao tuzbu na Upravni sud i sve to sto jos slijedi sto sam podnio, da sam tuzbu podnio u roku i itd, da ne duzim i gdje lijepo piše da se tuzba nije osonovana (opet su mi potvrdili onako kao i prije 30 rat 70 izvan rata opca).Meni sad nije jasno kakve veze ima Upravni sud na koji sam tuzbu slao sa HZMO koji su mi napisali taj odgovor na tuzbu i u cijem zaglavlju stoji HZMO Sre. služba, Mihanoviceva kbr.3, dok u naslovu pise UPRAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE U ZAGREBU pa kaj su se sad te dvije institucije spojile u jednu i onda zajednicki donose presude.Kako onda i cemu uopste podnosti tuzbu i kako ocekivati neku pravdu kad presudu opet donosi tijelo koje te je vec jednom odbilo i na ciju sam odluku podnio tuzbu. Znaci po takvom mi koji nemozemo i nezelimo prihvatiti nepravedne odluke koje su donesene na nasu stetu vise nemamo ni institut tuzbe (kakva je to pravda i gdje tu ima logike) I jos da napisem da po ovom odgovoru na tuzbu vise i nemas mogucnosti podnosenja nekekve zalbe ili nesto drugo preostaje ti vjerojatno jos tuzba na Ustavni sud? Toliko za sad pozdravn svim braniteljima ma gdje god bili!!! :-? :place:
  14. Pozdrav!!! Ma o kojim pravima oni raspravljaju jedino o onima o kojim govori Rojs ko je jamio jamio je (da se razumijemo ovo ne mislim na istinske branitelje koji su stekli svoje statuse na posten nacin). Vidi se i na ovom forumu koliko jos ima obespravljenih branitelja koji su bili posteni i koji nikako da dođu do svojih prava vec se moraju godinama vucarati po sudovima RH za koju su se borili, izgubili zdravlje, prijatelje itd, zar nije najveca zalost da smo u rat isli radi pravde i pravice do koje sada nikako da dođemo. Sretnem se danas kod doktora sa kolegom sa kojim sa prosao dosta ratista i on mi pokaze plavu karticu koju je dobio od zdrastvenog osiguranja kojom je oslobođen od plaćanja zdr.usluga, samo da navedem otprilike smo prošli iste ratne puteve, isti ratni i civilni staž istih smo godišta ali je on predao zahtjev za RVI 9 mjeseci prije nego ja i on je fala Bogu ostvario skoro pa sva prava po zakonu dok je nisam ostvario ništa i za sve to moram još debelo plačati jer se moram liječiti kao i on. Nek veli ko šta hoće ali za mene nas dvojica nismo nikako ravnopravni kao da živimo u dvije različite države, da ne spominjem Ustav RH prema kojem bi morali svi biti ravnopravni ali smo suoceni sa gorkom istinom da ima nas poprilacan broj koji smo manje vrijednih od drugih. I sad politicari i njima slicni ovi iz nepotrebnih udruga koji su zauzeli dobre pozicije i beru dobre novce za koje najveci broj njihovog clanstva ni nezna prodaju nam toplu vodu da svi imamo ista prava i da smo svi u pogledu branitelja ravnopravni. Pitam ja njih a u kojoj to oni državi žive očito ne u ovoj našoj jer očito nece znati i brinu se samo za sebe. Neka se okrenu malo oko sebe i neka cuju glas branitelja pa ce vidjeti da nisu u pravu i da braniteljima treba još puno pomoci a ne ih prepuštati nekakvim nebuloznim zaklonima...!!! Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!
  15. Pozdrav zvonemarkus od Zagi-a! Evo da ti je napisem za sebe ako ti to sto znaci ovim redom: komisija MUP-a DZ Šarengradska u Zagrebu, HZZO poradi 100% bolovanja, HZMO poradi odlaska u mirovinu i normalno pošto mi je predmet išao na reviziju ministarstvo branitelja. Znaci 4 komisije su mi potvrdile da mi je bolest iz rata a prema glupom Jacinom zakonu nemam pravo na HRVI, a prema Ustavu RH bi morali svi biti ravnopravni NAVODNO! Eto toliko!!! Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija