Jump to content

aurorra

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, ali zašto je onda upis vlasništva odbijen u zemljišnim knjigama? I recimo da osoba C odluči podmiriti dugovanje (teret), može li tražiti naknadu štete od osobe A, obzirom da je ona ovršenik?
  2. Molim vas ako mi možete pomoći, situacija je prilično nezgodna. Radi se o sljedećem: Osoba A je prodala osobi B zemljište 2006. godine Napravili su i ovjerili kupoprodajni ugovor. Osoba B umire 2012. godine, a nije upisala vlasništvo kupljene nekretnine u zemljišne knjige. Nakon ostavinske rasprave, osoba C, nasljednik osobe B, temeljem kupoprodajnog ugovora i dokaza o nasljedstvu traži upis vlasništva kupljenog zemljišta u zemljišnim knjigama. Međutim, nakon izvjesnog vremena dobiva odbijenicu uz obrazloženje da je na tom zemljištu u zemljišnim knjigama zabilježena ovrha 2012. godine. Ovrha je pokrenuta protiv osobe A koja više nije vlasnik tog zemljišta, ali je još uvijek ubilježena u zemljišnim knjigama. Pitanje je sljedeće: - kako osoba C u ovoj situaciji može ostvariti svoje pravo na upis vlasništva u zemljišne knjige i kakve su moguće posljedice u slučaju provedbe navedene ovrhe? Dakle, što joj je sada činiti i postoji li opasnost da ostane bez tog zemljišta? Unaprijed veliko hvala!!
  3. Imam nekoliko pitanja vezanih za etažiranje. Vlasnica sam stana u obiteljskoj kući u kojoj ima više stanova i vlasnika. Radi se o kući staroj oko 50g. Ja želim prodati svoj stan, pa me zanima je li za to dovoljan vlasnički list ili se mora i etažirati. Također, mogu li ja to napraviti samo za svoj stan ili se mora raditi za cijelu kuću? Koliko bi to sve cca. koštalo i trebam li uzimati odvjetnika za taj postupak, te koliko to sve vremenski traje. Također, što je sa zemljištem na kojem se kuća nalazi, treba li i tu pravno nešto poduzimati? Unaprijed hvala na pomoći.
  4. Zahvaljujem svima na korisnim odgovorima.
  5. Apsolventica sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu i zainteresirana sam za obavljanje pomoćnih ili administrativnih poslova u odvjetničkom ili javnobilježničkom uredu na području grada Zagreba i bliže okolice. Odlično se služim računalom, imam položen vozački ispit B-kategorije, a za sve detaljnije informacije možete me kontaktirati na: stellacarmena@gmail.com
  6. Imam jedno pitanje, nisam baš sigurna jesam li na pravom mjestu za odgovor, ali stvarno ne znam kome bih se trebala obratiti. Dakle, radi se o sljedećem. U mom kvartu postoji jedna kuća koja je već dugo napuštena, znam to jer dosta često tamo prolazim i zato jer mi se sviđa ta nekretnina. Osobno sam zainteresirana za kupnju, ali na koji način bih ja mogla stupiti u kontakt s vlasnikom i općenito kako je moguće provjeriti knjižno stanje neke nekretnine, jer koliko znam potrebno je imati broj čestice. A što ako ja to ne znam, a ne znam niti tko je vlasnik, znam recimo samo adresu. Je li moguće ipak nekako doći do podataka iz zemljišne knjige, kontaktirati eventualnog vlasnika? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija