Jump to content

Paladin

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što u slučaju da treća osoba aktivno sudjeluje u razaranju braka, to jest sustavno uništavanje jednog od supružnika iako još nije pokrenut postupak razvoda braka.
  2. A što se tiče njenih prijetnji socijalnim i drugim institucijama djetetu zato što ne želi s njom razgovarati, socijalna radnica je rekla da se gospođa lijepo smiri i da jednostavno ostavi dijete na miru par dana, dok on sam ne bude s njom htio razgovarati. Jednostavno da ga nezivka i da mu nešalje poruke. Jer i ona smatra da je sin jako povrijeđen s njene strane i da mu jednostavno treba vremena, ali da s njim razgovaram i da ga smirujem i pratim.
  3. Bio sam u CZSS, doduše nije bilo gospođe koja vodi predmet jer je na godišnjem iduća dva tjedna, ali sam razgovarao sa drugom socijalnom radnicom. Ona tvrdi da joj nije jasno zašto se supruga uopće došla javljati, da za to nije bilo potrebe sve do okončanja i donošenja konačne sudske presude, to jest do raskida braka. Pogotovo pošto smo se dogovorili da djeca budu samnom do okončanja postupka. Provjerit ću još jednom za dva tjedna kada se zadužena gospođa vrati sa godišnjeg.
  4. Na koji način? Samo da napišem dopis u kojem obavještavam CZSS da se supruga i ja rastajemo, da imamo dvoje malodobne djece, te da je ona napustila (odselila) zajedničko kućanstvo. Da li da pismo šaljem poštom uz povratnicu ili da odem sam u CZSS i predam ga tamo?
  5. Čini mi se da će se ova priča oko razvoda kretati u drugom smjeru. Supruga se javila u CZSS i rekla da se došla javiti kako ne bi ispalo da je napustila djecu, tamo su je pitali zašto se rastajemo, na što je odgovorila da jednostavno više među nama nema ničega, zanijekala je treću osobu u svemu ovome (treća osoba s njene strane), te je naglasila kako je "morala" izaći iz kuće. Rekla mi je da očekujem i ja poziv od CZSS svaki dan. Naglašavam da je sama odlučila odseliti i inscinirala je nagli odlazak iz kuće dan prije nego je dobila ključeve od stana. Sada ova priča sa CZSS, te i dalje tvrdi da je za sporazumni raskid braka i da je i dalje za dogovor. Zanima me što sada ja mogu očekivati u CZSS i da li da kažem za treću osobu ili prešutim. Sin (15g) poprilično teško podnosi sve ovo, trenutno ne želi s njom ni razgovarati niti se vidjeti. Sinoć je zvala i počela prijetiti institucijama ukoliko on ne bude s njom normalno razgovarao. Što da napravim?
  6. Ispričavam se zbog krivog pitanja. Pitanje je da li se može prvo proći postupak Posredovanja, a tek tada predati zahtjev za sporazumni raskid braka, pošto je supruga odselila i bila je u CZSS.
  7. Supruga je odselila prije desetak dana, djeca su samnom, a preije dva dana je supruga bila u CZSS, zato i pitanje dali se može prvo pokrenuti postupak mirenja, pa tek tada sud
  8. Da li se može prvo proći posredovanje, a tek onda ići sa zahtjevom za sporazumni raskid braka prema sudu, ili se mora ići prvo na sud koji određuje CZSS, pa tek tada posredovanje.
  9. Da li se u postupku mirenja uključuje CZSS, te da li se tada donosi pravomoćna odluka o raskidu braka.
  10. Supraga i ja se razvodimo i dogovorili smo se o sporazumnom razvodu braka. Djeca su odlučila da bi živjelka samnom, a ne sa suprugom. Ona se složila s time, jer ne želi djeci više otežavati nego što je. Isto tako ona nema uvjete za stanpvanje, jer je odselila i živi kao podstanar. Sin ima 15, a kći 12. godina. Supruga i ja smo jedinstveni po tom pitanju da djeca žive s kojim roditeljem hoće i da što manje dalje djeci priređujemo bilo kakve šokove pa i one u CZSS. Isto tako dogovorili smo se i oko posjeta djece njoj, to jest kada god djeca žele i kada hoće. Bez obzira na odluku suda. Zanima me, da li sud i CZSS prihvaćaju takav dogovor roditelja bez daljnjeg uvlačenja djece u sve to, ili ipak moraju i djeca na razgovore u CZSS, te da li CZSS uvažava takav dogovor roditelja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija