Jump to content

m06

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imala bi jedno pitanje u vezi s Programom otkupa vlastitih dionica Izdavatelja. Zanima me da li netko zna da li je Izdavatelj dužan donijeti taj Program i u kojim slučajevima. Ukoliko to nije dužan učiniti,zašto se isti donosi? Unaprijed zahvaljujem.
  2. Da li netko zna točno tumanječnje odredbe sadržane u čl. 233. st. 1. Zakona o trgovačkim društvima koja društvu zabranjuje stjecanje vlastitih dionica da bi njima trgovalo. na koju trgovinu se to odnosi? Hvala
  3. Dobar dan... može li mi netko detaljnije protumačiti naprijed citiranu odredbu ZUP-a tj. navesti konkretne primjere stvari manjeg značenja...Hvala! Rješenje u stvarima manjeg značenja Članak 99. U stvarima manjeg značenja u kojima se udovoljava zahtjevu stranke, a ne dira se u javni interes niti interes trećih osoba, rješenje se može sastojati samo od izreke u obliku zabilješke u spisu, ako su razlozi za takvu odluku očiti.
  4. Vlasnica sam nekretnine za koju uredno plaćam komunalnu naknadu. Nedavno sam postala nasljednicom druge nekretnine i upisala se kao vlasnik u zemljišnu knigu. U spomenutoj nekretnini nitko ne boravi a ja nemam namjeru koristiti je dogledno vrijeme. No računi za plaćanje komunalne naknade i dalje uredno stižu na ime pokojne osobe. Sukladno članku 22. stavku 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu komunalnu naknadu dužan je plaćati vlasnik ili korisnik stambenog prostora. Treba li se stoga ova odredba tumačiti na način da sam dužna plaćati komunalnu naknadu iako nekretninu nitko ne koristi? I da li bi nekorištenje nekretnine predstavljao jedan od mogućh razloga zbog kojeg se može odobriti potpuno ili djelomično oslobađanje od plaćanja komunalne naknade? (čl. 23. st. 1 istog zakona) Unaprijed zahvaljujem na savjetima =)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija