Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

emka

Korisnik
 • Broj objava

  337
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, na koji način napisati prigovor na kaznu za parkiranje ukoliko u to vrijeme nisu radili parkirni aparati. To mora negdje biti vidljivo u sustavu. Hvala. lp
 2. Invalidska mirovina

  Mislila sam ukoliko liječnik nije upućen u pravni dio da postoji zakonska odredba. Hvala. Pozdrav
 3. Poštovani, molim vas ukoliko radnik ima 30 god staža ,dobiva otkaz, nakon par godina oboli od oblika psihoze, šizofrenije obzirom da nema dovoljno staža a godine starosti 56 god. nema još pravo na mirovinu, da li može podnijeti zahtjev za invalidsku mirovinu? Hvala na savjetu. Pozdrav
 4. Označavanje ograde

  Itko, savjet. hvala
 5. Označavanje ograde

  Poštovani, Obveza je vlasnika gledajući sa ulične strane da sa desne strane podigne ogradu, to mi je jasno. Što napraviti u situaciji kada taj vlasnik to ne učini nego samo uz rub parcele stavi pola metra ubodene žičane štapove na svaka cca 2 m i ništa drugo, a predstavlja opasnost za djecu (nisu niti dovoljno vidljivi od obrasle trave. Upozoriti na ugrožavanje osoba ili što drugo. Kome se obratiti. Hvala.
 6. Prodaja nekretnine

  Drugim riječima da budem sigurna, ako daruje meni nekretninu kao majci prije isteka 3 godine (ne bračnom drugu ili vlastitom djetetu) morati će vratiti poreznu olakšicu ??? Znači preporuka mi je čekati 3 godine i tada sastaviti darovni ugovor prema meni kao majci. Oprostite ako sam dosadna no moram biti sigurna. Puno hvala.
 7. Podizanje ograde

  Poštovani, znam da vlasnik mora podići ogradu da ogradi svoju nekretninu gledajući sa ceste prema nekretnini sa desne strane, međutim da li se ograda podiže isključivo na sredini međe ili taj koji ju diže mora isključivo biti na svojoj strani. (isprike ako je ovakav slučaj već bio). Naime nismo u dobrim odnosima sa susjedom pa me zanima da li on ogradu koju diže ima pravo biti samo (cca 30 cm ) samo na svojoj zemlji. Obzirom da je međa označena uz sam rub (10 cm) od septičke. Hvala.
 8. Prodaja nekretnine

  Ima li kakve veze to što bi to bio darovni ugovor kćeri prema majci.........?? Hvala.
 9. Registracija na krivu adresu

  Puno hvala na odgovoru. Pozdrav
 10. Prodaja nekretnine

  Itko, bilo kakav savjet ,bila bih zahvalna. Lp
 11. Poštovani, što poduzeti kada uočite da je sportsko društvo prijavljeno na vašu privatnu adresu greškom a tako stiže i pošta. Uputiti ih da otklone grešku ... u kom roku.... na koji način. Hvala unaprijed.
 12. Poštovani, Molim vas da me uputite koliki mora proći vremenski rok u slučaju prodaje nekretnine a da se ne plati porez. Naime prije dvije godine smo kupili nekretninu i kćer je iskoristila poreznu olakšicu za sebe ,dijete i supruga kao prvu nekretninu. Sada bi ona taj dio darovala meni kao majci , znam da je bilo ranije da mora proći nešto kao 3 godine . Hvala. Lp
 13. rastava skrbništvo djeteta

  Možda nisam dobro objasnila situaciju. Ma razumijem ja to da se ne može braniti ocu viđanje, bolja je po meni situacija da dijete boravi kod majke do donošenja odluke uz dozvolu viđanja od oca. Ovo bi bila situacija kad bi otac odveo dijete prisilno od majke. Da li u tom slučaju može CZSC donijeti odluku i na koji način postupiti. Nema sumnje obzirom na ponašanje i uvijete kome će dijete pripasti, međutim ovdje je slučaj o privremenoj mjeri, koliko se čeka da sud donese odluku ??. Hvala
 14. Poštovani, U slučaju rastave -suprug svojevoljno uzeo dijete ( 4god) što majka može učiniti.? Naime ukoliko postupak mirenja traje mjesecima, majka ne može fizički uzeti dijete (ucjena-ne dam ti dijete) da li mora čekati sudsku presudu ..? Napominjem da majka potpuno vodi brigu o djetetu što mogu svjedočiti vrtički djelatanici, otac nema fiksno 8 satno radno vrijeme, dijete bi većinu vremena provodilo sa svekrvom. Otac također ima agresivnu narav no to mogu potvrditi uža obitelj i prijatelji. Molim savjet i iskustva jer mi nepojmljivo da dijete čeka mjesecima normalan život. Hvala.
 15. Javnobilježnički akt

  Zahvaljujem na odgovoru. međutim primjećujem u tekstu članka jedan "nedostatak". Da li znači znati pisati ujedno i razumijevanje pročitanog ako me razumijete. Osoba može znati riječ zemlja ali i ne npr. što znači čestica kao pojam.
×