Jump to content

nim3

Korisnik
  • Broj objava

    147
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

nim3 je na 27. kolovoza 2013 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što nim3 objavi!

Postignuća

  1. Poštovani, Sve to možete prigovarati , ali odluka o tome je na sudu. Naime da biste da sigurnošću mogli utvrditi da li je nastupila zastara potrebno je prije utvrditi neke činjenice koje niste spomenuli. Pretpostavljam da ste dobili rješenje o ovrsi temeljem pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi Javnog bilježnika a koje je glasilo na ime Vaše majke. Ukoliko se radi o ovoj varijanti onda ovrhovoditelj potraživanja zastarjevaju nakon 10.god. od dana pravomoćnosti i ovršnosti.
  2. Slažem se Bovu, ali naglašavam da ima primjera sudske prakse u kojoj se temljem čl.158.ZPP-a, odbije zahtjev za ovršnim troškovima ukoliko je tužitelj povukao tužbu ali nije povukao odmah nakon što je tuženik udovoljio t.z. ( 15 dana)
  3. Uputite dopis odvjetniku s traženjem da vam izdaju potvrdu da su se namirili po Ovrv i dostavite im dokaz o svom plaćanju.
  4. Malo informacija ste dali, ali je za pretpostaviti da imate prijedlog za ovrhu koji se još podnio sudu i to ili općenito na imovini ili na pokretninama i da je ovrhovoditelj sada zatražio da se promjeni sredstvo ovrhe pljenidbom novčanih sredstava temeljem OIB-a, sada bi vam trebao biti blokiran račun! Kada je ovrha postala pravomoćna?
  5. Molim vas, objasnite mi: je li me davatelj usluga prije pokretanja prijedloga za ovrhu bio dužan obavijestiti/upozoriti da (navodno) imam prema njemu taj dug. Ili mi bilo tko za bilo koji račun koji sam zaboravio platiti može namjestiti ovrhu i napraviti troškove ovršnoga postupka mnogo većima od samoga duga? Nažalost, zakonom nije propisana obveza slanja opomena, a niti obveza slanja računa preporučenom poštom, tako da prigovaranje neprimanja računa i neopominjanja na sudu ništa ne znači.
  6. Slažem se s Bovu, teško je dobiti HRT, bolje se dogovoriti i s njima se može dogovoriti plaćanje na rate, ali ako dođe do te faze , oni u pravilu potražuju troškove ovršnog postupka u cca iznosu od 1000,00 kn, a na što nemaju pravo i sud im neće toliki trošak obistiniti, naravno ovo sve pod pretpostavkom da predmet vodi sudac koji će to ispravno odbiti. Dužni ste platiti na ime ovršnog troška 250,00 kn +PDV na taj iznos i 80,00 kn javnobiljež.troška +PDV na taj iznos, a svi ostali popisani troškovi nisu osnovani i ne bi ih trebao sud ni priznati. Moj savjet je da platite što hitnije utuženu glavnicu i kamate i kad dođete na sud ili pošaljite sudu dokaz da ste platili i inzistirajte da se tužitelj očituje da li povlači tužbu ili ne , ako povuče tužbu , onda se pozovite na odredbe Zakona o parničnom postupku po kojem je propisano da tužitelj koji povuče tužbu dužan protivnoj strani naknaditi troškove parničnog postupka. Ima primjera sudske prakse ( Županijskih sudova) koji su temeljem navedenog odbili zahtjev za ovršnim troškovima.
  7. Niste dobili tužbu jer ste dobili prijedlog za ovrhu/ rješenje o ovrsi na kojega ste uložili prigovor pa je temeljem uloženog prigovora rješenje o ovrsi stavljeno van snage i sada slijedi ročište na kojem su stranke dužne iznjeti sve dokaze i činjenice na kojem temelje svoje zahtjeve pa će sud donjeti odluku.
  8. Ne bi smio, nego samo iznos od 2/3 prosječne plaće u RH bi vam trebao uplatiti na zaštićeni račun a ostalu 1/3 na blokirani račun.
  9. Ne, ukoliko na zaprimljeno rješenje o ovrsi niste prigovarali , isto je postalo pravomoćno i ovršno.
  10. Drago mi je da sam pomogla, tome i služi ovaj portal. 27000,00 kn je jako dobar iznos!
  11. Žalba je uložena pravovremeno. Nema veze što je štur, bitno je samo istaknuti prigovor zastare i bitno je da ste naveli ispravan broj predmeta na koji se pozivate i naravno potpisali. Možete već sada se obratiti odvjetniku , naravno sa svim papirima što imate.
  12. Još nešto , ako niste sigurni utvrditi pravomoćnost i ovršnost , možete slikati mobitelom pa ćemo i to provjeriti. Veliki je to iznos zbog puno godina kada su tekle kamate. Meni nije čudno i kad dignete kredit , veliki dio otpada upravo na kamatu.
  13. 19.11.1998. podnose prijedlog za ovrhu, sud donosi rješenje o ovrsi pod br: 21692/98 dana 19.01.1999., računi koji su tuženi nisu u zastari. Iz popisa troška vidim da su 5 puta uplatili predujam sudu ( ne znam da li radi dostave rješenja o ovrsi ili radi popisa i pljenidbe pokretnina) i to kroz razdoblje 1999., 2000., 2001. Ono što je Vama najvažnije u ovom se pismenu NE NALAZI, ( mućke su ga sakrili) A TO JE DATUM PRAVOMOĆNOSTI I OVRŠNOSTI!!!!!! Na str. 2 se navodi da se sve to predlaže temeljem pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi pod br: Ovrv-21692/08 ali se ne navodi kada je postalo pravomoćno i ovršno. Ovaj prijedlog za promjenu sredstva ovrhe podnose 17.02.2012.god. ( provjerite na prijamnom štabilju jer ja to ne vidim) i sud temeljem njega donosi novo rješenje o ovrsi pod novim brojem 16Ovrpl-7228/13. Slijedom utvrđenih činjenica moj savjet je da odete na sud u ovršnu pisarnicu i zatražite uvid u spis gore navedenih brojeva i u spisu pronađite prvi prijedlog za ovrhu pod br: Ovrv-21692/98 i na njemu provjerite koji datum pravomoćnosti o ovršnosti je naveden. Ukoliko je navedeno da je isti pravomoćan o ovršan do 16.02.2002. u tom slučaju je nastupila zastara ( jer je prošlo više od 10.godina).
  14. Maja 1981 skenirajte mi pa ću pogledat, tako će biti puno lakše , a Bovu ovdje nije išao zahtjev za izravnu naplatu jer se radi o starom predmetu kad su se prijedlozi za ovrhu slali sudu a ne kao danas javnom bilježniku. Na temelju ovoga zadnjeg što je Maja 1981 navela, sud je po prijedlogu za ovrhu donio rješenje o ovrsi dana 19.01.1999. Pitanje je da li isto rješenje ikada dostavljeno ovršeniku, ali izgleda da je kad se navodi pravomoćno i ovršno rješenje. Samo treba utvrditi sve datume. Pošaljite, biti će puno lakše.
  15. Morate poslati preporučenom poštom!!!!!! Sud bi trebao ako uistinu je zastara, staviti van snage rješenje o ovrsi i čekajte dalje što će biti, pa na vrijeme reagirajte. Bovu, je li se slažete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija