Jump to content

Iggy9

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. RH je poslala zahtjev za mirno rješenje spora, te ukoliko se spor ne riješi podnijet će se tužba sudu. Traži se da preuzmem obvezu isplate naknade za korištenje za zadnjih pet godina, koja naknada mi prije nikada nije komunicirana, pozivaju se na ZOO, članci 1111. - 1120. Nadalje, od nedavno ispostavljaju mi se svaki mjesec uplatnice za korištenje prostora, no nema nikakvog ugovora koji bi regulirao prava i obveze. Ukoliko se mogu pozivati na neke pravne argumente da barem umanjim iznos za zadnjih pet godina, cijenim informacije. Nadalje, da li je u redu da mi se naplaćuje mjesečno najam bez ugovora, mislim da ZOO spominje pisani ugovor u tu svrhu, no na moje traženje ugovora nema odgovora. Hvala
  2. Nije pokrenut nikakav postupak, hvala
  3. Korisnik sam prostora na koji se upisala Država, pa me zanima ima li pravne osnove da mi se naplati korištenje prostora od trenutka upisa do sada (tj. retroaktivno). Radi se o više godina unazad, nikada nije sklapan nikakav ugovor i nikada nisu poslane nikakve uplatnice, iako su svi moji podaci bili dostavljeni i poznati (za što postoje i dokazi). Ukoliko za takvo što nema osnove, cijenio bih info na što se mogu pozivati. Hvala i pozdrav
  4. Dobar dan, zanima me koliki je rok za zastaru HEP-ovih tražbina za stubišnu rasvjetu u stambenoj zgradi. HEP tvrdi da rok za zastaru nije godinu dana, jer se rok od godinu dana odnosi na kućanstva, no ne navode koliki je rok za zastaru za tražbine za stubišnu rasvjetu. Puno hvala.
  5. Postovani, Stan je u Hrvatskoj. Da li je legalno da vlasnik stana angazira radnike iz Slovenije, za gradjevinske radove? Hvala
  6. Postovani, Ako je zgrada etazirana, da li se fasada i dalje smatra zajednickim dijelom zgrade, te za sve zahvate treba pribaviti suglasnost vecine suvlasnika? Hvala
  7. Da li je moguće likvidirati d.o.o. u roku kraćem od godine dana (6 mjeseci od objave poziva vjerovnicima + 6 mjeseci za podjelu imovine) ako društvo ima jednog člana, i nema imovine. Drugim riječima, da li se takvo društvo može likvidirati odmah po proteku roka od 6 mjeseci od objave poziva vjerovnicima (naravno, uz zadovoljavanje svih uvjeta - izrada potrebnih izvješća, podmirenje svih obveza)? Ako da, pod kojim uvjetima. Hvala.
  8. Da li d.. mora imati direktora, ili je dovoljno da ima samo prokuristu?
  9. Imaju li suvlasnici stambene zgrade ikakve instrumente da suvlasnika (vlasnika stana) koji ne podmiruje niti jednu svoju obavezu (plaćanje pričuve, ostalih komunalija, čiščenje itd) prisile ili na ispunjavanje obaveza, ili na iseljenje (prodaju stana, ili slično). Hvala.
  10. Da li je upis promjene jedinog osnivača/člana d..-a u sudski registar konstitutivan ili deklaratoran? Hvala!
  11. Naslijedio sam stan te sam u zakonskom roku podnio poreznu prijavu vezano uz porez na promet nekretnina, za što posjedujem i potvrdu. Da li smijem prodati stan prije nego što mi je nadležna Porezna uprava ispostavila obračun poreza na promet nekretnina po osnovu naslijeđivanja? Hvala.
  12. Hvala svima. U gruntovnom izvatku, vlasnik je moj pokojni otac. Postoji i ovjereni kupoprodajni ugovor izmedju mog oca i kupca, tako da ja kupcu vlasnistvo ne sporim niti na isto ne polazem bilo kakva prava (drugim rijecima, stan pripada kupcu, i to je za mene svrsena stvar). Razumijem da je usprkos tome sto postoji ovjereni kupoprodajni ugovor izmedju mog oca i kupca, najbolje da annex potpisem.
  13. Pokojni otac prodao je stan kupcu, koji se za života mog oca nije upisao kao vlasnik u zemljišne knjige. Nakon smrti mog oca, kako bi se upisao, kupac je angažirao odvjetnika koji pod prijetnjom sudskog postupka traži da kao nasljednik svojeg oca potpišem Annex kupoprodajnom ugovoru. Da li sam Annex obavezan potpisati, budući da se prodani stan ne pojavljuje u mojem Rješenju o nasljeđivanju (i niti na koji drugi način nije vezan uz mene)?
  14. Da li je Rješenje o nasljeđivanju dokument koji se bez ograničenja od strane Javnog bilježnika ili suda može distribuirati trećima, ili se radi o dokumentu privatne naravi koji se samo pod određenim uvjetima može distribuirati trećima?
  15. Pozdrav! Ako se naslijedi stan, da li je nasljednik obavezan podmiriti režije nastale od datuma smrti vlasnika, do datuma pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju? Tijekom trajanja ostavinskog postupka, stan je bio zapečaćen. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija