Jump to content

happycow

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, Mora li brat platiti porez na pokretnine (novac) u iznosu od 4% , naslijedio je preko 50.000 kn ukupno ukupno, ali pojedinačno manje od 50.000 kn na oročenje, stambenu štednju itd. Živjeli su sami na zajedničkoj adresi 15ak godina. Ona nije imala druge nasljednike. Porezno rješenje još nije stiglo a prošlo je 3-4 godine, dok je za nekretnine stiglo rješenje odmah i plaćen je porez. Hvala na pomoći.
  2. Pozdrav, Može li se poslovni prostor prenamjeniti u stan i kako? Koliko sam čitala, zgrada mora biti etažirana. Također, ima li nekih kazni ako se koristi kao stan, a u papirima je poslovni prostor? Puno, puno hvala!
  3. Pozdrav svima, Otvoreno mi je bolovanje po ljeti uz dijagnozu anksiozno-depresivnom poremećaja, na kojem sam još uvijek. Dala bih otkaz nakon isteka bolovanja, a po ugovoru o radu imam i mjesec dana neiskorištenog ljetnog godišnjeg odmora. Smijem li dati otkaz čim mi bolovanje završi, kakav otkaz trebam dati i smijem li godišnji odmor prebiti s otkaznim rokom? Također, znate li nakon koliko mjeseci bolovanja ide komisija ili kada prestaje naknada od Hzzo-a. Na bolovanju sam manje od 3. mjeseca. Velika hvala!
  4. Dragi forumaši, Radim u tvrtci koja ima dosta fizičkih osoba u svojim projektima i za sve njih uz ugovor potpisujemo i Gdpr obrazac. Imam ih spremne no nemam pojma što dalje moram činiti s njima. Zakon je toliko zbunjujuć da mi ni knjigođa ne zna obasjniti. Je li se. tablice šalju nekoj državnoj ustanovi ili se samo čuvaju interno? Ako netko zna dobar link ili page gdje mogu naći te odgovore bila bi jako zahvalna...dakle što se s time dalje radi u praksi. LP,
  5. Pozdrav, Hitno trebamo pomoć vezano za zakon o nasljeđivanju. Naime vodila se ostavinska rasprava vezana za 2 nekretnine, nekoliko pokretnina i dugova pokojnika kako bi se utvrdilo što je bračna stečevina, što je naslijeđeni dio i na koji način ide otplata duga po zakonu. U ostavinskoj su žena pokojnika i djeca pokojnika (iz tog braka i prijašnjih brakova) Utvrđeno je da su: nekretnine 1/2 bračna stečevina a 1/2 naslijeđeni dio (žena + sva djeca) pokretnine jednakom dijelom svima isti dio vlasništva Dugovi su kredit koji je na obje nekretnine u svojstvu hipoteke porezna još par dugova Pitanje jest ako je nenamjenski hipotekarni kredit na obje nekretnine koje su 1/2 bračna stečevina da li žena ona plaća pola kredita i porezne sama? Ona misli da svi trebaju vraćati kredit istim dijelom a nekretnine na kojima je hipoteka je 1/2 bračna stečevina. Naime došlo je do prodaje jedne nekretnine pa je sporno kako se otplaćuje dug. Molim Vas pomoć. Šta kaže zakon? Veliko hvala.
  6. Pa iskreno voljela bih odgovor za obje opcije: a) da nema prekida - radim na tome b) da odem na burzu na npr mjesec dva; u slučaju da poludim jer plaće jako kasne, pa zatražim otkaz da imam pravo na burzu Hvala na odgovoru.
  7. Poštovanje, Imam pitanje. Nadam se da skoro prelazim kod novog poslodavca. Kod ovog gdje sada radim 7 godina, pravilo je da već od 01 01 možemo koristiti novi godišnji odmor u toj godini. Dakle ako sada u 2 mjesecu odem na tjedan dana, da li kod idućeg poslodavca imam pravo na još tri tjedna godišnjeg? Da li mora proći 6 mjeseca ako je neprekinut radni odnos? Što u slučaju da odem na burzu, pa nađem novi posao, da li je 6 mjeseci uvijek odgoda po zakonu? Da li mi strai poslodavac mora dati neku potvrdu koliko sam iskoristila? Lp Andrea
  8. Bok svima, Nisam plaćala pretplatu od 2007 g do danas. Sada sam prodala stan.Dali trebam negdje poslati kupoprodajni ugovor da vide da nisam više na toj adresi? Također dali se mogu na ovršni postupak za 2008,2009 g braniti zastarom? Za 2010 i dalje još nije ništa takvoga stiglo. Hvala puuno!
  9. happycow

    Terasa

    Pozdrav, Molim pomoć. Naime kupili smo stan prije 5-6 godina koji u kupoprodajnom ugovoru ima terasu na nesmetano korištenje od cca 35ak m2.Kako se stan nalazi na vrhu zgrade drugi susjedni taj dio ne koriste.Na koji način legalizirati tu terasu ? Cca 20 ako godina pripada tom stanu.
  10. Pozdrav, Nakon koliko neplaćanja kreće zastara za Hrt? Tj nakon koliko godina unazad oni imaju pravo potraživati? Hvala
  11. Dragi svi, Molim vas da mi objasnite koliko dana imam pravo po zakonu na godišnji odmor u danima, dali je to min 4 tjedna i koliko je to u radnim danima (naime neki u našoj firmi rade subotom,neki ne) Dali po zakonu ja mogu uzimati dan po dan npr ili moram tjedan po tjedan? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija