Jump to content

ELady

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. I još nešto, imam li pravo tražiti uvid u žalbu jer ne živim na adresi dostave i nema šanse da išta papirnato dođe do mene, i Rješenje sam skinula s e-građani. Živim u drugom gradu, ali tek me čeka prijava prebivališta na MUP-u. Mogu li doći i tražiti uvid u spis ili nazvati sutkinju? Hvala vam svima na pomoći.
  2. Nikada mi nisu dostavili rješenje o ovrsi, sama sam ga podigla na FINA-i, vadila sam očevidnik i nešto mi je bilo čudno. Pola podataka je krivo, naravno, zovu me, no ostavila sam im mail i rekla da ću jedino tako komunicirati, za sve ostalo ću ih pkrijaviti MUP-u za uznemiravanje. NIKADA nisu poslali ništa mailom. sumnjam da nešto i imaju. Sad ću ići PBZ-u po dokumentaciju kada i kako su to prodali B2 Kapitalu jer su meni rekli da mi tih 940 kuna minusa, dopuštenog, ide u otpis i da su mi zatvorili račune, što je netočno jer nakon što sam tražila kompletne izliste prometa po računima, nakon 5 godina, sada ponovno račune vode kao aktivne.
  3. I još nešto, od Fina-e sam dobila njihovo ovršno rješenje (kako li se već to zove) i tamo stoje krivi podatci, poput adrese na kojoj nikada nisam živjela i još je bilo nešto, ali nemam te papire kod sebe trenutno. I zanima me još jedna stvar - kada Rješenje suda postaje pravomoćno, stupa li odmah na snagu, ili ovisi o žalbama?
  4. Poštovani, molim pomoć. Naime, dovršen je, na prijedlog FINA-e, a koji sam prihvatila, jednostavan postupak stečaja potrošača. Rješenje je doneseno u moju korist i to 9. lipnja 2020. Na rješenje vjerovnici imaju pravo žalbe i naravno, B2 Kapital uložio je žalbu na rješenje 17. lipnja. Što će se dalje događati, što da ja učinim sljedeće, može li sutkinja odbiti njihovu žalbu? Nisam još vidjela žalbu, ali nazvat ću sud i tražiti uvid u istu. Očajna sam jer ne mogu vjerovati kakvi su to prevaranti. Dug koji imaju zaveden je dug od 980 kuna dopuštenog minusa koji je PBZ prodao B2 kapitalu iz zastare, 2014. godine, no oni su pustili ovrhu u srpnju 2019. godine, sa svotom od 2880 kuna. Mogu li izbjeći Županijski sud i kakva je inače praksa sudaca u ovakvim slučajevima? Zar je moguće da im žalba prođe? Sveukupno sam u blokadi bila gotovo 3200 dana, i sad stečajni može propasti? Užasnuta sam. Zahvaljujem unaprijed na pomoći.
  5. Poštovani, hvala na odgovoru. Stvarni dug je 3000 kuna prema ugovoru, no zadužnica je na 6500 i to jer smo bili budale, eto. Ali što želite reći, da će stati, i to FINA, s naplatom kada se naplati 10000 kuna ili će od svakoga skidati pa se na kraju naplatiti duplo, a ja ću morati tužiti za povrat? Ili? Budale smo jer smo potpisali zadužnicu na svojevrsnu ucjenu, jer se prijetilo dužniku izbacivanjem iz stana u roku tjedan dana, što se ne smije niti po zakonu, i to s maloljetnim djetetom, od 4 godine...Budale, eto to smo i dužnik i ja kao jamac. I da, ako bih išla na sud, jesu li važni datumi? Zadužinca je puštena, tj. ja sam 2. svibnja dobila obavijest o novoj naplati od FINA-e, ali kako ja imam 4000 kune svojeg duga koje ima pravo prvenstva, i u stečajnom sam postupku, ne znam kako će se naplatiti. Dužnik je u još većim, puno većim dugovima. Mogu li oni povući zadužnicu.? Jer da su imalo pametni, povukli bi je tako da sam kreditno sposobna i da mogu dići kredit i pokriti taj dug, ma koliko da moram...užas. i još nešto - dakle, oboma nam je prouzročena dodatna materijalna šteta jer je na svotu, u pravu ste, do 10 000 kuna išlo još svakome i onih 1 1234 ili 1324...dakle, najradije bi ih utužila.
  6. Poštovani, Sudužnik sam na zadužnici potpisanoj privatnoj osobi, za nepodmirene troškove stanovanja. Radi se o iznosu od 6,500 kuna, s time da sam i u postupku jednostavnog stečaja potrošača. Vjerovnik je pustio zadužnicu i sada su i meni i dužniku sjeli s ovhom od 10.000 kuna + 1234 kune svakome dodatnih troškova FINA-e. Također, ovrhovoditelj je zadužnicu ustupio drugome, opunomoćio meni i dužniku nepoznatu osobu. Dakle, i dužnik i ja smo automatski u dugu 11.234 kune. Je li to zakonito? I nije li jedino logično i pošteno da su sjeli s pola svote svakome? Naime, ozbiljno razmišljam da ih utužim za protupravno stjecanje koristi, no mogu li nešto poduzeti i na FINA-i prije toga? Također, ako će zadužnica ići u provedbu, tj. naplata se provodi, samo nemaju šanse naplatiti se s obzirom na redoslijed plaćanja, kako ću ja znati da će biti "pošteni" i kada se naplate predati zadužnicu, ili će naplatu automatski obustaviti FINA nakon što se naplati iznos od 6,500 kuna, koliki je stvarni dug? Također, zadužnica je potpisana za dug za stanarinu od 1500 kuna i to samo dva mjeseca pod ugovorom, a oni se naplaćuju za više od 4 mjeseca? je li uopće pravno valjana takva zadužnica? Hvala Vam unaprijed. Lp
  7. Molim vas da mi objasnite koja je procedura za proglašavanje apatridom i da li je to uopće moguće ? Koje uvjete je potrebno zadovoljiti i da li se postupak pokreće u Hrvatskoj ili Strasbourgu ? Napominjem da posjedujem samo hrvatsko državljanstvo, iz kojeg se, dakle, želim ispisati. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija