Jump to content

bondgirl

Korisnik
  • Broj objava

    59
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam ovrhu od jedne firme,nemam nikakvih primanja niti išta u svome vlasništvu. Prilikom prve javne dražbe kada su došli u kuću mojih roditelja,pustila sam ih u zatvoreni lokal,obrt na moje ime za koji i je ta ovrha,kada su popisali stari TV,sada je bila druga dražba i nitko nije bio doma,osim mlađeg brata,oni dolaze sa 3 policajca,brat ih pušta opet u taj lokal,tamo uzimaju taj stari TV i traže ga odu u kuću,gdje žive moji roditelji,popisuju slike i tvrde da imaju pravo bez obzira što to ništa nije moje,ja jesam tamo prijavljena. E sad mene zanima,da li se moj otac može žaliti,što su mu ušli u kuću i popisivali njegove stvari? i koji je sad slijedeći postupak?
  2. moj dečko je zatvorio obrt sa velikim poreznim dugom i ostalim potraživanjima,nema ništa na svoje ime tako da kada krene ovrha neće mu imati šta ovršiti.Mene zanima dali ja ako se sutra npr. udam za njega posliježem naplati tih njegovih dugova?,dali se može vršiti moja imovina i moja plaća?
  3. Ja od svojih dugova ne bježim,nažalost nemogu ispoštovati rok koji se od mene traži,situacija je takva sada da ne mogu dobiti nikakav kredit što ne znači da bi trebala ukrasti taj novac da ga njima vratim,to mi ne pada na pamet. Kada sam dobivala taj novac niti u jednom trenutku nisu spominjali ugovore,kamatare ili slične stvari, bilo je nema veze kad budeš mogla vratit ćeš!
  4. Imam pitanje: Prijetaljica moja je prije 4god digla kredit od 25.000kn i posudila meni,dogovor je bio da kada će njoj trebati da ću ja dignuti kredit i vratit joj.Nakon 1god ona traži svoje novce,ja odem u banku i odbiju mi kredit jer sam prezadužena i previše jamstava i nisam kreditno sposobna,ok,ona i muž me zovu ismijavaju me,kako nemam novaca,svima pričaju kako sam im dužna pa ja opet nakon 1god odem u banku i opet me odbiju.Prošle godine u ovo vrijeme ja njima pokažem platnu listu gdje vide da imam plaću 1000kn i da nemogu drugačije im vratit novce nego kreditom,da bi meni jučer njezin muž,inače policajac,rekao da ako im u roku od par dana ne vratim novce da će on dug prodati nekakvom kamataru???....šta mi je činiti?
  5. Pitanje! imam blokirani račun već par mjeseci i plaća mi sjeda na zaštićeni,ali bi mi firma trebala isplatiti neke novce i traže da otvorim žiro račun....zanima me ko zna....ako ja danas otvorim taj račun koliko dana treba proći da ta informacija dođe do Fine pa da i njega blokiraju,dali bi stigla podići te novce sa žira prije nego Fina dozna da sam otvorila novi račun?
  6. Identičnu stvar imam i ja....znači meni je prošle god u 1 mjesecu došlo rješenje od suda gdje se obustavlja da bi meni ove godine samo Vip sjeo na račun,preko Fine! Ostala sam u šoku misleć da je to rješeno ili da ću bar dobiti neku ponovnu ovrhu na koji imam pravo žalbe. Moj savjet ti je jedan jedini,koliko god bila u pravu,plati to Vipu jer će ti blokirat račune,a onda nemožeš ništa. Ja sam hodala od Fine,banke,Vipa do odvjetnika i niko ništa nezna,samo kažu plati! Btw ovo šta si ti dobila znači da se obustavlja ovrha nad nekretninama i da ide putem platnog naloga iliti Fine!
  7. Nažalost par tisuća kuna nakraju nebude par tisuća kuna,kada ti oni zbroje dug,pa kamate,pa troškovi javnog ovršitelja,bravara,policije,suda....eee onda je to fina svota,a stan ulazi u ovrhu nažalost,zato oni i dolaze kućama da te prisile da zbog par tisuća kuna ne ostaneš bez krova nad glavom nego da izmisliš(posudiš) novce!
  8. A mene zanima šta meni točno taj ovršitelj može uzeti kada ja nemam ništa,živim kod roditelja,nemam auta,motora ni bicikla...nemam ništa u vlasništvu....osim robe,a i to nemogu dokazati da je moje! Uostalom moj tata ga nije dužan pustiti u svoj stan,ako je ovrha na mene,jel!
  9. Može,naravno,meni moj poslodavac uplaćuje regres,prijevoz,božičnicu na zaštičeni,ali po zakonu to nije izuzeto iz ovrhe...tako da puno ovisi o poslodavcu!
  10. Ti si trebao u trenutku promjene poslodavca obavijestit odv.ured koji je vodio tu ovrhu,tako da se tvom novom poslodavcu pošalje admin.zabrana od strane tužitelja. A te tri godine je trebalo da se postupak ovrhe ponovno pokrene,da te se pronađe i sjedne na račun,sa naravno većim kamatama za te tri god i novim troškovima postupka.
  11. Kamate se računaju na glavnicu pojedinog potraživanja,koja kreće od dana kada je dugovanje nastalo. A nagodbu za otpis kamate,pogotovo kod poreza možeš dobiti ali kada dođeš sa novcima.Nema nagodbe da ti otpišu pa ćeš ti to platit jednog dana kad tad!!!
  12. Ako primaš plaću preko računa i imaju ti šta uzimat,a s obzirom da je dug toliko veliki prema tvojim primanjima,plaćat ćeš dok si živ Inače apsolutna zastara je nakon 10god od dana donešenog rješenja od suda,ako se u tom roku ne uspiju naplatit ili ne pokrenu novi postupak ovrhe. Tako da ako nemaš mogućnosti to podmiriti najbolje da primaš plaću na ruke i da nemaš ništa na svoje ime,stan,auto,zemlju...a, kamata je 14% godišnje.
  13. Naravno da imaš osonove jer taj minus je bio novac od banke i ako si ti bila u nedozvoljenom minusu a novci su sjeli i fina je to uzela to se nije smjelo,a tome je kriva banka jer su oni ti koji šalju obavijest Fini da ti imaš raspoloživ iznos na računu.Ja imam isto blokiran račun i dozvoljeni minus u kojem jesam naravno i svki mjesec uplatim na taj račun 50kn kamate za korištenje toga minusa što sebi banka uzima,a bez obzira što je račun blokiran.Ja da sam na tvome mjestu ja bi napisala opomenu pred tužbu u kojoj objasni da su nezakonito dozvolili podmirivanje ovrhe sa svojim novcima a tebe terete i nabijaju kamatu i to naslovi na upravu banke,na ruke direktora.Mada takvih situacija ima jako puno tako da...
  14. Dali si ti imala dopušteno prekoračenje po računu 4000kn i na to još svojih extra novaca 4000kn,pa ti je ovrha uzela svih 8000kn?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija