Jump to content

emka

Korisnik
 • Broj objava

  334
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Označavanje ograde

  Itko, savjet. hvala
 2. Označavanje ograde

  Poštovani, Obveza je vlasnika gledajući sa ulične strane da sa desne strane podigne ogradu, to mi je jasno. Što napraviti u situaciji kada taj vlasnik to ne učini nego samo uz rub parcele stavi pola metra ubodene žičane štapove na svaka cca 2 m i ništa drugo, a predstavlja opasnost za djecu (nisu niti dovoljno vidljivi od obrasle trave. Upozoriti na ugrožavanje osoba ili što drugo. Kome se obratiti. Hvala.
 3. Prodaja nekretnine

  Drugim riječima da budem sigurna, ako daruje meni nekretninu kao majci prije isteka 3 godine (ne bračnom drugu ili vlastitom djetetu) morati će vratiti poreznu olakšicu ??? Znači preporuka mi je čekati 3 godine i tada sastaviti darovni ugovor prema meni kao majci. Oprostite ako sam dosadna no moram biti sigurna. Puno hvala.
 4. Podizanje ograde

  Poštovani, znam da vlasnik mora podići ogradu da ogradi svoju nekretninu gledajući sa ceste prema nekretnini sa desne strane, međutim da li se ograda podiže isključivo na sredini međe ili taj koji ju diže mora isključivo biti na svojoj strani. (isprike ako je ovakav slučaj već bio). Naime nismo u dobrim odnosima sa susjedom pa me zanima da li on ogradu koju diže ima pravo biti samo (cca 30 cm ) samo na svojoj zemlji. Obzirom da je međa označena uz sam rub (10 cm) od septičke. Hvala.
 5. Prodaja nekretnine

  Ima li kakve veze to što bi to bio darovni ugovor kćeri prema majci.........?? Hvala.
 6. Registracija na krivu adresu

  Puno hvala na odgovoru. Pozdrav
 7. Prodaja nekretnine

  Itko, bilo kakav savjet ,bila bih zahvalna. Lp
 8. Poštovani, što poduzeti kada uočite da je sportsko društvo prijavljeno na vašu privatnu adresu greškom a tako stiže i pošta. Uputiti ih da otklone grešku ... u kom roku.... na koji način. Hvala unaprijed.
 9. Poštovani, Molim vas da me uputite koliki mora proći vremenski rok u slučaju prodaje nekretnine a da se ne plati porez. Naime prije dvije godine smo kupili nekretninu i kćer je iskoristila poreznu olakšicu za sebe ,dijete i supruga kao prvu nekretninu. Sada bi ona taj dio darovala meni kao majci , znam da je bilo ranije da mora proći nešto kao 3 godine . Hvala. Lp
 10. rastava skrbništvo djeteta

  Možda nisam dobro objasnila situaciju. Ma razumijem ja to da se ne može braniti ocu viđanje, bolja je po meni situacija da dijete boravi kod majke do donošenja odluke uz dozvolu viđanja od oca. Ovo bi bila situacija kad bi otac odveo dijete prisilno od majke. Da li u tom slučaju može CZSC donijeti odluku i na koji način postupiti. Nema sumnje obzirom na ponašanje i uvijete kome će dijete pripasti, međutim ovdje je slučaj o privremenoj mjeri, koliko se čeka da sud donese odluku ??. Hvala
 11. Poštovani, U slučaju rastave -suprug svojevoljno uzeo dijete ( 4god) što majka može učiniti.? Naime ukoliko postupak mirenja traje mjesecima, majka ne može fizički uzeti dijete (ucjena-ne dam ti dijete) da li mora čekati sudsku presudu ..? Napominjem da majka potpuno vodi brigu o djetetu što mogu svjedočiti vrtički djelatanici, otac nema fiksno 8 satno radno vrijeme, dijete bi većinu vremena provodilo sa svekrvom. Otac također ima agresivnu narav no to mogu potvrditi uža obitelj i prijatelji. Molim savjet i iskustva jer mi nepojmljivo da dijete čeka mjesecima normalan život. Hvala.
 12. Javnobilježnički akt

  Zahvaljujem na odgovoru. međutim primjećujem u tekstu članka jedan "nedostatak". Da li znači znati pisati ujedno i razumijevanje pročitanog ako me razumijete. Osoba može znati riječ zemlja ali i ne npr. što znači čestica kao pojam.
 13. Javnobilježnički akt

  Poštovani, da li osoba koja je gluha i koja treba ovjeriti potpis kod bilježnika (znači treba tumač) mora to obaviti u formi javno bilježničkog akta ili može nekako drugačije.? Koja je cijena tog akta, pretpostavljam veća nego samo ovjera potpisa. Hvala. Srdačan pozdrav
 14. Darovanje nekretnine

  Znači čekati 3 godine. Zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav
 15. Poštovani, U slučaju da kćer darovnim ugovorom daruje majci nekretninu, nema poreza, to mi je objašnjeno, no kakva je situacija ako je prilikom kupnje kuće kći sa djetetom koristila poreznu olakšicu, da li darovanjem meni kao majci ću morati platiti porez na promet nekretnine. Hvala na pomoći. Srdačan pozdrav.
×