Jump to content

Ready00

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na pomoci najprije. Ja imam to rijesenje o zatvaranju obrta i Porezna ga ima isto. Rijesnje jos kuci za to mirovinsko i zdravstveno nisam dobio. Jedino telefonski poziv prije par dana i kad me nisu uspjeli dobiti zvali su zenu koja mi je vodila financije dok sam imao obrt i koja mi i danas ispunjava te obrasce kad treba za PDV. Ja pojma nemam zasto sam u PDV-u i na koji nacin i po kom zakonu i 2 god nakon zatvaranja. Ali tako je to do sada. I na najamninu u 1 mjesecu koju sam dobio za 2010 ja sam platio puni PDV. Ja sada planiram nekretninu prepisat na suprugu pa cemo vidjeti onda po kojem ce me zakonu tretirat. Nisam im duzan lipe. Sva dugovanja davno zatvorena. Jos 2008. Ja sam cuo da su cak i ljude koji su u mirovini i iznajmljuju apartmane tjerali da placaju mirovinsko i zdravstveno jer da imaju dodatnu zaradu. Po kom zakonu nemam pojma. Hvala!
  2. UFF..Obrt je zatvoren 2008 i imam rijesenje o tome. Ne traze oni mene da platim nikakve zaostatke jos za mirovinsko i zdravstveno. Nego su me sad nazvali nakon 2 godine da bi ja to trebao placati iako mi je obrt zatvoren. Ja sam ostao u sustavu PDV-a zbog te Amortizacije ali kao Fizicka osoba a ne obrt. To su mi oni savjetovali ako zelim da se izbjegne placanje pdv-a na Amortizirana sredstva. Ne razumijem po kom zakonu sam ja duzan placati ta davanja ako nemam obrt?
  3. evo imam jedan problem i molio bi savjet ako ga netko ima. imao sam obrt 10 godina i 2008 sam ga zatvorio. objekt u mom vlasnistvu sam iznajmio. ostao sam u sustavu PDV-a jer inace bi trebao platiti Amortizaciju koju sam koristio tokom 10 godina obrta. sada su me zvali iz porezne da moram placati mirovinsko i zdravstveno osiguranje. nakon 2 godine su se sjetili toga. meni ne treba vise mirovinsko jer ionako imam godina dovoljno za minimalnu penziju jednom. Ja i supruga i dijete zivimo na tom jednom najmu posto smo oboje nezaposleni.dali sam ja to duzan placati i sto napraviti da se izbjegne to.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija