Jump to content

KissTheCook

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. To vas kolega nitko neće pitati na pravosudnom i nemojte se time opterećivati.
  2. Zašto bi bio paradoks? Tužbeni zahtjev se mijenja, pri čemu izmijenjeni tužbeni zahtjev više nije jednak starom, pa samim time nije -istovjetan- starom.
  3. sori, ne uzimam ozbiljno izjave osoba koje upotrebljavaju dvadeset devet uskličnika.
  4. ako si sudjelovao u paintballu ne, a nije niti ako nisi sudjelovao. eventualno prekršaj. možeš zvati policiju ako imaš svjedoka koji će potvrditi da je vidio da te on upucao. ako nemaš svjedoka, pušiona, on kaže -ja nemam pojma ko je ovaj lik i odakle mu ta ozljeda. ako imaš svjedoka a ide ti se na sud čekat u hodniku sudsko ročište satima, i imaš viška novaca za troškove, samo daj. moja preporuka, lika koji te napucao Editirao moderator
  5. Dobit ćete poziv u kojem piše da ste udovoljili uvjetima za usmeni i da će se usmeni održati na određenoj lokaciji u određeno vrijeme. Bez naznake članova komisije. Članove komisije saznate 5 minuta prije usmenog kada tajnica izađe van i kaže vam.
  6. 90% i više. Centri za socijalnu skrb u svojim mišljenjima skoro uvijek dodjeljuju djecu majci, pogotovo ako je u pitanju jedno dijete, a ne više djece, gdje bi neka mogla pripasti vama a druga vašem suprugu. Činjenica da vi imate ili nemate ljubavnika nema nikakvog utjecaja na pravo na uzdržavanje djeteta i zajednički život s njim. Nećete dobiti dijete jedino ako ste alkoholičarka, ako uživate opojne droge, ako nemate dovoljno sredstava za život, ako vodite neuredan život u smislu da negativno utječete na razvoj djeteta, ili ako ste smanjeno ubrojivi - ako imate duševnu bolest, ili ako bi zajednički život s vama utjecao na to da bi dijete popuštalo u školi i slično. Dakle, bez straha.
  7. Nakon što sam nevino i iz pristojnosti pitao jednog kolegu nakon prvog dana pisanja presude kako je napisao, isti mi je odgovorio da je dobio presudu na mobitel u jednom od nepotrebnih izlazaka na pauzu koje mu je komisija pravosudnog dopustila, i da je u skladu s već postojećom presudom napisao i svoju. Budući da ja o tom kolegi i nemam neko posebno visoko mišljenje, nije me to nešto posebno ni iznenadilo za njega, te mislim da je ovo jedini način da netko poput njega položi pravosudni ispit... Ako ste ikad imali ispred sebe neku kolosalnu budalu, koja, iako je završila pravni fakultet, još do dan danas ne zna složiti jednostavnu rečenicu sa subjektom, predikatom i objektom, pa je u međuvremenu ta budala položila iz prve i pravosudni, pa ste se pitali kako je ta budala položila pravosudni, budite uvjereni da ga je položila na ovaj način. Da ne bude zabune, ovako ili onako, ja sam sve tri presude samostalno sam napisao, jer iskreno me ne zanima kako su drugi suci profesionalci odlučili. A ni drugi kandidati. Ovo je testiranje mene i mojih mogućnosti. Većina njih tamo u učionici ionako nema pojma o apsolutno ničemu te im je pravosudni prilika da pišu sastavke onog tipa kakve su pisali na satu hrvatskog jezika, sa puno sunca i osmjeha. Bez uvrede. Svima vama koji ste prepisali želim da položite pismeni. Čekam vas na usmenom da se zabavim(o) malo. Nadam se da niste imali puno pravopisnih pogrešaka, i da ste barem prepisali pravilno.
  8. 1. naknada materijalne štete dospijeva trenutkom nastanka štete (čl. 1086. zoo) 2. obveza pravične naknade neimovinske štete dospijeva danom podnošenja tužbe sudu (čl. 1103. zoo) 3. zatezne kamate nematerijalne štete (u pravilu) teku od dana presuđenja, da. 4. kamate iz točke tri će dospjeti podnošenjem tužbe ako tuženik odmah prizna tužbeni zahtjev, ili, ako sud dosudi točno taj iznos koji je tužitelj tražio u tužbi, pa sud, povodeći se člankom 1103. zoo, ocijeni da tuženiku pripada kamata od dana podnošenja tužbe, jer se radi o pravičnoj ocjeni suda koja je proizvoljna jer je čl. 1100. st. 1 zoo blanketna norma. Jer stvar je u tome da sud gotovo nikada ne dosuđuje puni iznos naknade neimovinske štete koji tužitelj postavi, nego u pravilu manje, jer svi previsoko postave TZ, a da bi se došlo do tog iznosa, mora se provesti medicinsko vještačenje. usvajajući rezultate medicinskog vještačenja, sud dolazi do novog iznosa neimovinske štete (često manjeg od postavljenog) pa stoga taj iznos i dosuđuje, a u ostalom dijelu tužbeni zahtjev odbija jer je previsoko postavljen. budući da sud sada "stvara" i "dodjeljuje" oštećeniku određeni iznos naknade nematerijalne štete, presuđenjem na isti počinju teći i kamate. Nadam se da nije prekomplcirano, ali ponavljam, različito je u raznim presudama jer je u pitanju blanketna norma, gdje sud proizvoljno odredi kamatu. U pravilu ako u pisanju presude odrediš da nisu duševne boli 100.000 kn nego 20, kamate teku od presuđenja, a ako vještačenje pokaže da su uistinu boli 100.000, onda od podnošenja tužbe, u svakom slučaju citirate naprijed navedenu blanketnu normu. Ispravite me ako griješim. Govorim iz prakse koju sam vidio po sudovima I da, tako je sa svim štetama jer ima samo jedan zoo. osim ako za pojedine posebnim zakonom nije nešto drugo određeno.
  9. odgovor na pitanje iz naslova ; ne. jer se inače radi o nadripisarstvu.
  10. kakva nezahvalnost. A kolega je inače dao egzaktno poljoprivredno pojašnjenje?
  11. Ja sam opisao prosječan dan, izuzevši najbolje stvari i najgore stvari. Jedino što mogu reći da posao nije za svakoga... u smislu ako volite noćne izlaske radnim danom, ako se ne znate odnositi sa strankama (taman imali sve 5 na faksu), ako niste spremni žrtvovati dio svog slobodnog vremena za šefa... onda počnite tražiti drugi posao. Sa svim dužnim poštovanjem. Ne kažem ni da sam ja idealan jer nisam.
  12. Ovo zvuči obećavajuće. Možete samo reći gdje ste naišli na taj podatak pa da malo proučim? Teško se boriti istovremeno sa suprotnom stranom i sa vlastitim odvjetnikom:)) ispravljam se, nije praksa vrhovnog suda nego županijskog suda u zagrebu. budući da nema na netu, mogu vam skenirati i poslati na mail. ako ste zainteresirani pošaljite mi privatnu poruku sa vašim mailom. pozdrav.
  13. evo ovako, imate sreće, neovisno o ovom vašem problemu, naišao sam danas na primjer nove sudske prakse vrhovnog suda rh koji nalaže da se trošak cjelokupnog postupka zaračunava nakon konačno postavljenog tužbenog zahtjeva. dakle, ako smanjite vps na 1000 kn primjerice idu vam po toj tarifi svi troškovi i prije i poslje smanjenja. radujte se.
  14. Mico moja, u grdnim si problemima. Većinom vlastitom krivnjom koliko vidim. Fino obvežeš se raditi kod ovoga i onoga pod svakakvim uvjetima for fun, pa malo neovlašteno snimaš for fun, pa sama sebi odvjetničiš for fun, pa tražiš besplatne pravne savjete for fun jer smatraš da to što je netko išao dvadeset godina u školu da bi bio pravnik je for fun. Sori mila, za štetu se ne ide u zatvor, ide se u ovrhu. Za kaznena djela malo je drugačiji dril, preporučujem ne ići grlom u jagode jer ti nekome visi kartica, inače jagoda zna i zapasti u grlo. Ispričavam se ako sam bio pregrub. Bila mi je svakako namjera. Nikad ne liječi bolest kućnom medicinom. Svi kad tad odete kod doktora, al tad bude već kasno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija