Jump to content

matos

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Napisao sam dopis sudu sa potvrdama iz MUP-a o osobama koje žive na mojoj adresi, međutim u sudskoj pisarnici su mi rekli da dopis vrijedi samo za ovrhu na koju se odnosi. Međutim kako ja neznam koje su još ovrhe pokrenute protiv ujaka zanima me kako da sudu pošaljem nekakvu općenitu obavijest koja će vrijediti za sve predmete koji su s njim u vezi. Jer koliko sam shvatio sud neprovjerava adresu nego uzima adresu koju je dostavio tužitelj pa postoji mogućnost da i u skoroj budućnosti netko tuži ujaka i navede moju adresu sa koje je sad odjavljen.
  2. Napravio je on odjavu, međutim sud je ovrhu ipak poslao na moju adresu. Najgore je što mene nije bilo doma kada je došao sudski ovršitelj, ujak je otvorio vrata. Lijepo je on objasnio da njegovo prebivalište više nije tu već samo povremeno boravi radi posla, i novu osobnu je pokazao. Međutim sudski ovršitelj mu je rekao da on mora popisivati pošto ga je zatekao na adresi na koju glasi ovrha, a ukoliko će mu netko smetati pozvati će policiju, te mu je objasnio da ako netko od stanara ima prigovor da ga napiše i pošalje na sud. Prigovor treće osobe sam napisao i poslao zajedno sa računima a daljnji tijek priće znate.
  3. Došao je dan D ali ovršitelj nije pokucao na vrata, trebao je doći u 9h. Zvao sam sud i rekli su mi da je ovrha odgođena dan prije, ali nisu rekli zašto. To će mo vidjeti dok stigne pismo sa suda.
  4. Podnio sam ja i "prijedlog treće osobe o odgodi ovrhe" dok ne dobijem očitovanje suda o prigovoru i evo danas stigne na ujakovo ime koverta od suda i u njoj jedan primjerak prijedloga, valjda da se očituje o prijedlogu. Odmah je napisao da se slaže sa prijedlogom o odgodi i odnio taj dopis na sud. I sad će mo vidjeti što će biti, u srijedu je dan D, kada trebaju doći po stvari. Zar nitko nezna što bi bilo da jednostavno ne otvaram vrata stana, da se pravim da nema nikoga. Jer zaključak suda je glasio na ujaka, moje ime se nigdje ne spominje i mislim da nisam dužan čekati ih da im otvorim vrata.
  5. Zahvaljujem na popisu literature zbilja mi je pomoglo, ja imam sličan problem kao i Vi. Ujak bio kod mene u stanu prijavljen jer mu je trebalo prebivalište zbog posla, i negdje prije mjesec dana došao sudski ovršitelj i ovrhovoditelj kojem je ujak bio dužan (mene nije bilo doma) i popisali sav namještaj u stanu. I normalno ja napisao prigovor treće osobe i priložio račune, i nikakav odgovor od suda do danas nisam dobio, ali je stigao zaključak o oduzimanju popisanih stvari, trebaju doći idući tjedan. I sad neznam što bi radio ako mi pokupe sav namještaj, pa ja nemam na čemu spavati. Dali da jednostavno ne otvorim vrata kada dođu, možda s time dobijem na vremenu, pa mi ipak stigne odgovor na prigovor tako da ih mogu tužiti i zatražiti odgodu ovrhe. Više ni sam neznam što ću, ako netko zna neka javi, zahvaljujem na svakom savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija