Jump to content

actionegatori

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. .... treba mi informacija moze li se tuzba radi povisenja uzdrzavanja podici prije nastanka okolnosti koja utjece na visinu iste. odnosno, ako dijete krece u skolu na jesen, moze li se tuzba podici prije pocetka skolske godine. pri tom nikako ne mislim da presuda po istoj vazi od podizanja tuzbe vec ispunjavanjem okolnosti tj. da se uvecana alimentacija pocinje isplacivati pocetkom skolske godine. zelim izbjeci dvije stvari: 1. da se proces otegne 2. da se nagomilaju zaostaci radi se o minimalnom podizanju ionako minimalnog ( zakonom određenog) uzdrzavanja. moze li se u ovom postupku ( povisenje uzdrzavanja) tuziti i baku i djeda ukoliko je vjerojatno da roditelj zbog exmpl. dulje bolesti, nezaposlenosti, odsutnosti, izvrsavanja kazne zatvora itd. nece moci ispunjavati svoju obvezu ( u cjelosti) ili se to trebalo napraviti pri prvoj tuzbi? je li tuzba za promjenu susreta i viđanja s odvojenim roditelje nova tuzba? zbog novih obveza susrete nije moguce ispunjavati na dosadasnji nacin, pa moramo naci novi
  2. u postupku za povecanje alimentacije, moze li tuzenik traziti ne samo da iznos ostane isti nego da se cak i smanji? drugo pitanje: kad se moze predati tuzba za povecanje ako se za par mjeseci mjenjaju uvjeti? moze li se predati odmah pa da postane valjana pri ispunjenju uvjeta ili se treba cekati dok ta situacija nastupi, pa traziti povisenje i retroaktivnost?
  3. Postovani, zanima me ugovor o darovanju koji se ima ispuniti tek poslije smrti darovatelja- moje smrti. Htjela bih covjeku s kojim sam bila u izvanbracnoj zajednici nakon svoje smrti ostaviti novac. U jednu ruku to smatram svojom obvezom jer mi je pomogao kad mi je bilo jako tesko u zivotu. Platio mi je fakultet i bio moja velika potpora. Brinuo se za mene i moje dijete. Zanima me moze li se takav ugovor pobijati na sudu od mojih nasljednika? ( dijete ili ako dijete ne bude punoljetno njegovog zastupnika/skrbnika) Smatram da ce se taj covjek u slucaju da se meni nesto dogodi pobrinuti za moje dijete. Novac s razlogom ne zelim oporucno ostaviti djetetu jer u slucaju mldb.-nosti skrb nad njom ce preuzeti otac ( znam da ne ide automatizmom) a onda znam da ono nece imati nikakvu financijsku stabilnost i da ce taj novac nestati. kako da rijesim ovu situaciju?
  4. nije mi jasno, jeste li vi posjecivali svoje dijete dok je boravilo kod vase majke tih mjesec i pol dana? ako niste, zasto? i ako je dijete kod vase majke ( znaci bake) bilo mjesec i pol dana, ima pravo biti i kod druge bake jer i oni imaju pravo na viđanje unuka/e. i napisali ste da ce dijete do pocetka skole biti na otoku, pa to je max. 12-14 dana i manje ako racunamo da se dijete za skolu treba pripremiti na vrijeme i sigurno nece doci kuci u nedjelju, a u pon krenuti u skolu. na kraju, zadnja nelogicnost, pisete da dijete s vama ne odrzava susrete i druzenja, pa onda kasnije da ce vam time sto je dijete na otoku biti dodatno otezano doci do djeteta? pa ima li tih susreta ili nema?
  5. Pozdrav, zanima me sto trebam napraviti da pravomocna i ovrsna presuda o uzdrzavanju postane valjana u americi? amerika nije potpisnica gore navedene konvencije i tu svaki razgovor s nasim sredisnjim tijelima zavrsava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija