Jump to content

ivekblaz

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivekblaz objavio

  1. Molim vas nemojte poslovati s njima. Kratko i razumljivo loša iskustva. Npr urednost nije jamstvo da će i dva tjedna prije uplate rate zvati da podsjete. A zna se i dogoditi da nemaju evidenciju poziva pa zovu i još jednom da podsjete.
  2. htio bih još pitanja dodati, da ti se proba odgovoriti: a) što sa zahtjevom tih svojih ljudi u npr više od 20 godina si radila tu a oni te pitaju nakon godine dana za čega se koristila ova prostorija, b) gdje su lokacije sve dugotrajne imovine tj nekretnine ako znaš za to, c) kako ćete regulirati ono što si svojim umnim radom ostavila tvrtki, donijela poboljšanja u poslovnim procesima, d) ako si surađivala sa partnerima, pod kojim uvjetima će ti isti partneri surađivati sa novim "svojim ljudima", npr odgode plaćanja faktura, e) koliko godina nakon što im više nisi potrebna te smiju kontaktirati za bilo koja pitanja, eto to bi bila neka opća pitanja koja sam htio podijeliti, u svakom slučaju dobro pitanje si postavila
  3. Uredno održavam vlastiti posjed, no u šumi raznog drveća kojeg sam vlasnik na svom posjedu imam i par oraha i kestena. Svake jeseni ako netko nepoznati pokupi plodove a ne javi se meni da to želi koje su mi pravne mogućnosti da tim osobama dokažem da bi bilo dobro da mi se nekako jave da žele nekoliko plodova za sebe. Pokloniti ću jer nemam mnogo, ali ne bih htio da netko bez pitanja hoda po posjedu kada nisam kod kuće i još takve plodove prodaje. Otvaram temu i iskustva a zanimaju me pravne situacije sa strane kao vlasnika posjeda kada je vlasništvo narušeno. Hvala.
  4. Da, samo bi 52 nedjelje u godini bile neradne, a svi dani u godini bi bili radni od 16 do 24.
  5. Kod otvaranja trgovine, bio bi lokal otvoren i web shop bi radio može li se navesti radno vrijeme od svakog ponedjeljka do subote bez obzira na državne praznike da radi od 16h do 24h ? Lokal bi bio u dvorištu kuće gdje stanujem.
  6. suosjećam sa vašom situacijom, no mene zanima zašto se na platnoj listi navodi jedan od izdvajanja iz bruto plaće naziva "... za zapošljavanje ... " i onda se dogodi da 20 godina radite, niste bili na bolovanju, promjeni se uprava, vama otkažu ugovor o radu, a novce koje ste izdvajali ne možete dobivati iako ste to dužni plaćati, može li se malo više pravnika uključiti u ovo, da li ovo može biti osnova za prigovor o pisanom otkazu o radu
  7. Nisam siguran da li će pomoći, ali da nije možda POREZNA OLAKŠICA postotak, a POREZNI ODBITAK iznos u valuti.
  8. Zemljište je poljoprivredno i meni je susjed. No ne znam tko je sada vlasnik. Htio bih kupiti to zemljište i dati ponudu. Smije li se ovaj oglas objaviti na oglasnoj ploči sjedišta gradske uprave. Tražio bih dozvolu, koji odsjek treba. Može li malo više pisanih savjeta.
  9. nisam pravne struke, mislim da nema, da je bio predbračni ugovor gdje su sve regulirali možda bi tada imala, eto neka me netko ispravi ako bolje zna
  10. Ako mama iza smrti svog brata naslijedi dio koji dijeli sa drugim bratom. Imam li ja pravo preko nje da spriječim prodaju nekretnina isplatiti i nju i drugog brata. Možete mi navesti pravne stvari koje se događaju u takvim slučajevima. Iz sličnih iskustava.
  11. pošto je ovo sve u teoriji i nema podloge za ovo što ću napisati moglo bi se dogoditi po računici: osvojeno je 2.000.000,00 kn, porez na dobitke je 40% i ako ih isplaćujete u Hrvatskoj (na neki od računa otvorenih u banci ili pošti) morali bi poreznoj uplatiti u toku godine kada je isplaćen ovaj dobitak 800.000,00 kn. od dobitka 1.200.000,00 kn vam nitko ne smije ništa i novci su vaši malo pogledajte situacije po netu za više informacija
  12. Postovani Nisam previse pametan u ovoj situaciji, ali zanimljivo je pa evo mojih razmišljanja. Prvo bih Tele 2 zamolio da mi od pocetka ugovora posalje digitalno sve ispise mojih poziva i da se vidi koliki sam trosak napravio. Ako je on 50% (samo pozivi bez troskova cijene mobitela) manji, probaj traziti da podmiris to sto si potrosio na razgovore na 3 do 6 mjesecnih rata. Mobilni telefon pokusaj prodati te od toga podmiriti ostatak do ukupnog duga. I malo mi nije razumljivo ako si u vremenu koristenja znao da kupljeno i ugovoreno treba i platiti, zasto u periodu koristenja nisi nakon 3 do 6 mjeseci napisao dopis Tele2 gdje si vec vidio poteskoce u podmirenju troskova. Mislim da to sve i onda ne bi dovelo do ovrhe.
  13. Da li se takav objekt može izgraditi bez legalizacije na poljoprivrednom zemljištu (kultura je voćnjak u posjedovnom listu). Objekt bi služio za čuvanje rodnih kultura tokom godine (voćke, povrće ...) i alata za obradu. Da li postoji ograničenje do koliko m2 smije biti ?
  14. Kako sada u Hrvatskoj djeluje način formiranja prodajne cijene proizvedenog vlastitog voća i povrća. Da li postoje okviri koje proizvođač mora poštivati npr da ne bi smjela jedna rajčica biti ispod 1 kune ili je slobodno formiranje prema tržišnom zakonu ponude i potražnje. Nekako mi povećanjem inflacije u RH djeluje da bi se mogli vratiti na vremena prije 90 kada je država intervenirala u slobodu formiranja cijena. Molim one koji imaju slična pitanja da sudjeluju u ovoj raspravi da bi nam bilo jednostavnije pratiti ovu temu.
  15. 1) Imam SSS ekonomske škole i razumijem sve knjigovodstvene postupke. Zanima me da li vlasnik d. može samostalno sebi voditi knjige bez da si stavlja u popis registriranih djelatnosti kojima se d. bavi? 2) U registriranju djelatnosti d. navode se djelatnosti iz Nacionalne Klasifikacije Djelatnosti ( Zakon iz narodnih novina ) ili neke druge, može iskustva kakav je sada način?
  16. Razmišljam o otvaranju obrta. Za početak bih bio jedini vlasnik i jedini zaposlenik. Zanima me, da li si mogu regulirati isplatu neto plaće tako da si ju isplaćujem svaki petak u mjesecu a sve ostale doprinose na plaću mogu plaćati jedanput na mjesec. Uveo bih si i 4 satno radno vrijeme od ponedjeljka do petka. Zbog čega pitam, a i sam sebi postavljam ovo pitanje, zar nije stimulativno za radnika kada zna da ako se zalaže na poslu i ostvaruje rezultate odlično da zna da će za svoj rad svaki petak dobiti plaću. Vjerujem da je ovo model koji bi se trebao što više primjenjivati. Molim pravnike a i one koji više znaju o ovoj temi da se ovdje uključe u raspravu sa svojim prijedlozima i iskustvima.
  17. Svoj posjed ću podijeliti na trećine. Dakle 1/3 je okućnica s dvorištem, druga trećina je voćnjak i treća trećina je šuma. Želio bih ograditi žicom čitav posjed i zanima me slijedeće. Koje dozvole moram prikupiti. Da li moram obavijestiti susjede da će ograda biti točno po međi. Da li moram također obavijestiti Hrvatske Šume. Da li namjerno uništavanje ograde može biti temelj za podizanje prekršajne prijave protiv nepoznatog korisnika u svrhu neovlaštenog ulaženja u posjed. Kolika maksimalna visina ograde smije biti. Poljoprivredno zemljište se nalazi odvojeno od mjesta stanovanja. Na njemu se godišnje mijenjaju kulture. Namjeravam na tom zemljištu podići višegodišnji voćnjak. Koje su ovdje dozvole potrebne u svrhu ograđivanja zemljišta. Da li se smije na vrata ograde postaviti lokot. Da li je ovdje također temelj za podizanje prekršajne prijave oštećenje ograde od nepoznatog počinitelja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija