Jump to content

babaloo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Hitno trebam odvjetnika za radno pravo, lokacija Zagreb. Molim vas preporuke putem privatne poruke. Ukratko: imam ponudu za drugi posao, ali u ugovoru s trenutnim poslodavcem imam stavku na osnovu koje mi mogu stvarati probleme. Trebam savjetovanje o načinu uručenja otkaza i vrsti otkaza. Hvala svima!
  2. Meni je isto to što vi kažete logično i normalno, ali eto, sad mi je već stigla opomena (boljerečeno prijetnja ovrhom) za neplaćene račune za mjesece i prije isplate stana i prije primopredaje (očito moj upravitelj ima neku svoju logiku). Tako da sad stvarno ne znam što mi je činiti: pisati nekakve prigovore (kome?), ili naprosto ne poduzimati ništa (platiti ne mislim u svakom slučaju). Eto, molila bih vas ako imate ikakav pametan savjet, da mi ga udjelite, jer nisam pametna što da radim. Ne bih se htjela inatiti i natezati s ovrhama, javnim bilježnicima i sl. ako nisam u pravu, a ne znam jesam li u pravu.
  3. Ok, ali tom logikom gledano osoba koja kupi stan može odugovlačiti s upisom u vlasničke knjige godinu, dvije... Što u tom slučaju? Recite mi, molim vas, na koji se to zakon mogu pozvati kad krenem u bitku da ne želim platiti pričuvu za razdoblje u kojem nekretninu nisam preuzela. Ili da jednostavno ne platim navedene račune i bog. MOgu li snositi kakve posljedice?
  4. Kupila sam stan u novogradnji, pa vas molim da mi odgovorite u kojem trenutku nastupa obveza plaćanja pričuve. Ugovor je potpisan u 2. mjesecu, cjelokupni iznos plaćen u 6, a primopredaja izvršena u 7. I sad sam odjednom dobila račune za 4., 5. i 6.mjesec. Investitor tvrdi da moja obveza plaćanja pričuve počinje s potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. To mi je malo teško za povjerovati, jer ja nisam postala vlasnikom stana potpisivanjem samoga ugovora nego kasnije. Pa bih vas molila da mi kažete u kojem ja točno trenutku čitavog tog procesa postajem vlasnikom stana i imam obavezu plaćati pričuvu - nakon plaćanja cjelokupnog iznosa, dobivanja tabularne da se mogu u gruntovni upisati kao vlasnik, primopredaje? Kojim je zakonom ili pravilnikom to određeno, da se mogu na njega pozvati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija