Jump to content

emka

Korisnik
 • Broj objava

  356
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Otplata hipoteke

  Zahvaljujem na odgovoru.
 2. Otplata hipoteke

  Ma obzirom da je to hipotekarni kredit kao što sam već napomenula bojim se da bi banka mogla čekati dvije neplaćene rate pa krenuti u postupak zapljene. tj. prodaje. ?? Da li ima obveza i kod takvog kredita obavijestiti opomenom ?? Nisam upućena u zakon.
 3. Otplata hipoteke

  Molim za savjet. Podigla sam sa kćeri stambeni kredit na nekretnini u kojoj zajedno boravimo. Zanima me da li postoji način na koji mogu provjeriti da li se sa njene strane redovito otplaćuje rata? Mogu li u banci dati prijedlog da obzirom da i ja u toj nekretnini živim na neki način stižu obavijesti ako nije rata sa njene strane plaćena na vrijeme. Zahvaljujem na odgovoru.
 4. Pokretanje rastave

  Dakle koji prvi korak je najlogičniji, zabrana prilaza zbog zlostavljanja žene djeteta , naime muči me onaj vremenski međurazmak do razvoda dok nije ništa od odluke donešeno a odvede dijete....... pomoć. Hvala
 5. Pokretanje rastave

  Poštovani, u jednoj kući žive roditelji, kćer ,zet unuk. Pitanje ukoliko kći želi rastavu ,na koji način pokrenuti postupak, obzirom da zet ne želi otići iz kuće (nije vlasnik ničega, jedan dio osim na roditeljima glasi na kćer) Ima li se pravo pozivati na posjed, da li smije otići kod svojih uzevši dijete bez pristanka majke?? Što je u svemu tome najbolje napraviti. Hvala.
 6. Prodaja nekretnine pod hipotekom

  Pretpostavljam da kupac dobiva neki dokumenat da je uplatio iznos. Ostatak iznosa se dobiva nakon toga, a kada se kupac upisuje kao vlasnik ?' Hvala
 7. Poštovani, Imam hipoteku na nekretnini koju želim prodati. Obzirom da je prodajna cijena veća od hipoteke, molim Vas upute na koji način se to podmiruje prema banci. Kako slijedi postupak što bezbolnije i brže za mene i kupca. Hvala na pomoći. Pozdrav
 8. Nepravedno napisana kazna

  Hvala na uputama, našla sam primjere prigovora. Međutim u dilemi sam da li da pišem na sud u Zagrebu, ili prema mjestu stanovanja npr. Sesvete..... ili nema veze. Hvala.
 9. Poštovani, doživjela sam prometni udes na način da je ispred mene naglo stao auto, ja sam stala na vrijeme, no iza mene se auto zabio u stražnji dio mog auta i nanio dosta štete.(čekam procjenu) Izlaskom policije napisana mi je kazna iz razloga da sam malo okrznula auto ispred sebe šteta sitno, skoro nikakva i to na mome autu. Bez obzira što sam bila u šoku (u autu malo dijete i ja) policajac nije htio prihvatiti činjenicu da je auto koji je mene udario straga odbacio na auto ispred mene. Da li se mogu žaliti na napisanu kaznu ? Vjerujem da moram prvo platiti pa tek onda pisati žalbu. Molim pomoć na koji način. Hvala
 10. uskrsnica za branitelje

  Dakle koliko je to 30 % proračuna ???? Obzirom na plaću nemamo pravo.... ?
 11. uskrsnica za branitelje

  Poštovani, dobila sam informaciju da ukoliko ja kao supruga primam cca 6 tisuća plaću nije moguće ostvariti nikakvu naknadu za supruga. Da li je to i dalje tako ?? Naime suprug ima preko 30 god staža i firma otišla u stečaj. Hvala na svakom savjetu.
 12. uskrsnica za branitelje

  Pa ovo ispada ako mi prelazimo cenzus od 997 kn po članu nema pravo na nikakvu naknadu, znači dovoljno je da jedna osoba u obitelji ima minimalnu plaću i već se ne možeš prijaviti za naknadu. ????
 13. Poštovani, objavljeno je da branitelji imaju pravo na uskrsnicu no samo ako su korisnici novčane naknade. Što to točno predstavlja. Koliko može obitelj imati primanja po članu da se ostvari to pravo. Napominjem da imam supruga koji je nezaposlen već više godina i ne prima nikakvu naknadu. Hvala na svakom savjetu. Pozdrav.
 14. Nepitka voda

  A u slučaju da je u predugovoru prilikom prodaje naveden članak koji glasi ... Prodavatelj se obvezuje podmiriti sve troškove koji bi eventualno naknadno nastali a bili vezani uz komunalne i vodne naknade i troškove koji bi nastali vezani uz održavanje objekata.......... što u tom slučaju.?? Hvala.
 15. ometanje na poslu

  Samo još nešto navodno je dotična osoba (ima liječničku dokumentaciju za probleme s kičmom) privremeno smještena u uredu na ispomoći (a tako se i odnosi prema poslu) dok joj se ne nađe adekvatan posao. Nitko ga neće jer se zna kakav je radnik, a to privremeno već traje preko 1,5 godine. Ima li kakav zakonski okvir koliko netko može sjediti na poslovima za koje nema adekvatno rješenje? Lp
×