Jump to content

zana0001

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zana0001 objavio

  1. Došla je prije obavijest od INKASA nego odgvor na prigovor operateru i onda je počelo ugnjetavanje od INKASA. Pisali smo prigovor i odnijeli na sud. Nisu zaprimili nego su nas uputili da natrag vratimo poštom javnom bilježniku. Pa to je nevjerojatno... Onda su nas kontaktirali i ponudili otpis dio troškova cca 500-tinjak kn, plaćanje na više rata, ali da prigovor i dalje ide na sud. Gdje je tu logika. Ako pristaneš na neko ajmo reći kompromisno rješenje mira radi, tj. kupuješ mir, a onda ćeš se suditi na osnovu nečeg što je plaćeno.
  2. Došla je prije obavijest od INKASA nego odgvor na prigovor operateru i onda je počelo ugnjetavanje od INKASA. Pisali smo prigovor i odnijeli na sud. Nisu zaprimili nego su nas uputili da natrag vratimo poštom javnom bilježniku. Pa to je nevjerojatno... Onda su nas kontaktirali i ponudili otpis dio troškova cca 500-tinjak kn, plaćanje na više rata, ali da prigovor i dalje ide na sud. Gdje je tu logika. Ako pristaneš na neko ajmo reći kompromisno rješenje mira radi, tj. kupuješ mir, a onda ćeš se suditi na osnovu nečeg što je plaćeno.
  3. a pa baš nije nepotrebno se opterećivati troškovima. nemožemo gledati tako ako se nađemo u poziciji da možemo samo tako grabiti. ne bih rekla da je to ispravno. po tome bi mogli za pet tisuća kuna naplatiti nekome npr. 12.000 kn. Mislim da to nije uredu i gotovo sam sigurna da postoje neke tarife po kojima se postupa. P.S. Nisam platila račun jer nisam bila u mogućnosti, a cijelo vrijeme sam ih kontaktirala i nisam izbjegavala plaćanje računa nego sam ih molila samo za malo vremenske tolerancije, no međutim oni su ubrzo ukinuli dolazne i odlazne pozive, ali uplatnice su nastavili slati i za ono razdoblje u kojem nisu isporučili usluge što je dovelo do daljnjih pritužbi i dok je još sve to bilo u tijeku oni su to predali INKASU, a da pritom nisu mene obavijestili službeno što mislim bi bilo uredu.
  4. a koliko je zastara ako je već na sudu? i koliko je najmanji iznost za utuživanje? i da li je to uredu da su troškovi 120% u odnosi na glavnicu? Šta bi onda bilo da se radi o npr. cifri 50.000 kn? Zar bi onda s troškovima bilo 150.ooo kn? Ažurirano a koliko je zastara ako je već na sudu? i koliko je najmanji iznost za utuživanje? i da li je to uredu da su troškovi 120% u odnosi na glavnicu? Šta bi onda bilo da se radi o npr. cifri 50.000 kn? Zar bi onda s troškovima bilo 150.ooo kn?
  5. Ja se nadam da ću dobiti spor stoga što sam ja s njima bila u pregovoru oko računa i konstantno u kontaktu. Oni su meni dva mjeseca slali račun a nisu mi pružali uslugu ni dolaznih ni odlaznih poziva stoga smatram da bez obzira što se oni pozivaju na ugovor nemaju mi pravo naplatiti uslugu koju mi nisu isporučili, a drugo visina troškova ovrhe je nenormalna. Treća, doveli su me u neugodan položaj samim tim što su prodali dug a da mene o tome nisu obavijestili. Čitala sam razne priče na forumu o tome i zgrozila sam se. Da sam ih bar prije pročitala nego sam krenula u bilo kakvu suradnju. Djevojci za račun od 50 kn poslali su 500 kn ovr. Pa to je deset puta više od duga. Malo nenormalno. Šta bi tek bilo da se radilo o dugu od 50.000 kn. Jedan čovjek se žalio da nije uopće dobio račune nego su mu samo odjednom poslali račun iz firme INKASO. Sve ovo je baš za zamisliti se. Mislim ipak da bi trebali obavijestiti iz Tele2 na vrijeme da će dalje postupak preuzeti netko drugi. No kako se sve to danas pojednostavnjuje preko javnih bilježnika, suda itd do maksimuma stvarno ne vidim potrebe da netko i posreduje. Napokon, nakon prvog neplaćenog računa ja sam njih kontaktirala i zamolila samo za malo tolerancije, oni su obutavili dol. pozive, a odmah potom i odlazne i sve je to uredu ako su tako odlučili, no oni su još dva mjeseca nakon toga slali račune 2*cca 150 kn Troškove mogu pravdati jer sam nezaposlena pa ću tražiti oslobođenje od troškova. Ipak, ja bih možda platila prvi račun kao što sam i namjeravala (koji sam uistinu i potrošila) samo sam zbunjena i neznam kome sada da platim Tele2 ili Inkaso?
  6. Puno hvala! Stvarno ste temeljito razradili situaciju. Hoćete mi molim vas reći nešto više u odnosu na troškove. Ja ću ionako tražiti oslobođenje od troškova, ali me interesira da li su ove svote koje su naveli uredu i da li mogu dobiti oslobođenje na sve troškove. Ipak mi se nekako nerazumno čini da su troškovi 931 kn. U gornjim postovima je cijela specifikacija navedena i još nešto, znate li možda koji je najmanji iznos za koji se može utuživati? Unaprijed hvala!
  7. prigovor ću uputiti svakako, samo me interesira da li je noralno naplatiti ovr na 800 kn 931 kn. da li je to uredu. meni se to čini prestrašno i lihvarski, a mislim da postoji zakon o tome. ipak je to 120 % na iznos koji potražuju.
  8. STRANA....sve sam naveo ukratko na početku teme TELE 2 naplaćuje usluge koje nije isporučio, dok se raspravljaju s vama prodaju "DUG" tvrtki INKASO d.. iz Osijeka dug bez da vas obavijesti, a onda INKASO d.. vas kao "utjeruje" taj dug i to proslijedi javnom bilježniku koji vam od 800,00 kn duga naravi 1700 kn duga. Prijedlog na ovrhu Ovrhovoditelj potražuje trošak: (Javnobilježnički ured Mladen Burec) Da li je normalno da na 800,00 kn duga morate platiti: Javnobilježničku naknadu 60 kn + pdv = 75,00 kn Sastavljanje prijedloga za ovrhu (tbr.11) 250,00 kn + pdv = 312,50 kn Trošak dostave javnog bilježnika 30,00 kn + pdv = 37,50 Trošak pribave pravomoćnosti (Tbr.32) 250,00 kn + pdv =312,00 kn Dostava rješenja na provedbu (Tbr. 11.5.) 125,00 kn + pdv = 156,25 kn Klauzula pravomoćnosti 30,00 kn + pdv = 37,50 UKUPNO Angry 931,25 kn troškova SVEUKUPNO NA KRAJU ZA PLATITI 1.731,94 KN PA LJUDI, DA LI JE TO MOGUĆEEEEEE???????????
  9. TELE 2 naplaćuje usluge koje nije isporučio, dok se raspravljaju s vama prodaju tvrtki INKASO d.. iz Osijeka dug bez da vas obavijesti, a onda INKASO d.. vas kao "utjeruje" taj dug i to proslijedi javnom bilježniku koji vam od 800,00 kn duga naravi 1700 kn duga. Ovrhovoditelj potražuje trošak: (Javnobilježnički ured Mladen Burec) Da li je normalno da na 800,00 kn duga morate platiti: Javnobilježničku naknadu 60 kn + pdv = 75,00 kn Sastavljanje prijedloga za ovrhu (tbr.11) 250,00 kn + pdv = 312,50 kn Trošak dostave javnog bilježnika 30,00 kn + pdv = 37,50 Trošak pribave pravomoćnosti (Tbr.32) 250,00 kn + pdv =312,00 kn Dostava rješenja na provedbu (Tbr. 11.5.) 125,00 kn + pdv = 156,25 kn Klauzula pravomoćnosti 30,00 kn + pdv = 37,50 UKUPNO Angry 931,25 kn troškova SVEUKUPNO NA KRAJU ZA PLATITI 1.731,94 KN PA LJUDI, DA LI JE TO MOGUĆEEEEEE???????????
  10. potražite savjet od socijalne radnice. sve dokumente socijalni radnik ima pravo zatražiti službenim putem.
  11. pretjerujete, ako se roditelji ne slažu djeca moraju i dalje jesti i živjeti. sramota je kad se prepucavaju preko djece ,a drugi im još u tome i pomoažu.
  12. koliko sam shvatila da onda ništa za djecu u takvim situacijama. čudno. čini je totalno nepravedno prema njima.
  13. Šta se tiče alimentacije sud je donio presudu takva kakva je. Sramotno i žalosno, ali tako je. Nesmijem misliti o tome jer kad bi mislila vjerojatno bi isplakala i zadnju kap tekućine iz sebe. Mene je samo intaresiralo da li u tom slučaju djete ima pravo na razliku od Centra za socijalnu skrb?
  14. zna li netko ako ste nezaposleni i na zavodu za zapošljavanje koja prava imate i kako si sve možete pomoći da prebrodite to vrijeme? kako platiti režije, kupiti djetetu što treba i preživjeti mjesec? unaprijed hvala na odgovorima!
  15. teorija je jedno, a praksa sasvim nešto drugo. hoćete pravu istinu. da se radi o nekom bjedniku oderali bi mu kožu, a ako se radi o nekom hoštafleru, spretkarošu, kratko rećeno nečovjeku onda ni zakon ni pravda ne postoje i to ide u krajnost. jedno je sigurno, vaš mir vam nitko nemože platiti, a niti nadoknaditi ni sa kakvim novcem.
  16. imam jedno dijete. sud je dodijelio 300 kn alimentacije jer otac ima svega 1000 kn mirovine i nikakvih više primanja. koliko je minimalna alimentacija? čula sam da je oko 600 kn te da djeca kojima roditelji ne isplaćuju taj iznos razliku isplaćuje centar za socijalnu skrb? što treba učiniti i kome se obratiti?
  17. šta je sa zastarom? navodno da nakon nekog vremena nastupa zastara.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija