Jump to content

irenka1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, 22.g, alkohola 0,75g/kg u krvi, mladi vozač, prvi prekšaj iz čl.l99 st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, PU podnosi optužni prijedlog. Prema navedenom,koju novčanu kaznu mogu očekivati, da li ima bodova i koliko mjeseci bez vozačke,hvala.
  2. Poštovani, primila sam tužbu na ime i prezime kao jamac platac temeljem bjanko zadužnice koju je moje poduzeće izdalo poslovnom partneru. Potpisana sam kao jamac vlastitom poduzeću. Po prestanku suradnje zadužnica mi nije vraćena, nego je pokrenuta naplata na nepostojeće dugovanje. Na žrn poduzeća nema sredstava pa se pokreće tužba na ime jamca tj.mene. Sud mi daje 15 dana za odgovor na tužbu. Moje poduzeće nije dužno bivšem poslovnom partneru i ne radi zbog moje teške bolesti već 4 godine. Zadužnica je izdana u 2005.g., a pokušali su je naplatiti 2008. Kako odgovoriti na neosnovanu tužbu i obraniti se od neistine, konkretno zaustaviti postupak i da ga sud odbaci kao neosnovan. Hvala.
  3. Poštovani,evo mog nedavnog slučaja. Nisam se usudila zvati ih 2 mjeseca, čekala sam neku lovu da sjedne, od toga ništa pa sam skupila hrabrost i eto: Nazvala sam Diners i tražila otplatu cjelokupnog duga na rate. Odobravaju otplatu na 36 rata, s tim da sam im vratila karticu, a kad otplatim dug, obnovit ču karticu. Čak su me pitali koliko mogu mjesečno otplaćivati ako hoću kraći rok otplate, a datum rate je po mom izboru tj.mogućnosti. Nakon telefonskog dogovora, napisala sam istovjetnu zamolbu, te navela sve podatke ,te datum tel.razgovora na koji sam se pozvala,te poslala kao i kopiju platne liste i kartice tek.rn. Poslala sam preporučeno,Diners je to komisijski odobrio ,te mi poslao Izjavu koju sam potpisala kod JB da mi ovrhom sjedaju na plaću ako se ne držim Ugovora. Uz to su tražili zadužnicu. Sve je riješeno u 15 dana, i ja otplaćujem dug, evo već 3.rata.Isto je riješeno i sa Amexom. Ušla sam u dug zbog dugotrajnog bolovanja, pa nisam u mogućnosti dizati nikakve nenamjenske kredite. Hvala Dinersu.S poštovanjem,I.
  4. Bastardz, imam vlastito iskustvo. Nisam se usudila zvati ih 2 mjeseca, čekala sam neku lovu da sjedne, od toga ništa pa sam skupila hrabrost i eto: Nazvala sam Amex i tražila otplatu cjelokupnog duga na rate. Odobravaju otplatu na 24 rate, s tim da sam im vratila karticu, a kad otplatim dug, ponovo ću biti korisnik. Čak su me pitali koliko mogu mjesečno otplaćivati ako hoću kraći rok otplate, a datum rate je po mom izboru tj.mogućnosti. Nakon telefonskog dogovora, napisala sam istovjetnu zamolbu, te navela sve podatke ,te datum tel.razgovora na koji sam se pozvala,te poslala kao i kopiju platne liste i kartice tek.rn. Poslala sam preporučeno,Amex je to komisijski odobrio ,te mi poslao Izjavu koju sam potpisala kod JB da mi ovrhom sjedaju na plaću ako se ne držim Ugovora. Sve je riješeno u 15 dana, i ja otplaćujem dug, evo već 3.rata. Hvala Amexu .S poštovanjem,I.
  5. Poštovani, molimo savjet. Moj pokojni djed je oporukom svu imovinu ostavio stricu. Baka ,moj tata i stric su priznali oporuku, baka nije tražila bračnu stečevinu,a moj tata nije tražio nužni dio jer je prije po dogovoru isplaćen. Baka je prihvatila korištenje imovine,a stric nasljedstvo. Rješenje o nasljeđivanju je pravomoćno već tri godine. Sad se baka predomislila pa bi tražila bračnu stečevinu jer nema svoje imovine a htjela bi s prijateljicom sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju. Zapela je da će ići na sud, mi mislimo da nema potrebe sa svojih 80 godina jer ima svu pažnju i njegu, samo će iči u trošak,i to nagovorena. Da li uopće može obnavljati ostavinsku raspravu ili mora nekoga tužiti. Hvala.
  6. Poštovani, imala sam isti problem, pa sam čekala priliku.Prvo sam prijavila kvar na hitne intervencije kao da kaplje voda iz radijatora, onda sam dogovorila(privat)smrzavanje radijatorske cijevi i njeno rezanje tako da više nemam veze s kotlovnicom starom 50 godina. Sad se grijem na termicu, a računi su 7o% manji. Rezanje cijevi sam uskladila sa susjedima koji su na proljeće mijenjali cijevi od centralnog grijanja, a dokumentirani razlozi su neispravne instalacije. Uz pozdrav.
  7. irenka1

    Hvala

    Hvala na odgovoru.
  8. Umro mi je mlađi brat koji je bio neoženjen.Nema oporuke, a brat ima priznato izvanbračno maloljetno dijete, roditelji su nam pokojni. Molim informaciju da li ću biti pozvana na ostavinsku raspravu i kakva su moja prava.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija