Jump to content

Toni185

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Toni185 objavio

  1. Ne razumijem kako mislite da je došlo do provedbe na novom predmetu-Čitala sam da se po novom mogu naplatiti samo sa onim što drže a ne nećim novim hvala
  2. Imam pravomocnu ovrsnu presudu iz 2006. godine na 1/3 plate koju uredno plaćam više od 12 godina za naknadu stete privatnoj osobi. Sada mi je račun deblokiran u FINI, mogu li se pozvati na zastaru na ovrhu budući da nije bilo promjene sredstva plaćanja ? Jer u sve ovo vrijeme placam samo kamate a ovrha raste i nemogu se toga rijesiti.
  3. A cak i nije bilo to u razgovoru sto se navodi, jer se u biti ponasaju kao da ih ne zanima, ako me vec nisu zvali isti dan i to rijesili nego cekaju.. A poslat cu im email da je jos kod mene, bilo bi lijepo zadrzati, -da ostetim neku osobu to nebi nikad napravio, ali greska slovenske firme hehe.. Netko kaze da se moze zadrzat, netko ne, ali nije zezancija.. Poslat cu im ipak da mi posalju prvo stvari koje sam narucio i onda mogu doci po tv.. A zanima me sta sa tim jer sam ja raspakirao tv i koristio ga? da samo vratim i da ne pricam da sam ga otvarao ili?
  4. Oscar Magno iz slovenije je firma hehe, mislim neka kazem sta onda.. Ono jos sam fer bio, zovem ih da je stigla tv umjesto lnb-a za satelitsku sto sam narucio i zena se niti ne ispriča ni nista, samo dali bi ja mogao do poste i poslati, rekao sam da ne, da bi radje da dodju po nju.. A i u biti cekat cu da mi dostave moje djelove prvo jer sam ih platio.. ako im vratim ovo, oni mi ni ne moraju poslati nista jer sam ja vec potpisao da sam primio sta ne? U biti nakon toga sto smo pricali nije se javila 3 dana, i sutra je radni dan pa cemo vidjeti.. ok znaci nemogu zadrzati jer je kazneno djelo ali isprobao sam ju..tj i sada gledam na njoj..
  5. U redu, vratit cu ju. Jedino sto nemam namjeru ici do poste ili nesto nosit ju pa da mi ju i netko ukrade da ja budem kriv.. hvala na odgovoru
  6. Preko jedne firme naručio sam proizvod u vrijednosti od 500kn,koje sam platio prilikom preuzimanja posiljke,i umjesto tog proizvoda unutra se nalazila televizija u vrijednosti od 3700kn. Kakav je sljedeći postupak, dali ja mogu zadržati televiziju jer je u mojemu vlasništvu već 7 dana ili je po zakonu moram vratiti. Ta firma zna da je kod mene i nisu se ni ispricali nego su meni rekli dali bi isao ja do poste poslati tu televiziju pa bi mi oni to nekako kompenzirali, i nakon toga se nisu javili 3 dana... Sad kakva su moja prava kao potrošač? ja nisam dobio svoje proizvode,a televiziju ne bih vratio jer to nije moja greška nego njihova. Mene zanima dali me oni mogu tužiti ili poslati policiju zbog toga?
  7. Hvala na brzom odgovoru. A cuo sam da se malo toga moze i da cu platit odvjetnika da pise nesto sto nece pomoci.. mozda ipak da se posvetim odradjivanju kazne i to je to. Hvala na pomoci utjerivacu!
  8. Ugl. slucaj je poceo 2004(nisam bio pijan, drogiran, zaspao sam za volanom usred dana sa 50-60km/h na ravnoj cesti) prvo sam dobio godinu dana zatvora (mladji punoljetnik) i zalio se i doslo 6 mjeseci zatvora ili 60 dana rada- sto je odlicno bilo.. I sada 2 godine nista, i jucer dodje presuda kad sam vec zaboravio na to od drugostupanjskog suda - 9 mjeseci zatvora.. I zovem odvjetnika da sam to dobio i on kaze nista se ne moze napraviti dali je to istina ili moze nesto? U slucaju nisam uspio dokazati da sam zaspao za volanom jer je taj glupi psiholog nije vjerovao..nadam se da bi kazna bila manja ako bi to bilo dokazano.. molim vas ako neko zna nesto nek sl.kaze svaki odg. je dobrodosao..hvala
  9. Hvala Bovu za prijedlog! Ali kada to nabavim kako kasnije ide.. bojim se ovrhe i da ne dobim neku veliku kaznu... I znaci ne pustim ih u stan, ali sta ako nabave nalog od suda?? ima neko iskustva u vezi te odjave ovdje na forumu?..
  10. Evo da ne otvaram novu temu, mi mozes kiki reci sta mislis o ovome http://vinkovci.com.hr/vijesti/hrvatska/kako-otkazati-pretplatu-za-hrt/ Nebi ni ja htio placat pretplatu samo zato jer su lopovi pa ako moze savjet kako da se rijesim toga i da ne dobijem kaznu neku.. radje cu si uzet digi ili total tv i imat hbo paket programa za te pare nego sto cu jednom pogledat ligu prvaka na hrt-u.
  11. Pa da mi moze dati praznu garazu do ovog problema nebi ni doslo. posudila ju je susjedi i ona joj nece vratit, sad je moja garaza ali uvijek mogu ponistit ugovor. Ali htio bi to rijesit, nemoze netko samo uzet drugom nije posteno.
  12. Ukoliko ste kupili garažu, pretpostavljam da ta garaža ima kao nekretnina vlasnički list. Ukoliko je tako, vjerojatno ste napravili Kupoprodajni ugovor i ovjerili ga kod JBU. Ukoliko ste u Ugovoru naveli tabularnu izjavu, na temelju nje i Ugovora imate pravo prijenosa vlasništva u gruntovnici . Ukoliko ste kupili onako (bez papira i Ugovora) tada je posao ništavan. Uglavnom , izgubili ste novac koji ste vlasniku dali na ruke. ukolik još bez svjedoka, zaboravite na cijeli slučaj i počnite iznova. Ukoliko pa je sve legalno, nemojte se konfrontirati sa osobom koja isto tako svojata Vašu garažu. Postupite ovako: Kad ta osoba automobilom napusti garažu, ostavite vašautomobil pred vratima, priomijenite bravu kao što je rekao ovaj gospodin prije mene. Bolje da ta osoba koja se smatra "vlasnikom" zove policiju, bar s time nećete imati ništa. God Luck Mike Da da kupio sam garazu, tj moj brat i imam vlasnicki list, dobro je da nisam nista jos platio, nego kad to rijesimo cemo dati novac koji je napisan, ali dobra je zena a ova joj se jednostavno nece maknuti iz garaze... Znaci rijesit cu to najbolje kad ova izadje iz garaze i ja stavim bravu svoju i nova vrata i na miru sam pa nek ona dokazuje sta god hoce.. Trebo bi neku kameru postavit kad bi bilo moguce pa da znam kad izadje, ali jednom ce sigurno Raspitao sam se i da ako maknem njen auto iz garaze moze doci do komplikacija i ona je u pravu, smetam ju u posjedu ali cim ode gotovo.. hvala na savjetima, izgleda trebam samo cekati, ali bolje nego na sudu jer bi dugo trajalo..
  13. Ovako kupio sam garazu od jedne starije zene, a ona je prije posudila garazu nekoj osobi, i sad ta baba nezeli izaci iz garaze.. Nego je ona po zakonu u posjedu jer je duze od mjesec dana, sta ne? A sad koje su moje opcije? Dali da provalim u garazu izvadim njen auto i stavim svoj pa nek ona tuzi?! ili da otvorim vrata od garaze, i zovem policiju da mi se neko parkirao u garazu i a ja kupio garazu taj dan, naravno prodao mi brat, tako da nisam i mogao znati ako je netko unutra.. molim vas pomoc, jer kad nemozes na svoje stvarno je za poludit taj zakon.
  14. I jos samo nesto da pitam, dobio sam presudu i naravno sad idu zalbe i tako, rekao je odvjetnik da ce to jos trajat par mjeseci, smijem li ja napustat drzavu jer presuda nije pravomocna dok su zalbe sta ne?
  15. Da to se nije spomenulo na sudu, ali ovo si imao pravo ... Za to sam optuzen. ..Ah po citanju na netu mislim da bi dobio istu kaznu da sam vozio 200 i imao 2.o promila, nadam se da ce se smanjiti kroz zalbu.
  16. Pozdrav, ja sam zapoceo temu. Kako to mislis na pobijanje kazne i druge mjere? A za ovo drugo, da tako sam se branio, rekao sam istinu a onda sta bude, odvjetnik mi je savjetovao drukcije ali ne znam lagat i htio sam da bude fer i prema sudu i prema drugoj strani koju sam ostetio, takodjer sam zeni od ovoga biciklista rekao tako par dana poslije nesrece. A sad, malo sam citao po netu i npr. na ovoj str http://www.slobodnadalmacija.hr/20050226/crnakronika03.asp pisu stvarno smijesno niske kazne, ne kazem da moja nije niska jer je, ali, ja sam vozio oko 50-ak km/h i nisam bio pijan. A npr. neki od ovih su pijani vozili i jurili i slicne su kazne, cak i manje.. Dali bi se ova kazna mogla jos smanjiti ili se moze cak i povecati ako se zalis?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija