Jump to content

optimistizam

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oslobođena sam krivičnog gonjenja...što to znači? Prije par mjeseci, sada je opet pokrenut postupak sa njegove strane, prijeti ovrha na majčin stan (moje majke)! Postoji li način da se dogovore neke rate kako bi se mogao platiti sav taj iznos, ili je zakonom obavezno platiti sve odjednom? Još uvijek ne radim, od danas sam na birou, jer je moje najmlađe dijete prije tri dana krenulo u vrtić. Obraćam se vama, jer mi zvučite informirano i realno. Hvala!
  2. a kako to treba rješavati, koga treba kontaktirati?
  3. Nisam našla ništa slično ovome, pa sam odlučila da otvorim novu temu i pitam za savjet! Ja i moj muž, puni entuzijazma, kupili jeftino parcelicu a onda kad smo smislili kako ćemo se organizirati i što ćemo s njom, skužimo da je to upisano kao gospodarska šuma. Oko nas na sve strane su legalizirani objekti kod svih susjeda, jer su ušli u taj krug kad je prošla legalizacija. Nismo bili informirani pa nismo uspjeli ništa ranije sagraditi na tu parcelu. Sad smo sami u sredini, parcela ne liči na šumu, sa mala dva stabalca od po metar visine, pa to sve skupa izgleda apsurdno. Pitanje glasi: postoji li BILO KAKAV način da se ostvari nešto, jer nam rekoše da niti prikolicu niti kažun niti šator ne dolazi u obzir a kamoli vikendica. Očajna sam jer sam sve svoje snove već tamo uložila?
  4. Prijavu pokušavam izvući iz policijske uprave ako s godinama nije nestala. Dijete sam morala ostaviti jer i sama nisam imala gdje, skrivala sam se po šumama i nisam jela danima. Tako da je to bio jedini izbor da izvučem živu glavu. :tuzan: Znam da se ne oslobođavam obveze uzdržavanja ako sam bez posla, to nije sporno, od toga ne bježim...Brinu me zaostatci jer nemam toliko novaca a bivši želi sve odjednom. U devet godina skupila se velika svota, sad me čeka sudski proces al neznam kako ću psihički podnijeti sve to jer na kraju i bivši će biti prisutan na raspravi i bojim se da će me to zbuniti na sudu što će ići u njegovu korist. Hvala vam na odgovoru,zaista.
  5. Priča je stara deset godina, pobjegla sam od bivšeg glavom bez obzira, nakon podnešene prijave za pokušaj ubojstva. To je bio vrh! Bila sam prisiljena ostaviti dijete, jer nisam ni sama imala kuda. Djete sam ostavila znajući da je u dobrim rukama jer bi se o njoj brinuli njegovi roditelji, a ne on sam. Za nasilje bi se našlo dosta svjedoka... Vremenom sam uspjela otići izvan Hrvatske, što mi je i bio cilj. Od silnog straha nisam ni pomišljala da tražim vidjeti dijete, a stizale su i obavijesti da mi to ionako ne bi dozvolio, da čeka samo da me uhvati...deset godina sam vani, nešto malo posla bilo je na crno..sad ništa već dugo. Imam novog bračnog suparnika (nevjenčani) on također ima dvoje djece iz prošlog braka kojima plaća alimentaciju da stvar bude još teža. Izbjegla sam procese razvoda sa bivšim ne pojavljivajući se na sudu. Sad me zovu na obavezno plaćanje alimentacije, bez obzira što nemam otkuda. Možda bi se i našla mjesečna obaveza ali zaostatci od devet godina unazad? Ako se ne pojavim riskiram zatvor. Imam veliki strah uopće da budemo u istoj prostoriji skupa (za vrijeme sudske rasprave), još uvijek se tresem samo ako razgovaram o svemu tome. Ne bježim od plaćanja, jednostavno nemam za zaostatke, a pritom nemam ni pristup djetetu. Eventualno uz njegovu nazočnost, što bi za mene bilo pravo mučenje...Možda zvuči egoistično, ali ja više nemam energije za stresove...imam još jedno djete kojemu je potrebna majka. Ima li neko kakav koristan savjet, jer ročište je 13.09.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija