Jump to content

analena1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru....samo da pojasnim; nisam mislila "pobjeci" iz zemlje....to nikako, niti selim iz razloga ovog dugovanja i svakako imam namjeru dolaziti i to cesto jer tamo gdje idem ne moram raditi. Samo me zanimalo sto sve moram prolaziti s bankom; sud ili sto vec... Konkretno znam kako funkcionira termin osobnog bankrota u nekim zemljama EU i tako nesto bih napravila ako to kod nas postoji, a i ako postoji period u kojem ce mi se dug otpisati imam mogucnost taj period "odtrpiti". Valjda postoji netko tko to zna..... Vama jos jednom hvala!
  2. Vidim da mi fali još pojašnjenje "lani u 10. mjesecu ostala sam bez posla i od tada se "krpam" s nekim povremenim poslovima
  3. Molim nekog pravno potkovanog za malo vremena i neke odgovore. Imam kredit u jednoj hrvatskoj banci. Ukupan iznos kredita bio je 22.000 Eur a u ovom trenu preostalo je još oko 19.000. lani u 10. U istoj banci imam i preostali minus na računu od oko 3.000 kn i dug po revolving kartici cca 6.000 kn. Budući radim ponešto na crno sve ove obveze relativno uredno podmirujem. Zanima me što bi se dogodilo da odlučim prestati sa podmirivanjem dugova? Kredit je bio nenamjenski, bez jamaca; platila sam samo jednokratnu policu životnog osiguranja. Nemam nikakvih pokretnina niti nekretnina (živim kod roditelja). Nemam namjeru u Hrvatskoj ostvarivati nikakakv prihod jer se selim u inozemstvo. Ni tamo neću raditi - makar ne sljedećih desetak godina. Zanima me što mi banka može? Hoće li se kamate na te dugove nagomilavati do beskraja ili postoji neki rok za otpis tog duga? Mogu li moji roditelji biti terećeni za to? Mogu li ići u zatvor - odnosno može li me banka kazneno goniti. Znam da se govorilo o osobnom bankrotu ali ne znam je li to još uvijeku Hrvatskoj uvedeno i ako je - koja su pravila? Unaprijed hvala nekome tko će imati volje na ovo odgovoriti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija