Jump to content

evergreen

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije ili kasnije svi toga postanemo svjesni, ma koliko smo nade imali u to da ćemo kao visokoobrazovani na temelju kvalifikacija, znanja (pa čak i radnog iskustva) i pronaći radno mjesto. Ništa od toga! A upravo me ovo danas potaklo da nešto napišem ovdje: poslala sam već stotine zamolbi, a odnedavno radim tako da najprije nazovem ustanovu/tvrtku za koju je objavljen natječaj i PITAM da li već imaju osobu -> u većini slučajeva mi odgovore da se zna za koga je natječaj, pa tako i danas kad sam nazvala u jednu školu!!! ...i što ja tu mogu? Koga im poslati? Kome se žaliti? ...vjerojatno mi preostaje samo biti sretna što zbog njihove iskrenosti ne moram trošiti na kopiranje i poštarinu. Pfff!
  2. Trebam preporuku za odvjetnika koji je specijaliziran za kazneno pravo,a da se razumije i u računovodstvo, na području Slavonije i Baranje (Osijek) - imate preporuku?
  3. Slična situacija i kod nas u tvrtci... samo, kolega je krao novac, čini se krivotvorio potpise, pravio fiktivne fakture i tko zna što sve još... Ima tu više kaznenih djela na okupu: krađa, prijevara, zlouporaba položaja i ovlasti,... Pitanje je tko je od drugih kolega još sudjelovao u tome i tko je sve znao a šutio... tko je sve imao korist... Imate savjet za kojeg odvjetnika da se odlučimo na području Slavonije i Baranje? Još nije pozvana policija... ali bit će tu još svega.
  4. Imam pitanje: Korisnik usluga traži da se iz ugovora izbaci članak u kojem je navedeno da ukoliko zakasni, dužan je platiti zakonsku zateznu kamatu - zanima me da li i ako se taj članak izbaci iz ugovora o obavljanju usluga, on i dalje po zakonu duguje zakonsku zateznu kamatu, u visini koja je propisana zakonom? ...radi se o trgovačkom ugovoru. Hvala unaprijed!
  5. evergreen

    kamate

    Neko vrijeme je prošlo od ispita pa, trebam pomoć... Korisnik usluga traži da se iz ugovora izbaci članak u kojem je navedeno da ukoliko zakasni, dužan je platiti zakonsku zateznu kamatu - zanima me da li i ako se taj članak izbaci, on i dalje po zakonu duguje zakonsku zateznu kamatu, u visini koja je propisana zakonom? ...radi se o trgovačkom ugovoru. Hvala unaprijed!
  6. I ja sam poslala neovjerene dokumente i to za vise nego nekoliko mjesta u DO i na raznim sudovima... I dobila sam poziv za testiranje. Bilo bi lakse da je testiranje po zupanijama, jer ovako moramo trositi vrijeme i novac, traziti slobodan dan na poslu (koji nema veze s pravom), a usput se nadati da to sve ima smisla i da nije vec namjesteno/rezervirano ili kako god zelite... Sretno svima, jos razmisljam da li da idem...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija