Jump to content

MolimPomoc

Korisnik
 • Broj objava

  57
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Aha, tako ide Tnx Sad samo cekat.. Ma tila bi da se to sta prije rijesi. Dosta mi je bilo bolnica i doktora, sad da moram upoznavat josi suce na opcinskom sudu..
 2. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Vjerovatno njemu, on je pokrenija postupak. Ja sam na e predmet vidila samo da je dopis za pristrojbu poslan jucer.. Nadala sam se da ce sud u startu odbacit zahtjev, al dobro.. Naoruzat se zivcima
 3. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Ovako, predala sam na sud ocitovanje vezano za njegov zahtjev i da zelim da ga sud odbaci (ukratko). E, sad gledam na e predmet, sud je posla dopis o naplati pristrojbe. Jeli to znaci da se pristrojba mora platit da se donese rjesenje uopce ili da ce provest cili postupak?
 4. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Ruby, nikad nije živija sa malom (sa nama), oni žive u stanu iznad, nikad nije brinija za nju ni ništa slično (on smatra da su tu i tamo šta bi išla sa njima u šetnju ili na mora briga za dite), dite je emocionalno povezano sa njegovom vanbračnom ženom (iako on u zahtjevu navodi da nema ženu). Željac, naravno da neću pristat, tražit ću ili odbacivanje njegovog zahtjeva ili pod nadzorom njegove žene ili osobe sa centra. Iskreno, nikad im nisam branila ni da je uzmu ni vode di oće (ne branim ni sad, šta je najgore) jer mi paše u jednu ruku da imam sat dva samo za sebe (nas dvi smo same), ali i tada je išla sa njima samo uz inicijativu njegove žene, ne njega. uglavnom, to šta on traži nije u skladu sa ob zakonom, nasilnik je, ditetu triba dat jest, šta on nije u stanju (zbog mog prigovora kako maloj cilo popodne nije nista da jest niti je prisvuka je i došlo do nasilja) i zato postoji mogućnost ugroze ditetove sigurnosti i života, to sam otprilike mislila navesti kao argumente za odbacivanje ili za susrete uz nadzor
 5. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Predepilog predstave redikula od "strica" mog diteta.. Stiglo mi je jutros sa suda njegov zahtjev, skupa sa izvjescem czssa o nepostignutom dogovoru (u kojem je naglaseno postojanje ob nasilja). Ugl, kreten trazi, ni vise ni manje, 2sata nasamo sa malom u tjednu, vikend misecno i tjedan ljetnih praznika. To je previse. Kako ovakve odluke izgledaju u praksi? Koje argumente iznit osim nasilja? Njegov je da mu je brat na samrti reka da se brine za malu (laze). Mi smo u kuci, u stanu jedan iznad drugog. Sta bi ja tribala dat dite tjedan dana da spava kod njega, sa njim u krevetu, a navodi u zahtjevu kako zeli malu gledat (jako ruzne asocijacije), plus sta mala doji i nece zaspat bez sise? Stvarno nisam pametna kako postupit a da je u zakonskim okvirima i da je vuk sit i ovce na broju..
 6. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Dodatno pitanje - on je i prijavljivani obiteljski nasilnik. Argument za susrete pod nadzorom? Hvala
 7. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Nema on dicu, a cisto sumnjam da ce je i imat, to je covik od 50i kusur godina. Ovo samo cini dispete, nista drugo, boli ga k za malu
 8. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Al zakon kaže da samo bake/djedovi i/ili braca/sestre, polubraća/polusestre imaju pravo tražit susrete i druženja, nigdi se ne spominju ni stričevi ni tetke ni ujci. Mogu li se pozvat na taj zakon? Ili neki drugi? Ijedan? Ne želim da sam provodi ni minut sa malom
 9. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Daljnja rodbina?
 10. Susreti i vađanja diteta sa stricem

  Zar se stričevi, ujčevi, tetke i slično, smatraju bližom rodbinom? Bliža rodbina = babe, dide, braća, sestre?
 11. Jedna sapunica gotova, druga počela.. Čitam obiteljski zakon, i nailazim da bake/ didovi, braća/sestre imaju pravo sudski tražiti da se odrede susreti i viđanja na unučetom/bratom/sestrom. Po kojoj zakonskoj odredbi na to ima pravo i stric? Jer je budala predala na sud tužbu za susrete i viđanja sa ditetom (nebiste virovali, još priti i da će mi skrbnišvo oduzest) jedno tjedno uru vrimena? Na šta se pozvati? Ako takav zakon ne postoji, jeli sud odbacuje njegovu tužbu? Jer bili smo na centru na savjetovanju, ali mi nije rekla pravnica po kojem zakon on ima to pravo Hvala!
 12. POMAGAJTE - CZSS

  Dilema... Nekidan sam zvala sutkinju je pitat kad ce cca bit rociste. Ona mi govori da rocista nece bit, nego cu samo dobit doma rjesenje, ali kao, da nema zurbe za rjesenje jer je mjera istekla, a centar ono kaze (nisam ih zvala iza toga) da nesmin dite uzest bez novog rjesenja. Ko je ovdi lud i zasto centar neda uzest dite bez rjesenja, a sutkinja da? Koga poslusat? Cekat? Cekat mogu ko zna dokad, ako je zena puna posla.. I opet, kakve sankcije mogu bit ako ne poslusam centar, obzirom da je sudska mjera istekla?
 13. POMAGAJTE - CZSS

  I jos nesto - iz kojeg razloga bi policija obilazila lokalne kafice i ispitivala ljude dolazim li sa malom? Centru nije bilo dovoljno sta su me (zbog navoda divera da pijem) natirali vadit jetrene enzime? Ili ovo nema veze sa centrom? Bokte sta je ovo doslo, nesmis ni uru vrimena sist medu ljude i kavu popit..
 14. POMAGAJTE - CZSS

  Niko nema odgovor sta se dogada u meduvrimenu, sa zakonske strane? Iz aspekta centra, dite u meduvrimenu mora bit u moje stare, do donosenja novog rjesenja, koje JOS nije niti na vidiku, u pon je tek spis dosa u sutkinje. Kako ubrzat stvari? Zar su oni u zakonskim okvirima? Da obicni smrtnik ne radi u zakonskim rokovima, snosija bi posljedice.. Nadzor centra.. Eee, kao, "pomoc", "produzena ruka", "podrska".. Moram li pristat na nadzor, obzirom na nedonesenu sudsku odluku o nadzoru? Sta se dogada ako ne pristanem na nadzor? Jer, ravan je zatvoru. I zatvor je bolja opcija. Centar je kao primarni problem naveja problem sigurnosti (zbog dogadaja sa autom) i zanemarivanja, jer dajem repeticije dok je dite samnom u prostoriji, i, kao, moram ih drzat dok dite spava ili ako je budna, mora je neko cuvat van stana, jer je "emocionalno najvaznije". Ako stopiram repeticije, to je opet vrsta zanemarivanja jer su mi izvor prihoda. A da ne pricam o tome da, kako voditeljica nadzora kaze, moram potpuno zanemarit sebe (odlasci psihijatru, popit kavu uru vrimena sa drustvom da zaboravim, pusenje u kuci, bit vani iza 9 navecer ni pod razno, itd). Pucam po savovima. Ako sam u icemu dobra, organizacija dana je jedna od stvari. Skoro 6mj je tribalo i samoj sebi i psihijatru i psihologu da me maknu sa mista i pokrenu, da pocmen izlazit medu ljude, a ova gamad me vracaju nazad, umisto da pomazu i poticu, guraju naprid. Ludim. Ako ikako mogu izbjec nadzor, bez da mi oduzimaju dite, recite mi kako.
 15. POMAGAJTE - CZSS

  A sta u meduvrimenu? Kako se vodi period izmedu kraja jednog rjesenja do donosenja drugog? Di bi dite tribalo bit u tom "meduvrimenu", sa mnom ili u moje stare?
×