Jump to content

xvuk

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. otvori ovu stranicu: http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=224
  2. bio bi to vrijedan podatak. hvala !
  3. Esade jesi li se raspitao u hvidri ima li kakvih povoljinijh kamata za otplatu kredita ?
  4. Daj Bože da je istina da ćemo bolje proći , no sudeći općenito mislim da je sve ovo mačak u vreći:- kako kome i ko je više sreće, nema pravila, ali zato postoje ŽALBE.
  5. doći će ti na kućnu adresu obavjest da doneseš nove (kopiraj) nalaze i lječničkog kartona. ako ti je privremeno do 7 mjeseca obavjest očekuj u svibnju, a ponovni izlazak pred prvostupanjsko negdje 8-9 mjesec.
  6. 15.12.2006. petak BRANITELJSKI FOND Nakon izlistavanja dionica Ine na burzi vrijednost Braniteljskog fonda porasla je sa 2,16 milijardi kuna na gotovo 2,9 milijarde odnosno za čak 700 milijuna kuna. U Braniteljskom fondu je, naime, osim sedam posto dionica HT-a i isto toliko dionica Ine. Povećanjem vrijednosti Fonda automatski je povećana i vrijednost svakog pojedinog braniteljskog udjela i to na oko 520 kuna! Tako primjerice branitelj koji je od 1991. do 1995. bio na ratištu i dobio je maksimalnih 5296 bodova trenutno ima udjel u Fondu vrijedan 27.560 kuna. Do prije nekoliko mjeseci vrijednost jednog udjela iznosila je oko 400 kuna, pa prozilazi da je ovim 30-postotnim povećanjem vrijednosti Fonda za isto toliko porasla i vrijednost svakog udjela. To znači da zasada prema neslužbenim procjenama jedan udjel u Braniteljskom fondu vrijedi oko 520 kuna. Pravo na dionice u Braniteljskom fondu ima, podsjetimo, 489.407 ljudi sa statusom branitelja. Gotovo svi oni dobili su u proteklih nekoliko mjeseci rješenja o visini svojih udjela s kojima će moći raspolagati za tri godine. Udjel ovisi o broju bodova s kojima svaki pojedini branitelj raspolaže budući da 100 bodova vrijedi jedan udjel. Pojednostavljeno, onaj tko je dobio 1500 bodova ima 15 udjela čija je trenutna vrijednost 7800 kuna. Do izlistavanja Ine na Burzi njegov je udjel vrijedio 6.000 kuna ili 1800 kuna manje. Maksimalan broj bodova koji može osvariti branitelj iz borbenog sektora je 5296 bodova ili gotovo 53 udjela, i vrijednost njegovog udjela je 27.560 kuna. Vrijednost Fonda još će rasti i to ne samo zbog rasta vrijednosti dionica Ine i HT-a već i zbog toga jer će u njega ući i dionice nekih drugih javnih poduzeća. No, oko 7800 branitelja još uvijek ne zna koliko iznosi njihov udjel budući da zbog nepotpunih podataka o ratnom putu ili JMBG-u to nije moguće izračunati. Povećanjem vrijednosti Fonda očekuje se i povećanje sredstava u Fondu za stipendiranje branitelja i Zakladi za pomoć braniteljima koji se financiraju od jedne trećine dobiti Fonda, pa rastom vrijednosti Fonda raste i dobit. 30 % veća vrijednost - branitelj koji je na ratištu bio od 1991. do 1995. godine - raspolaže s maksimalnih 5296 bodova, odnosno 52,96 udjela ( 100 bodova iznosi 1 udjel) - vrijednost jednog udjela iznosila je oko 400 kuna, a udjel u Fondu 21.184 kune - izlaskom Ine na burzu za 30% povećana je vrijednost Fonda i svakog udjela - jedan udjel u Braniteljskom fondu sada vrijedi oko 520 kuna, a udjel u Fondu 27.560 kuna
  7. prijatelju, ti si svoje TDZ popušio, a nama pripremaju kubu.
  8. :evilw: VRAG nikada ne spava -đava ga odnija :thumbsdown:
  9. Koliko sam jutros ima čuti naš dragi Taborski je dobio još 6 (šest) mjeseci mandata, a njegov je zamjenik (pomoćnik) otišao. Ima li još netko ovakvu informaciju ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija